Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sądzę, że aukcją na rzecz Tomka jest dobrym pomysłem. Nie rozwiąże Ich problemów, ale trochę jednak pomoże. Na samochód nie uzbieramy, ale może na kolejną rehabilitacje dla Tomka by się udało. Zawsze to jakaś pomoc, lepsza niż żadna.

Jeśli ktoś z Was ma jakieś znajomości i wie jak to się załatwia, może by podpowiedział czy „przypadek Tomka” nadaje się pod „pomoc dla ludzi poszkodowanych w wypadkach” . W końcu wylew Tomka, to efekt uderzenia w głowę, które miało miejsce w wypadku samochodowym.

A może są jakieś wsparcia dla ludzi po wylewach???

Jeśli ktoś z Was wie cokolwiek, co mogłoby pomóc Tomkowi to prosimy tutaj dać znać. Może jest jeszcze coś co da się zrobić.

W razie aukcji, oczywiście jakieś fanty będą i z mojej strony.

Uważam, że aukcja powinna i tak być, bo majce pewnie bardzo by pomogło, gdyby Tomek na jakiś kolejny turnus rehabilitacyjny mógł pojechać.

Majka by odpoczęła trochę, nie martwiłaby się o Tomka w Komturii, kiedy ona w Wawie, a sam taki odpoczynek to byłoby zapewne dużo dla jej skołatanego serca.

Trzeba tylko uzyskać zgodę Redakcji i założyć wątek aukcyjny, każdy może coś dorzucić, jak nie fanta, to grosik i może chociaż na krótki pobyt Tomka na rehabilitacji uzbierałoby się, albo na naprawę samochodu.

To jak, Redakcjo - będzie wątek aukcyjny? :lol:

RD2011.Bardzo proszę kto potrafi zająć się założeniem fundacji na odprowadzanie 1% od podatku to teraz jest najlepsza pora ,gdyż każdy

z nas rozlicza podatek. Więc odprowadzenie 1 % bardzo wspomoże Tomka i Majkę. Przesyłam życzenia sił w powrocie do zdrowia!

Dana

Pomysł z fundacją jest naprawdę dobry. Może ktoś się znajdzie, kto byłby w stanie pilotować taką inicjatywę? Niby 1% to niewiele, ale jest nas trochę na forum, jakby się udało, to może by to choć troszkę pomogło w rehabilitacji.

Ja co prawda nie miałam okazji poznać Tomka (chyba za późno pojawiłam się na forum), ale jak tylko pojawi się jakaś koncepcja aukcji czy coś takiego to chętnie się włączę.

Kochani konto nadal takie same jak w poprzedniej aukcji.

Redakcja pytała o konkrety. Konkerty są takie jak napisał wcześniej jamles.

na pewno potrzebna rehabilitacja.

Gabriela Gab

02-433 Warszawa

ul. Przednia 5m6

mBank

65 1140 2004 0000 3402 2793 9103

ku pamieci

Edytowane przez ave!
/

Witajcie Kochani,

Strasznie trudno pisać jak nie można coś na pogodnie. Nie mogę w żaden sposób ogarnąć tego wszystkiego i przechodzę płynnie z jednej choroby w drugą ale dzisiejsze EKG podobno niezłe, a najbardziej obciążające zobowiązania zawodowe też mam za sobą. Oznacza to, że już nie piszę po nocach opinii sądowych tylko pracuję ok. 10 – 12g codziennie przez 10 dni ciurkiem w Wa – wie,

a później jadę do Tomka bez względu na warunki bo On dłużej nie da rady sam, no i właśnie jak taka spracowana, z gorączką jechałam w ślizgawicę to wziął mnie taki atak kichania, że wpadłam w poślizg i żeby uniknąć zderzenia czołowego wykonałam efektownego fikołka do rowu. Jechałam powoli więc nic nikomu się nie stało, ale auto poszkodowane bardzo. A ja gapa jedna nie zauważyłam w tym ferworze zajęć, że dawno skończyło się AC. Ale wszystko jakoś się rozplącze.

Dzięki Bogu żyję to zawał też mnie nie wykończy.JESTEŚCIE NIEZWYKLE KOCHANI,że znowu myślicie o wsparciu finansowym ale ja jakoś naprawdę sobie poradzę.Pożyczam, oddaję pożyczam i jakoś leci. No to teraz coś choć trochę weselszego czyli o Tomku, który wprawdzie b. łatwo się przeziębia i miewa dni że bardziej szumi mu w mózgu ale po milimetrze ale jednak do przodu, Jak ktoś go odwiedza mobilizuje się niezwykle i sprytnie udaje dużo bardziej sprawnego niż jest a mnie stawia coraz większy opór przed aktywnością i ćwiczeniem Mówiąc, że jest bardzo ciężko chory i za nic w świecie nie wyjdzie na dwór ale jak poproszę żeby wybrał list że skrzynki przy bramie to oczywiście tymi swoimi drobnymi kroczkami i z zadyszką idzie Więc wymyślam tylko przydatne zajęcia Ćwiczyć nie chce bo to go strasznie konfrontuje z ograniczeniami i wtedy się załamuje. Od samodzielnego czytania pisania i komputera ucieka. Natomiast coraz lepiej mówi.

Ma kłopot z nazwami ale często potrafi jakoś dookoła wyrazić o co mu chodzi. Ogląda Discovery i rozumie i coraz lepiej zapamiętuje, tylko dostał telewizor z dużym ekranem i nie może go ogarnąć wzrokiem (z prawej strony ma uszkodzone pole widzenia)więc kręci głową . Wraca mu powoli pamięć długoterminowa,dawna. W nieskończoność opowiadałam różne historie z naszego życia, dobrze że chociaż ja pamiętam i w końcu „zaskoczył”Ale z okresu na rok przed wypadkiem i ok rok po wypadku nie pamięta absolutnie nic. Czasem odbierze tel a czasem wyłączy i już nie potrafi odblokować, Ale czasem sam zadzwoni i to jest bezcenne bo ma też uszkodzoną okolicę czołową która jest m.in. odpowiedzialna za decyzje, inicjatywę, Jadę z Jaśkiem do Tomka w niedzielę to coś napiszemy wspólnie.

Pozdrawiam

Majka

aukcja to chyba najlepszy pomysł, bo jest to policzalne na ile dało się pomóc,

bezpośrednie wpłaty to chyba najszybsza pomoc, bo to tylko kliknięcie,

a 1% to .......... dzielenie włosa na czworo :oops:

przecież duża część forumowiczów już przekazuje swój 1% dla Stefka,

Frania, Emila i pewnie na inne cele też.

Ile starań i poświęconego czasu jest przy fundacji to chyba widzimy

na przykładzie Agi czy Żelki

to teraz dorzucimy Majce jeszcze jeden ciężar :eek:

PS. cel to oczywiście rehabilitacja Tomka, lepiej brzmi niż samochód,

a dysponentem i tak będzie Majka

....JESTEŚCIE NIEZWYKLE KOCHANI,że znowu myślicie o wsparciu finansowym ale ja jakoś naprawdę sobie poradzę.Pożyczam, oddaję pożyczam i jakoś leci..........

dlatego, że jesteśmy KOCHANI to chcemy coś zrobić dla Tomka :yes:

chociażby jedna pożyczka mniej :cool:

Kochani z tym 1%, to jest bardzo dobra propozycja, tylko, do jakiej Fundacji się udać?

Czy Tomka przypadek nadaje się pod „poszkodowany w wypadkach”? Bo w końcu ten wylew Tomka był spowodowany uderzeniem w głowę.

Ci, co znają sprawę, wiedzą, że jak Tomek stał na przejeździe kolejowym uderzył w Niego z tyłu samochód.

Lekarz badał Tomka po wypadku, neurolog też, tyle, że wypuścili Go do domu.

Dwa dni później Tomek dostał wylewu.

A Ci co po wypadku z Tomkiem się kontaktowali wiedzą, że z Tomkiem coś było nie tak, bo inaczej mówił, inaczej składał zdania…

Dla mnie to jasne, że wylew był skutkiem uderzenia w głowę, tylko teraz, jak to załatwić? Ma ktoś doświadczenia z taką Fundacją, która wspiera ludzi poszkodowanych w wypadkach?

Widziałam w Necie, że są, tylko, do której przesłać pytanie? Wiadomo, że Fundacja Fundacji nie równa.

No właśnie, fundacja byłaby pewnie bardzo dobrym wyjściem. Trzeba by może w necie poszperać, choć ma też trochę racji Jamles, że Majka pewnie nie będzie miała czasu nawet tam się zgłosić, skoro pracuje po 12 godzin na dobę. :(

No nic, na razie zajmijmy się aukcją, w tym czasie moż jeszcze jakiś pomysł przyjdzie nam do głowy.

Ciekawy pomysł ma Bratki, ale to najpierw trzeba się dowiedzieć, co z tym Majkowym autem - skasowane czy w naprawie?

Bo jak skasowane, to jest chyba niezły pomysł.

Mam pytanie - do kiedy trwa aukcja? Do kiedy można wystawiać przedmioty?

Też nie wiem, ale uważam, że trochę czasu potrzeba aby większość ludzi odnalazła wątek, bo po tych zmianach forum zrobiło się jak ogromny hotel i każdy idzie jeno do swojego pokoju lub do baru. Reszta wymaga za dużo chodzenia i człowiek musi być bardzo przyciśnięty aby czegos szukać. :cool:

aukcja to chyba najlepszy pomysł, bo jest to policzalne na ile dało się pomóc,

bezpośrednie wpłaty to chyba najszybsza pomoc, bo to tylko kliknięcie,

a 1% to .......... dzielenie włosa na czworo :oops:

przecież duża część forumowiczów już przekazuje swój 1% dla Stefka,

Frania, Emila i pewnie na inne cele też.

Ile starań i poświęconego czasu jest przy fundacji to chyba widzimy

na przykładzie Agi czy Żelki

to teraz dorzucimy Majce jeszcze jeden ciężar :eek:

PS. cel to oczywiście rehabilitacja Tomka, lepiej brzmi niż samochód,

a dysponentem i tak będzie Majka

Zgadzam sie w 100%. Fundacje to moloch a 1% potrafi splynac po roku do beneficjenta. Poza tym umowmy sie - ile tego podatku po wszelkich odliczeniach placimy, w najlepszych czasach nie pamietam, zeby moj 1% wyniosl wiecej niz 60 zl. :D Mozna cos takiego zalatwic, ale to nie bedzie szybko i nie bedzie tego duzo - Tomka znamy tylko my, forumowicze, nikt obcy zlamanego grosza nie wplaci. Intensywnie mysle o fantach i tez mi sie wydaje, ze latwiej na turnus rehabilitacyjny niz na samochod, ale moge sie mylic.

Kochani z tym 1%, to jest bardzo dobra propozycja, tylko, do jakiej Fundacji się udać?

Czy Tomka przypadek nadaje się pod „poszkodowany w wypadkach”? Bo w końcu ten wylew Tomka był spowodowany uderzeniem w głowę.

Ci, co znają sprawę, wiedzą, że jak Tomek stał na przejeździe kolejowym uderzył w Niego z tyłu samochód.

Lekarz badał Tomka po wypadku, neurolog też, tyle, że wypuścili Go do domu.

Dwa dni później Tomek dostał wylewu.

A Ci co po wypadku z Tomkiem się kontaktowali wiedzą, że z Tomkiem coś było nie tak, bo inaczej mówił, inaczej składał zdania…

Dla mnie to jasne, że wylew był skutkiem uderzenia w głowę, tylko teraz, jak to załatwić? Ma ktoś doświadczenia z taką Fundacją, która wspiera ludzi poszkodowanych w wypadkach?

Widziałam w Necie, że są, tylko, do której przesłać pytanie? Wiadomo, że Fundacja Fundacji nie równa.

Nie wiem dlaczego ta informacja o wypadku mnie ominela. Oczywiscie, ze mozna sie tym zajac od tej wlasnie strony i to szybko, bo czas leci i mozliwe, ze jest juz za pozno. Zaraz tu kogos przysle do watku, kto sie zna na odszkodowaniach. ;)