Gagata 03.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Może faktycznie jakaś aukcja? Chętnie się przyłaczę. Komturze - tyś Chłop Z Jajami - pamietaj! Ale jakbyś jednak zapomniał, to poszukam fotodowodu rzeczowego Majko - serdecznie pozdrowienia od Gagatków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Rozmawiałam z Majką. I z Tomkiem też! Póki co, sa w Komturii. Majce potrzeba jednak, żeby Tomek ewakuował się z nią do Wawy, bo przecież na odległość o niego nie zadba, to są setki drobnych i większych rzeczy, o których tylko ona wie i tylko ona o niektóre sprawy potrafi właściwie u Tomka zadbać. Natomiast - jest kłopot. Majka bardzo by chciała sprzedać/zamienić swoje dotychczasowe mieszkanie w Warszawie na inne. Mają mieszkanie z 5 pokojami i otwartą kuchnią, ładne, ale na trzecim piętrze bez windy. Potrzebna im... kawalerka na parterze. Jeśli znacie kogoś, kto chciałby takiej zamiany w Wawie, dajcie znać - dla Majki i Tomka to bardzo ważna sprawa. Trzeba wynająć póki co jakąś taką kawalerkę dodatkowo, a tamto mieszkanie przygotować do sprzedaży, odświeżyć, odmalować trochę. Może ktoś ma zbędną farbę i trochę czasu...? Im szybciej tamto mieszkanie się sprzeda/zamieni na parter, tym mniej kosztów dla nich, bo krótszy dodatkowy wynajem. jest jeszcze jedna prośba - zna ktoś sensownego notariusza w Wawie? Żeby sprzedac to mieszkanie w Wawie, Majka musi mieć przekazane wszelkie pełnomocnictwa. 20 lat temu zrobili to z Tomkiem oboje na siebie, ale... od tego czasu zmieniły się dowody osobiste. Tomek nie zawsze pamięta adres tego mieszkania, żeby go podać notariuszowi. Jeden notariusz już potraktował Majkę jak oszustkę, która chce zbić interes na chorobie męża... Jeśli zna ktoś notariusza, który przyjedzie do nich w Wawie i zrobi takie pełnomocnictwo, nie przyjmując z góry, że Majka to oszustka - BARDZO by pomógł. Teraz o Tomku. W czasie rozmowy uśmiechnięty, choć słychać, że bardzo jeszcze słaby, ma bardzo krótki oddech i zadyszkę. Pozdrawia wszystkich, mówi, że bardzo jest wdzięczny za wsparcie i pamięć. Trochę się nam obojgu z tego wszystkiego oczy spociły... No. Czyli 3 sprawy: 1/Kto zna rozsądnego i ludzkiego notariusza? 2/Kto zna kogoś, kto chciałby kupić mieszkanie w Wawie/zamienić kawalerkę na 5 pokoi? 3/Kto mógłby pomóc w odświeżeniu tego mieszkania, żeby przygotować je do sprzedaży? Pomoc w załatwieniu tych spraw byłaby wielką ulgą dla Majki, która znowu wszystko ma na swojej głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.02.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 DPSia... a kawalerka nie będzie za mała??????? Może chociaż dwa pokoje..... ale jeden naprawdę to bardzo mało, no chyba, że są inne względy... I dzięki za wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Na pewno dwa byłyby lepsze, tylko, że chodzi o finanse, Majka sama musi na to wszystko zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Depsiu, dzieki za informacje:)Kurcze, gdyby do wawy bliżej było to choc w malowaniu mieszkania bysmy pomogli..Narazie więc tylko trzymamy kciuki, żeby sie udało wszystko sprawnie załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 03.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Pozdrowienia z Betlejem, Tomku, codziennie mamy tu msze i modlimy sie wswoich prywtnych intencjach a zdrowie Twoje, Franusia i Stefka jest na mojej liscie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 No kurczę żeby to był Kraków a nie Wawa! Już bym leciała z pędzlem w zębach! Myślę, że z zamianą nie będzie problemu, a i notariusz się znajdzie sensowny. Strasznie żałuję, że nie mam jak się do tego przyczynić, ale wierzę w siłę foruma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W tej kwestji jestem do niczego bo choć mieszkam tutaj juz 19 lat, to nikogo nie znam kto może pomóc. Ale mam nadzieje, że się pomoc szybko znajdzie. Edziu Kochana dziękuję z całego serca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzień dobry, mam nadzieję, że oddech dzis spokojniejszy i bardziej głęboki, a skrzep ustępuję. Buziaki dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Z dobrymi myślami melduję sie z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 W takich chwilach czuję się zupełnie bezsilna i bezużyteczna ... Za daleko mam do Wawy a i znajomości praktycznie żadnych ...Może Nefcia coś wymyśli ... Niezmienne uściski i moc ciepłych uczuć dla Komturostwa zostawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 No, mam tak jak Braza całkiem! I głupio mi, że co najwyżej mogę sobie poklikać, a chciało by się jakoś konkretniej pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Każdy może coś zrobić. Agduś - może Andrzej zna w Warszawie jakiegoś notariusza sensownego? Braza - może wrzucimy na swoje profile na fb info o zamianie/sprzedaży mieszkania w Wawie? Może trzeba napisac o tym jwszystkim jeszcze w innych wątkach, bo nie wszyscy tutaj zaglądają? Pozytywne mysli posyłam i jak zawsze, za zdrowie się modle dla Was obojga, Majko i Tomku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ja osobiście to w W-wie chyba nikogo nie znam, a juz jakiegokolwiek notariusza to napewno, chociaż mam kolegę prawnika, który często bywa w stolicy zawodowo, to może On, ale dopiero za tydzień wraca z nart, ale myślę, że niezastąpiona w tej sprawie będzie Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.02.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 To ja szybko odpiszę: Pracowałam w nieruchomościach, mam przyjaciół w agencjach i notariuszów też. W podpowiedzi jak przygotować mieszkanie do sprzedaży też mogę pomóc:). Kontakt do mnie macie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Andrzejowi już zapodałam, żeby pytał, ale sądzę, że i tak najszybciej pomogą miejscowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Rasiu - jakbyś mogła nr telefonu na priva, zapodałabym Majce, co...? Cudnie, że się odezwałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Rasia ma już numer do Majki. Tomku, Majko, trzyma kciuki! Tam gdzie dobrzy Ludzie, tam i pomoc się znajdzie. Dzięki Rasiu, że Ty zawsze na posterunku wtedy kiedy potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Żelcia - dzięki, Kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.02.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Tak mi przyszło do głowy...nie lepiej to duże mieszkanie wynająć i za te pieniądze wynająć mniejsze,zawsze jeszcze coś zostanie, taki stały dopływ gotówki. Teraz to nie jest dobry czas na sprzedaż nieruchomości, nie dość,że zima, to jeszcze ceny leżą i kwiczą, z wynajmem łatwiej, a sprzedać zawsze zdążą. Nieustannie myślami przy Was,Majko -siły życzę, Tomku zdrowiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts