Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

KOCHANY Tomku, nie musisz być na forum, żeby być w naszych sercach. Niektórych ludzi się po prostu nie zapomina - tych, którzy odbili swój niezmazywalny ślad w świadomości innych ludzi.

Oczywiście, że wrócisz nie tylko do prostych czynności ale i do tych bardziej skomplikowanych. Musisz tylko dać sobie trochę czasu i się na siebie nie złościć - bo pewnie to robisz :):):)

niczego Ci więcej mądrzejszego i cieplejszego niż Neferka nie napiszę.

Ale trzymam kciuki a i pomodlę się od czasu do czasu za powrót do zdrowia wszystkich których znam.

Też tam jesteś w tej grupie..

Zdrowiej

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niczego Ci więcej mądrzejszego i cieplejszego niż Neferka nie napiszę.

Ale trzymam kciuki a i pomodlę się od czasu do czasu za powrót do zdrowia wszystkich których znam.

Też tam jesteś w tej grupie..

Zdrowiej

I ja się podpisuję pod wypowiedzią Nefer. Cały czas obserwuję i trzymam kciuki.

Przyjechaliśmy na dwa dni do Komturii, a tu proszę, Tomek znalazł gdzieś zadołowane papieroski i popala po kryjomu. To straszne, że czytanie i pisanie poszło w niepamięć a nałóg nikotynowy świeżutki i nienaruszony. Ledwo łazi, ledwo dycha a kopci. Serce mi się kraje kiedy użeram się (bardziej proszę ) żeby jeszcze poczekał, nabrał kondycji, bo rozumiem nałogowców, i to że niełatwo zaakceptować obecną sytuację. Właściwie, to tak naprawdę on nic nie wie o całej dramatycznej walce o życie bo tak jakby go przy tym nie było (świadomie). Tymczasem wyniki krwi minimalnie lepsze i coraz lepiej udaje się ustabilizować na względnie stałym poziomie krzepliwiść krwi. Czekamy też na dalsze badania w szpitalu - termin od 25 maja.

Tomku, chciałabym, żebyś wiedział, że jest sporo ludzi, którzy pamiętają o Tobie, trzymają kciuki,wspierają myślą i jak tylko się da.

Nawet jak nie zawsze piszą.

Zdrowiej jak najszybciej się da.

Serdecznie pozdrawiam Ciebie, Majkę i wszystkich Waszych przyjaciół.

Podpisuję się pod tym,

piszę rzadko, ale myślę o Was , trzymam kciuki i zdrowia życzę

Co do mnie Aguś to ja byłam U Ciebie już jako niepaląca(od 8 lat) No a gdybym była "z nałogiem" to nie odważyłabym się zapalić nawet na podwórku Franiowym.:lol2:Muszę dodać,że nie było dla mnie( kiedyś) torturą niepalić np przez cały dzień( w pracy nie paliłam) przy kawie,w towarzystwie miłej palącej to i owszem.

Zostawiam słońca ciepłe muśnięcia, czas na spacer. Pozdrawiam :)

Zalatana jestem, bo gości na majowy weekend mam, więc się troszkę nie odzywałam, ale pamietam cały czas.

Mam nadzieje, że i Wy macie piękną majówkę, że Tomek cieszy się słońcem i piękną pogodą, a i zdrowie coraz lepsze.

Buziaki, kochani! :D

Udało nam się przyjechać na część majówki pogoda wspaniała, aż szkoda, że tyle sprawozdań zaległych muszę napisać. Pocieszam się tylko pięknymi widokami z tarasu. Jakoś Tomek słaby, ale krótkie spacerki wytargowuję. Jakoś udało mi się też wytargować nikotynową abstynencję - na razie, widziałam po oczach,że ja tylko się wzmocni, to sobie odbije. Te wszystkie pomoce typu guma czy elektroniczny papieros są dla tych, którzy chcą się ratować z nałogu ! Jak ktoś palił palił 45 lat to nie jest łatwo. Tym bardziej, że tyle innych, dawnych czynności jest niedostępnych aktualnie.

Udało nam się przyjechać na część majówki pogoda wspaniała, aż szkoda, że tyle sprawozdań zaległych muszę napisać. Pocieszam się tylko pięknymi widokami z tarasu. Jakoś Tomek słaby, ale krótkie spacerki wytargowuję. Jakoś udało mi się też wytargować nikotynową abstynencję - na razie, widziałam po oczach,że ja tylko się wzmocni, to sobie odbije. Te wszystkie pomoce typu guma czy elektroniczny papieros są dla tych, którzy chcą się ratować z nałogu ! Jak ktoś palił palił 45 lat to nie jest łatwo. Tym bardziej, że tyle innych, dawnych czynności jest niedostępnych aktualnie.

No cóż, mogę doradzić jako była palaczka z jeszcze większym stażem niż Tomek, bo przeszło 50-cio letnim. Mnie i mojemu mężowi naprawdę pomógł bułgarski lek (bardzo tani zresztą w odróżnieniu do gum i plastrów, które nic mi nie dały) o nazwie "Tabex". Są to tabletki naprawdę rewelacyjne, bo nie ma się uczucia ssania i nerwówki. Lek na receptę. Pozdrawiam Maju Ciebie i Tomka. Jestem Waszą koleżanką z NK ze szkoły na Okęciu.