Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

Nefer napisał:
KOCHANY Tomku, nie musisz być na forum, żeby być w naszych sercach. Niektórych ludzi się po prostu nie zapomina - tych, którzy odbili swój niezmazywalny ślad w świadomości innych ludzi.

Oczywiście, że wrócisz nie tylko do prostych czynności ale i do tych bardziej skomplikowanych. Musisz tylko dać sobie trochę czasu i się na siebie nie złościć - bo pewnie to robisz :):):)

niczego Ci więcej mądrzejszego i cieplejszego niż Neferka nie napiszę.

Ale trzymam kciuki a i pomodlę się od czasu do czasu za powrót do zdrowia wszystkich których znam.

Też tam jesteś w tej grupie..

Zdrowiej

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bobiczek napisał:
niczego Ci więcej mądrzejszego i cieplejszego niż Neferka nie napiszę.

Ale trzymam kciuki a i pomodlę się od czasu do czasu za powrót do zdrowia wszystkich których znam.

Też tam jesteś w tej grupie..

Zdrowiej

I ja się podpisuję pod wypowiedzią Nefer. Cały czas obserwuję i trzymam kciuki.

Przyjechaliśmy na dwa dni do Komturii, a tu proszę, Tomek znalazł gdzieś zadołowane papieroski i popala po kryjomu. To straszne, że czytanie i pisanie poszło w niepamięć a nałóg nikotynowy świeżutki i nienaruszony. Ledwo łazi, ledwo dycha a kopci. Serce mi się kraje kiedy użeram się (bardziej proszę ) żeby jeszcze poczekał, nabrał kondycji, bo rozumiem nałogowców, i to że niełatwo zaakceptować obecną sytuację. Właściwie, to tak naprawdę on nic nie wie o całej dramatycznej walce o życie bo tak jakby go przy tym nie było (świadomie). Tymczasem wyniki krwi minimalnie lepsze i coraz lepiej udaje się ustabilizować na względnie stałym poziomie krzepliwiść krwi. Czekamy też na dalsze badania w szpitalu - termin od 25 maja.

zuzka napisał:
Tomku, chciałabym, żebyś wiedział, że jest sporo ludzi, którzy pamiętają o Tobie, trzymają kciuki,wspierają myślą i jak tylko się da.

Nawet jak nie zawsze piszą.

Zdrowiej jak najszybciej się da.

Serdecznie pozdrawiam Ciebie, Majkę i wszystkich Waszych przyjaciół.

Podpisuję się pod tym,

piszę rzadko, ale myślę o Was , trzymam kciuki i zdrowia życzę

Co do mnie Aguś to ja byłam U Ciebie już jako niepaląca(od 8 lat) No a gdybym była "z nałogiem" to nie odważyłabym się zapalić nawet na podwórku Franiowym.:lol2:Muszę dodać,że nie było dla mnie( kiedyś) torturą niepalić np przez cały dzień( w pracy nie paliłam) przy kawie,w towarzystwie miłej palącej to i owszem.

Zostawiam słońca ciepłe muśnięcia, czas na spacer. Pozdrawiam :)

Zalatana jestem, bo gości na majowy weekend mam, więc się troszkę nie odzywałam, ale pamietam cały czas.

Mam nadzieje, że i Wy macie piękną majówkę, że Tomek cieszy się słońcem i piękną pogodą, a i zdrowie coraz lepsze.

Buziaki, kochani! :D

Udało nam się przyjechać na część majówki pogoda wspaniała, aż szkoda, że tyle sprawozdań zaległych muszę napisać. Pocieszam się tylko pięknymi widokami z tarasu. Jakoś Tomek słaby, ale krótkie spacerki wytargowuję. Jakoś udało mi się też wytargować nikotynową abstynencję - na razie, widziałam po oczach,że ja tylko się wzmocni, to sobie odbije. Te wszystkie pomoce typu guma czy elektroniczny papieros są dla tych, którzy chcą się ratować z nałogu ! Jak ktoś palił palił 45 lat to nie jest łatwo. Tym bardziej, że tyle innych, dawnych czynności jest niedostępnych aktualnie.

johnzee napisał:
Udało nam się przyjechać na część majówki pogoda wspaniała, aż szkoda, że tyle sprawozdań zaległych muszę napisać. Pocieszam się tylko pięknymi widokami z tarasu. Jakoś Tomek słaby, ale krótkie spacerki wytargowuję. Jakoś udało mi się też wytargować nikotynową abstynencję - na razie, widziałam po oczach,że ja tylko się wzmocni, to sobie odbije. Te wszystkie pomoce typu guma czy elektroniczny papieros są dla tych, którzy chcą się ratować z nałogu ! Jak ktoś palił palił 45 lat to nie jest łatwo. Tym bardziej, że tyle innych, dawnych czynności jest niedostępnych aktualnie.

No cóż, mogę doradzić jako była palaczka z jeszcze większym stażem niż Tomek, bo przeszło 50-cio letnim. Mnie i mojemu mężowi naprawdę pomógł bułgarski lek (bardzo tani zresztą w odróżnieniu do gum i plastrów, które nic mi nie dały) o nazwie "Tabex". Są to tabletki naprawdę rewelacyjne, bo nie ma się uczucia ssania i nerwówki. Lek na receptę. Pozdrawiam Maju Ciebie i Tomka. Jestem Waszą koleżanką z NK ze szkoły na Okęciu.