Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A można list ???

W życiu nie zmieszczę się na kartce :oops: -chyba,ze A4 ;)

Buziaki do komturii ślę :)

Można i list! Tylko jedna uwaga, dotyczy wszystkich którzy chcą wysłać do Tomka kartkę/list. Proszę pisać dużymi drukowanymi literami! Tomek czyta, ale szybko się męczy i trzeba mu trochę pomóc pisząc właśnie dużymi drukowanymi literami.

pozdrawiam

maksiu

• 3 weeks później...
Kochani,

Tomek mieszka coraz częściej na Mazurach. Byłoby bardzo rozwojowe i miłe, gdyby Tomek otrzymywał od Was kartki. To pobudza umysł i poprawia samopoczucie. Taką potrzebę "rozpoznaliśmy" w trakcie rozmowy z Majką. Jeśli ktoś może i chce - podajemy za zgodą Majki adres Tomka:

Tomasz Kępka

Sołtmany 56

11-612 Kruklanki

Dziękujemy!

No pewka! Świetny pomysł!

• 4 weeks później...

Witam

Wczoraj trafiłam na bloga tomka1950 i zaczytałam się... potem nagle blog się urwał i po Waszych wpisach dotarłam tutaj. Minęły kolejne godziny (skończyłam czytanie dziś o 2,30 w nocy), zalewałam się łzami i nie potrafiłam się oderwać. Uspokoiłam się wiedząc, że tomek1950 ma się dobrze i ma takie wsparcie. Spodobał mi się pomysł pocztówkowy, zwłaszcza że zbieram pocztówki z całego świata i uczestniczę w akcji postcrossing. Spieszę zatem zaraz wysłać pocztówkę do tomka1950. To naprawdę musi być wspaniały człowiek, skoro nas wszystkich tutaj zgromadził. Swoją osobowością zaczarował, a przez swoje pisanie uzależnił. Do tego niektórzy z Was mogli Go poznać osobiście i się nie zawiedli. Co za siła drzemie w tym Panu Tomku, który i mnie tak rozczulił i który dał mi energii na każdy następny dzień.

DZIĘKUJĘ PANIE TOMKU! A SPOŁECZNOŚĆ MURATORA "Murafianie" są wspaniali! Pozdrowienia dla całej rodzinki Pana Tomka!

• 1 month później...
Majeczko, Tomku życzę wam zdrowych i spokojnych świąt!!! Wciąż czekam na nasze spotkanie. Proszę się odezwać jak tylko dacie rady przyjechać bo ja w domku jestem cały czas. Trzymajcie się kochany!!!

Słońca, szczęścia, pomyślności,

w pierwsze święto dużo gości,

w drugie święto dużo wody-

to dla zdrowia i urody!

Mnóstwo jajek kolorowych,

świąt wesołych oraz zdrowych!

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

życzy nemi

http://img163.imageshack.us/img163/7921/kartkat.jpg

Tomek wraz ze mną bardzo dziękuje za nieustające dowody Waszej wzruszającej pamięci i życzenia świąteczne ŻYCZYMY WAM ZDROWYCH, RODZINNYCH, POGODNYCH WEWNĘTRZNIE ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY.

Tomek bardzo się cieszy ze wszystkich kartek i listów i bardzo bardzo dziękuje. Z moją pomocą odpisze wszystkim ale póki co jak ja mam chwilę wolną to on nie ma siły. Jest teraz w Warszawie, znowu mamy turę wizyt i badań lekarskich. Niestety raz popsute zdrowie leci jak domino, chyba tętnica szyjna wymaga chirurgicznej interwencji ale jeszcze nie ma ostatecznej decyzji chirurga naczyniowego. Tomek z wielkim żalem opuszczał Komturię, która zrobiła psikusa bo nie dało się zamkńąć wody. Główny zawór się popsuł i przecieka. Więc żeby nie potrzaskały rury podtrzymuję temperaturę, jeżdżąc w te i we wte, bo po historii domu Neli boję się zostawić elektryczne ogrzewanie podłogowe. Przytomne osoby z sąsiedztwa, które mogłyby palić tam w kominku wyprowadziły się. A tu ciągle mrozy na tym polskim biegunie zimna. Jutro też pojadę na jeden dzień grzać, ale absurd ! Pozdrawiamy, nie tracimy nadziei na lepsze jutro.