Gagata 06.05.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Komturia - Komturia, halo - halo, odbiór!!My tak z Malczewskimi się zbieramy na powtórkę Pewnego Sylwestra w Komturii (tym razem to byłby Latosylwester..), no i DPSie też pewnie......Każdy teraz ma swoje problemy ale jak się tak zbierzemy wszyscy, wszystko sobie poukładamy wreszcie, to NA PEWNO się uda......CHCEMY BARDZO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 oczywiście SpecjalnegoTyskiegoŻubra Pozdrawiam Ma się rozumieć Czekamy cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.05.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Wczoraj widziałam się z Majką i Tomkiem. Macie pozdrowienia i mam wszystkich ukochać i wszystkim podziękować za pamięć. Tomkowi bardzo dużo daję to, że wciąż o nim pamiętacie. On z takim niedowierzeniem mówi o tym jakby pytał, czym ja to sobie zasłużyłem. Cały Tomek, prawda?! Wciąż taki skromny jak był przed wypadkiem. Fizycznie Tomek jest w lepszym stanie. Wygląda ładnie, przystojny jak zawsze, broda jak zawsze, oczy niebieskie pełne dobroci i ciepła także takie same. Mówi już lżej, częściowo pamięta coś z przeszłości, ale nie wszystko. Wie, że bywał na spotkaniach Muratora, wie, że aukcję dla chorych dzieci prowadził razem z Edzia i Maksiem (których także pamięta) ale tych spotkań sobie nie może przypomnieć. Wczoraj w rozmowie, jak Majka opisywała jedno z miejsc spotkań Muratora to jakby miał taki przebłysk, że coś tam jednak jest w pamięci. Poczucie humoru Tomek ma świetne, tego mu nie uszkodzili, nie dał sobie tego odebrać i tyle. Czasami jak cos skomentuje, to Tomek sprzed wypadku się odzywa. Dużo Majka opowiadała o tym jak było, przez co przeszli Nie da się tego nawet opisać, tylko serce człowieka boli, że takim Ludziom to się przytrafiło. Majka opowiadała, Tomek słuchał mówiąc, że nic z tych rzeczy nie pamięta. Słuchał jakby opowiadanie o kimś a nie o tym co Jego spotkało, tylko czasami będąc wzruszony tym co słyszy, przytulał Majkę z uśmiechem i całował ja w głowę. Tyle w Ich uścisku było miłości, że nawet teraz jak sobie odtwarzam ten widok, mam łzy w oczach. Jestem pewna podziwu dla Nich oboje. Słowa podziw i szacunek tylko częściowo są w stanie oddać tego co czuję. Mimo tego, że jest już lepiej, wciąż jeszcze jest dużo do zrobienia. Tomek strasznie przeżywa to, że ma kłopot z pisaniem i czytaniem, bo bardzo lubił czytać, dużo czytał i teraz Mu tego brak, a złość Go bierze, że ta nauka Idze bardzo wolno, bo mózg Tomka wciąż ma kłopot z widzeniem wszystkiego co jest po prawej stronie, ma zwężone pole widzenia. Mimo to, jest samodzielny, kocha być sam w swojej komturii, wtedy czuje się najlepiej. Warszawa i życie w bloku strasznie go męczą. Prosił bardzo bym wszystkich pozdrowiła i powiedziała, że bardzo chciałby przypomnieć sobie każdego z Was. Widać było, jak wspomniałam o kimś z Was, że drąży po tych korytarzach umysłu próbując Was stamtąd wyciągnąć i ze smutkiem w oczach stwierdzał, że nie każdego udaje mu się odszukać. Majka mówiła, że jeśli wszystko będzie dobrze, to we wrześniu planują zrobić zlot w Komturii. Może jak Tomek zobaczy, to wrócą wspomnienia. Niesamowite jest ile Majka robi by Mu pomóc w odzyskaniu siebie samego, tego sprzed wypadku i niesamowite jest tez to, kiedy mówi, że po wypadku Tomek stał się jeszcze lepszy, jeszcze bardziej kochani niż był. Prawda, że czujecie to samo co ja, że mamy szczęście, że dano nam poznać takich Ludzi. Majko, Tomku, dziękuję Wam, że znaleźliście wczoraj czas. Tobie Majko dodatkowo dziękuję, że mając to troszkę wolnego czasu wysłuchałaś mnie z moimi problemami, podpowiedziałaś, wyjaśniłaś, doradziłaś… Dziękuję bardzo. Proszę Tomka ukochać i trzymajcie się zdrowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Tomek zawsze był Kimś wyjątkowym - i tak zostało. Majka jest także wyjątkową osobą, która tylko za kogoś takiego jak Tomek mogła wyjść. Pozdrowienia dla Was wszystkich, Kochasni, trzymajcie się ciepło, A my tutaj myślimy o Was i modlimy się o powrót zdrowia dla Tomka! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnzee 26.05.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Dzięki Źelko, że tak pracowicie opisałaś funkcjonowanie Tomka, ale z tą wyjątkowością to juź przesada bo i tak nie ma innej drogi jak przedzierać się do przodu. Ostatnio robiliśmy wiele badań diagnostycznych, które zlecał chirurg naczyniowy i ostatecznie wyszło, że nie jest najgorzej z drożnością naczyń żylnych. Dobrźe też nie, ale bez konieczności interwencji chirurgicznej. Czas wakacji to intensywne życie w Komturii, szczególnie lipiec bo i nasze liczne wnuki i akcje terapeutyczne. Ale po wakacjach, tak na początku września super byłoby gdyby, kto może, zawitał do Komturii bo miejsca do nocowania jest sporo, Tymczasem ,Tomek szczęśliwy bo już na Mazurach, Ja zdalnie podtrzymuję Go telefonicznie i na dystans tygodnia jakoś to się sprawdza. Ale jak nie urok to sraczka i właśnie zepsuła mu się lodówka. Błogosławię internet bo dzięki niemu mogłam, będąc w W-wie zorganizować naprawę ale nie dąli rady zreperować, więc Tomek jeszcze kilka dni musi się przemęczyć,przyjade na Boże Ciało.uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Najważniejsze, że Tomek szczęśliwy. Na pewno uda się jakąś lodówkę mu załatwić, a w wakacje będzie ruch i ten ruch to także dla niego terapia. będzie musiał sobie radzić z zamieszaniem wokół. Niezmiennie buziaki, uściski i dobre myśli dla Was! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Najlepsze życzenia z okazji urodzin, dużo zdrowia życzy an- bud.... Jurek A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.05.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tomku Kochani Ty nasz, ja właśnie popatrzałam na kalendarz i co ja widzę, że dziś jest 29-ty, a wczoraj był 28. !!! Czyli Twoje urodziny!!! Zaraz przyleciałam tutaj, wybacz, że nie wczoraj, ale wczoraj miałam głupi dzień, więc się pogubiłam w czasie. TOMKU ŻYCZYMY TOBIE JAK NAJSZYBSZEGO POWROTU DO CAŁKOWITEJ SPRAWNOŚCI I ABY TEN POWRÓT BYŁ W MIARĘ MIŁY A NIE TYLKO KŁOPOTLIWY. NO I ZDROWIA TAKŻE DLA TWOJEJ MAJKI, BYŚCIE MOGLI RAZEM POKONAĆ WSZYSTKIE TRUDNOŚCI I POTEM W SPOKOJU SOBĄ, DZIEĆMY I WNUKAMI SIĘ NACIESZYĆ!!! CAŁUJEMY TOMKU, MOOOCNO, MOOCNO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.05.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Też się spóźniłem dopiero jak na fejsie zobaczyłem sure na największej mazurskiej kałuży ze Specjalem w dłoni to mnie oświeciło co miałem zrobić wczoraj, ale lepiej późno niż wcale Tomku dużo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tomku, Komturze nasz i ja składam Ci najszczersze życzenia zdrowia, radości i miłości ...i jeszcze raz zdrowia http://www.tapetus.pl/obrazki/n/143638_bukiet-polnych-kwiatow-wazon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.05.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tomeczku wszystkiego najlepszego dużo zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia ja cały czas wierzę że przyjdzie jeszcze czas na piwko w KK, miejsce czeka Buziaki wysyłam. Zeleciu Tobie dziękuję za taki opis, łzy ma w oczach. Majeczko trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tomeczku, kochany - 100 lat w zdrowiu i radości nam żyj, nie zmieniaj się bądź zawsze takim wspaniałym Człowiekiem jak dotychczas!I pamiętaj, zawsze będziesz nasz i zawsze będziesz z forum, bo dałeś nam kawał Twojego serca!Niech żyje, żyje nam...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 29.05.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Zdrowia,radości,optymizmu i wiary ,że nadejdą lepsze dni! NIECH ŻYJE NAAAAAAAAAAAAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.06.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Tomku, Majeczko, pamiętamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 22.06.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Cieszę się, że do przodu Pozdrowienia i nieustająco dobre myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Tomku Jestem, pamiętam , całuję - i Majkę też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 najlepszego!!!Jak to mówią - lepiej późno niż wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.08.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Tomek, dajesz radę w te upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.08.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Wakacje się kończą... Co słychać w komturii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts