pasie 21.05.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 i ja się baaaardzo cieszę z otrzymanych wiadomości Trzymajcie się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.05.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 jak spiewał Halama: "Ja wiedziałem że tak będzie... Ja wiedziałem!" ciężko to nazwać śpiewem ... on raczej ...hm ... rapował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 masz rację - sprawa śpiewu jest nieco dyskusyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 21.05.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Dobrze, że zanim z pracy wyszłam tu weszłam ... to teraz juz z górki ... Tomku dzielny facet jesteś ... to ja mogę do tego kankana na ... np. metalowej misce drewnianymi łyżkami przygrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 fajnie jest :)od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 21.05.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wpadłam po południu i od razu dobre wiadomości , cieszę się bardzo. Kurcze, wiecie co, z rzadka się udzielałam na forum do tej pory, jakoś łatwiej przychodziło mi czytanie, niż pisanie. Prawdą jest, że teraz mam więcej czasu na to ale i tak myślę, że to forum, to niesamowita rzecz. Jak jeden mąż, jak jedna wielka rodzina. Tomasza nie znam osobiście, tyle co dziennik przeczytałam a z każdą dobrą wieścią łzy mi ciekną po policzkach i gardło ściska. Jeśli chodzi o kankana, to ja chętnie jako widz stanę gdzieś w kąciku - może być za siatką ogrodzeniową w ostatnim rzędzie i będę wybijała nogą rytm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.05.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Pozdrowienia dla Komtura i Komturówny Czy Komtur jest przytomny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.05.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ojej, jak to dobrze, że tak jakoś lżej jakby idzie i optymistyczniej.... A co do tego kankana to ja z tym falowaniem to nie za bardzo, choćbym chciała..(no bo i czymże ?? ) ale nóżkami fikać mogę Wchodzę w to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.05.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ależ dobre wieści.... Tomku drogi całe moje użeranie się na wycieczce z wielce szanowną młodzieżą dla Ciebie... A i miłe szkolenie psiola tez... Co do kankana to się nie nadaję - chyba że najpierw się nafaszeruję lekami na astmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 21.05.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A co do tego kankana to ja z tym falowaniem to nie za bardzo, choćbym chciała..(no bo i czymże ?? ) ale nóżkami fikać mogę Wchodzę w to. Kochanieńka! Ale poczytaj parę postów wyżej - nie wystarczy powiedzieć, że będziesz machać nóziami. Musisz sie zdecydować czy w pantalonach, czy z podwiązką czy może chcesz dołączyć do grupy bez elementów podspódnicowych. Pomyśl, zdecyduj się i wpisz do odpowiedniej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.05.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ew-ka, ja nie wiem, jak mam tańczyć od dwunastego taktu, help! uważaj ! nadal trzymasz przod spodnicy w łapkach na wysokości swojej brody i stojąc na zmiene raz na lewej /raz na prawej nodze drugą -uniesioną stopą krecisz kólka (po 4x) potem mijanka .....w prawo ,a potem w lewo zrozumiała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.05.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wracam z wycieczki, a tu takie dobre wiesci modlilam sie do Matki Boskiej (chyba KÖlnowskiej - nawet swieczke kupilam i jej zapalilam coby lskawsza byla ) i do Swietych : Piotra , Feliksa, Nabora , Grzegorza jakiegos von Spoleto , w czymkolwiek pomagaja niech sie wstawia u Szefa za naszym Tomkiem Tomciu , ruszaj konczynkami, ruszaj i pokiwaj paluszkiem naszym dziewczynom (nu nu ...) , bo widze , ze szaleja P.S. ja to bym wolala w pantalonach (bom dosc mocna w dole ) ...ale Frosch zezwolil mi wlacznie na ponczochy i podwiazke, bo mowi , ze siedzi kolo Tomka i Rezysera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.05.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ew-ka, ja nie wiem, jak mam tańczyć od dwunastego taktu, help! uważaj ! nadal trzymasz przod spodnicy w łapkach na wysokości swojej brody i stojąc na zmiene raz na lewej /raz na prawej nodze drugą -uniesioną stopą krecisz kólka (po 4x) potem mijanka .....w prawo ,a potem w lewo zrozumiała ? Przepisuję się do grupy Jeziora Łabędziego-będę tam robić za brzydkie kaczątko, wolę tą robotę niż kręcenie tych kółek. Cztery razy? Ło Matko! AleTy Depesiu ćwicz, ćwicz! Tomek musisz się obudzić, bo Ew-ka nas wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 21.05.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ew-ka, ja nie wiem, jak mam tańczyć od dwunastego taktu, help! uważaj ! nadal trzymasz przod spodnicy w łapkach na wysokości swojej brody i stojąc na zmiene raz na lewej /raz na prawej nodze drugą -uniesioną stopą krecisz kólka (po 4x) potem mijanka .....w prawo ,a potem w lewo zrozumiała ? W międzyczasie mały przytup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.05.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 O ja wiem, ja wiem co to oznacza, ze zaciska dlonie!!! Przygotowuje sie juz na zjazd forum, bo wie, ze teraz juz kazdy bedzie chcial uscisnac te waleczna dlon! Tomku dodajesz mi nadzieje i sile do walki z moimi przeciwnosciamy losu. Nawet tam lezac w szpitalnym lozku wszystkim nam dajesz lekcje wiary i nadzieji. Inaczej byc nie moze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 21.05.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ew-ka, ja nie wiem, jak mam tańczyć od dwunastego taktu, help! uważaj ! nadal trzymasz przod spodnicy w łapkach na wysokości swojej brody i stojąc na zmiene raz na lewej /raz na prawej nodze drugą -uniesioną stopą krecisz kólka (po 4x) potem mijanka .....w prawo ,a potem w lewo zrozumiała ? Rany boskie!! To ja chyba wzorem Joli pójdę! Nie masz szans, żebym wykręciła 4x stopom . Że niby kiedy mam to zrobić? Jak te na flmach tańczom to one tak szybko machajom i wcale kółek nie krencom. Noo Paaani Reżyser! Proszę coś pomyśleć. My w końcu ryczące czterdziestki jesteśmy a nie wygimnastykowane siusiumajtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.05.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 CZY KOMTUR JEST PRZYTOMNY? Sorry, że krzyczę, ale zrobił tu się taki szum informacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.05.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Baru - no co prawda to prawda.. Podwiązki mnie kręcą, nigdy nie miało się na sobie takowych.. I jeszcze w takim Towarzystwie !!! Ale.... nie wiem czy pantalony nie bardziej na miejscu by były .... ??? Dobra jest - pomyślę i się zdeklaruję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.05.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 no dobra ..wklejam mocno cenzurowane zdjecie z naszego wystepu ...i żebyscie nie myslały ,ze zatanczyć Kankana to taka bułka z masłem to jest strasznie stresujące i wymagające odwagi zadanie http://images8.fotosik.pl/32/97716bfe17b5e929med.jpg .....i co ? nadal są chetne i odważne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 21.05.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ktoś pytał o tracheotomię ... no to ja może tak dla ludzi wytłumaczę to taka dziurka z przodu na szyjce, dokonana chirurgicznie, którą wkłada się rurkę z tlenem aby ominąć gardło i jamę ustną. Cięcie się łatwo goi, chociaż zwykle zostaje blizna na całe życie. Po co się to robi? Głównie po to, ąby uniknąć wprowadzania rurki przez gardło w pobliżu strun głosowych, aby ich nie nadwyrężać. Respirator zwykle wkłada się i wyciąga kilka razy i jest to zabieg dość nieprzyjemny dla pacjenta, nawet jeżeli jest w stanie śpiączki. Do tego jak pacjent się budzi to ma nieprzyjemne uczucie duszenia się z powodu tkwiącego respiratora w gardle, nosie i krtani. Pacjent taki jak nasz Komtur zaczyna powoli oddychać samodzielnie - widać to po saturacji na poziomie dziewięćdziesięciu kilku procent. Maszyny monitorują cały czas poziom i w razie jej spadania następuje szybka decyzja o podłączeniu do respiratora tą dziurką Jeżeli pacjent zbyt długo przebywa pod respiratorem przechodzącym przez krtań to często niestety dochodzi do uszkodzenia strun głosowych i w następstwie do częściowego zaniku głosu - pacjent mówi szeptem. Dodam tylko, że znam to z autopsji - mój tato leżał w śpiączce przez jakiś czas po nieudanej operacji by-passów. Miał respirator a potem wykonano tracheotomię. Dzięki Najwyższemu wyszedł z tego najgorszego ! (Dziurka mała została ... ale co tam dziurka) Teraz Tomek ma szansę się wykazać i zacząć samemu normalnie oddychać, bo tlen podawany przez dziurkę wspomaga jego oddychanie. Być może za jakiś czas lekarze zdecydują o czasowym, powolnym odłączaniu tlenu na rzecz normalnej procedury oddychania. Wtedy będziemy się cieszyć!!!!!!!!!!!!! Co tam, już się cieszymy!!!!!! A jeżeli chodzi o ściskanie palców - znowu z doświadczenia - dla mnie to był sposób porozumiewania się z Tatą - że mnie słyszy, rozumie, stosuje się do moich próśb ... Jest dobrze - idzie na lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts