Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomuś, kochany, jak cudownie, że wracasz do nas!!! :D :D :D

Ja to biedna jestem, ani nie mogę zobaczyć co słychać wieczorkiem, bo neta wcale nie mam wtedy, ani nie mogę w wątku o 21.30 nic napisać, chociaż duchem to ja zawsze z Tobą jestem.

I w zespole Gwoździka śpiewać mogę, a co, wie, że umiem szanty śpiewać, to nad jeziora mazurskie w sam raz się nadadzą.

Oczywiście, tak jak Froszka, z kankana nie zrezygnuję, nie na darmo żyrandol pobiłam, gacie podarłam i linie zerwałam przy ćwiczeniach!

Koleżanki ze wsi namówiłam, to Koło Gospodyń Wiejskich ze mną ćwiczy teraz, chłopy każą nam ćwiczyć na dworze, bo mówią, że szkody robimy, ale ja wiem, że oni wszyscy wiszą na płocie, jak my w sadzie ćwiczymy i głupa rżną, że niby pilnują, żeby nikt obcy nie podglądał.

Teraz to juz mamy lokalny zespół kankanowy, baby nieźle sobuie radzą, nawet pantalony poszyły i kiecki, a chłopy to na sianokosy nie chcą iść, tylko na płocie w sadzie wiszą.

O, tutaj fotka z prób:

http://bi.gazeta.pl/im/3/1921/z1921653X.jpg

Ale i śpiewać poradzimy, co to dla nas, jak Tomek oczy otworzy i koncert będzie to i zaśpiewamy dla niego z zespołem Gwoździka, jakiś chórek Neferce zrobimy albo za support porobimy, bo my to zdolne kobity jesteśmy i damy radę. :D

No to ja lecę, ale myślami tutaj zostaję, cały czas! 8)

Zespół KMF (KOMTUR &MURATOR FRIENDS):

Marilyn Nefer Monroe - śpiew solo (poza ariami :wink: ) :D

joola - gra na nerwach (świetna linia melodyczna):wink:

Anolilez - gra na klawiszach więziennych :wink: .. lub gitarze (już wiadomo - klasycznej ... )

Gwoździk - bębny

Kruela - grzechotka i walenie cymbałów w łeb :wink: ... i co najważniejsze ... pięknie gra w trójkącie , o który zazdrosna jest Marilyn :o :o :o :o

Froschka - chórki ..... oraz .... gra na ... zwłokę ... (bezcenne):D

tola - skrzypce (na dachu) :wink:

barranek nr 1 - gitara rytmiczna (dodatkowo dzwoneczek na szyi :wink: )

barranek nr 2 - wiolonczela (dodatkowo dzwoneczek na szyi :wink: )

Grażyna 1966 - pianino, teksty oraz wycie w chórkach :wink:

DPS - chórki w partiach wyższych czyli w "pantalonach" :wink:

Dzień dobry Tomku !!

dzień dobry Forumy i Forumki !!

Słońce pięknie świeci i dzień zapowiada się ciepły prawie letni

Idę porozsyłać moje latorośle do placówek szkoleniowych

Niech się uczą jeszcze przez chwilę bo niedługo wakacje i 2 miesięczna laba

do której odliczają dni z niecierpliwością

W marzeniach widzą już wyjazd na Mazury i zabawy w jeziorze i włóczegi po lesie z kuzynostwem

Mam nadzieję ze to dzisiaj Tomku otworzysz oczy a wtedy okrzyki radości naszej rozlegną się po całym forum dotrą do jego najdalszych i najbardziej zakurzonych zakamarków.

Ściskam mocno i czekam Tomku na Ciebie

Anolilez - gra na klawiszach więziennych :wink: .. lub gitarze (już wiadomo - klasycznej ... )

Gwoździk - bębny

Kruela - grzechotka i walenie cymbałów w łeb :wink: ... i co najważniejsze ... pięknie gra w trójkącie , o który zazdrosna jest Marilyn :o :o :o :o

aniawmuratorze - gra na dzwonku od roweru

Gwoździk - jakby co to ja się nadam - uwielbiam suchać płyt- "chodnikowych" tak więc mogę robić jakomeneloman coby wychwycić wszelakie dobrze zaśpiewane nuty...

Tomek 3-ym się daj spokój tym rurom - jeszcze tylko chwila i Ci to powyjmują.

Dawaj bracie.

Jako iż mam ratownika medycznego w domu - to dyskutuję z Anią moją wielce i zażarcie (chyba czasem ma juz dośc tłumaczenia mi co z tym mózgiem jak i dlaczego)....

Jak dobrze pamiętam Tomek trafił do szpitala i był zdiagnozowany - i tu padło pytanie o odszkodowanie - o ile sobie dobrze przypominam chcieli go zostawić na obserwacji ale on wyszedł na własną odpowiedzialność. (jak się mylę to mnie poprawcie - z lenistwa mi się nie chce wracać do początku>>) jako iż podtwardówkowy wylew jest to taki mały pikollo który pomalutku się sączy i daje w "dupe" po kilku dniach. Wylew podtwardówkowy zatem jest praktycznie niemożliwy do zdiagnozowania od razu - tylko obserwacja pacjenta pozwala na reakcje w trakcie obserwacji. Tak więc w kwestii odszkodowania ewentualnego dla Tomka możemy mieć kłopot. Ale może mijam się z prawdą - bo jeżeli nie zaproponowali mu obserwacji i nie wspominali o tym to nalezy się zastanowić juz nad schematem walki o odszkodowanie.

Trzymaj się Tomuś - walcz czekamy tu na Ciebie

Sebo8877

Gwoździk - bębny

aniawmuratorze - gra na dzwonku od roweru

sebo8877 - obsługa miksera (miksowanie płyt chodnikowych) oraz jako meneloman :roll: (cokolwiek by to nie znaczyło :wink: )

bratki - gra na instrumentach wirujących :wink: w rytm Bacha i Betho... Betho ... no tego wielkiego psa z filmu :wink:

Sebo myślę, że nie. Ja jakieś dwa lata temu wracając z pracy miałam podobny wypadek. Przed przejazdem kolejowym facet wjechał mi w tył. Nie chciałam karetki, bo nic mi nie było. To był akurat piątek. W sobotę czułam juz bóle głowy, karku. W niedzielę wylądowałam w szpitalu gdzie okazało się, że mam coś z kręgosłupem szyjnym. Chodziłam dwa tygodnie w kołnierzu. Na koniec zebrałam całą dokumentację i dostałam odszkodowanie z OC sprawcy, mojego NW z ubezpieczenia samochodu i ubezpieczenia grupowego z pracy.

Myślę, że jak Tomek dojdzie do siebie to spokojnie może się starać o odszkodowanie.

Tomku, cały czas myślę...

mnie bardzo proszę wziąć jako cześć grupy tanecznej...........będę się wiła wśród śpiewająco ----grających............jako że mam obszyte pantalony czerwoną koronka, seksi wycięte ewentualnie na wielki koncert uszyję sobie kombinezon z przeźroczystej siatki i tylko w newralgicznych punktach naszyje koronkę..........zostało jeszcze ze 2 metry..........