Elfir 19.12.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 zwykła ceramika 35zł/m2, gres 55 zł/m2w cenie cięcie 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 26.12.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Pewnie po godzinach i bez rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 w godzinach pracy, ale rachunku nie dostanę, mimo, że firma zarejestrowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 29.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Elfir- opowiadasz bajki graniczące z głupotami. Przy takich cenach firma nie jest w stanie się utrzymać. Więc albo twoj glazurnik robi po łebkach albo pracuje po 16-20 h dziennie. Podajesz mocno zaniżone ceny na forum. Po co to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 29.12.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 We Wrocławiu ceny podobnie jak u Elfir. Płytki 60x60, 60x30 i 30x30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 29.12.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 zwykła ceramika 35zł/m2, gres 55 zł/m2 w cenie cięcie 45 stopni. sama za tyle układasz? co znaczy zwykła ceramika a gres?...kto za darmo dotnie filze na 45 stopni? lepiej już z tymi ogrodami dopisuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 29.12.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Piszą takie pierdoły żeby obniżyc ceny. Więcej wpisów w internecie- więcej ludzi myśli że takie stawki są w rzeczywistości. Przyznam, że zdarzają się magicy co dorabiaja sobie do renty i ten garaż za 35zł/m2 ułoży - mało docinek, płytki i tak przemysłowe- powyginane w każdą stronę więc nikt nie będzie się czepiał o płaszczyznę. @jare35- ceramika- płytka nasiąkliwa; gres=ceramika nienasiąkliwa. Ułożenie ceramiki duży format do 60x120 na 3mm kleju (każde pogrubienie kleju o 1mm to 0,1 r-g) trwa 1,09rg. Przyjmijmy że tak duży format kleimy na min 4mm to mamy 1,1r-r* 40złnetto/rg= 44zł . Oczywiscie to tylko samo ułożenie z fugowaniem bez przygotowania podłoża, gruntowania, uzupełniania ubytków itp. Ciekawiej robi się przy małych formatach (do 20x20cm) ceramicznych bo tu przewiduje się 2,46r-g *40złnetto/rg=98zł netto. I jest jeszcze cena dla gresów! Duże formaty 2,09rg*40złnetto/rg=83zł netto. Czas podany jest wg Katalogów Nakładów Rzeczowych sporządzony przez firme Mapei (KNR ). Cena za roboczogodzinę ustala się indywidualnie wg analizy finansowej. Dla mojej firmy jak i większości firm budowlanych wynosi to 40zł netto/rg. Można pracować za miskę ryżu albo za nocleg w kotłowni ale jeżeli ktos chce żyć na średnim poziomie to nie układa płytek za 35zł z fazowaniem w cenie.:lol2:. Ceny we Wrocławiu są wyższe niż u nas w Poznaniu więc na pewno nie uwierzę też forgetitowi. Nawet na inwestycjach biorą od 50zł/m2 gdzie w Poznaniu za 35-40/zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) jare - efekty układania płytek mozesz obejrzeć w moim dzienniku. Mogę ci polecic mojego wykonawcę, jak chcesz. Gres jest twardszy od zwykłych płytek ceramicznych, stąd cena za układanie wyższa. Zarzucanie mi, że podaję zbyt niskie ceny, świadczy, że albo wy macie za wysokie, albo mój wykonawca jest hobbystą, który przy okazji sobie zarabia. Fakt, wykonawca lubi nas, jako pracodawców, bo płacimy regularnie, a on natknął się już na takich, co płacić nie chcieli. Co mnie to obchodzi, czy on na siebie zarobi czy nie? Ważne, ze układa i nie jest partaczem. Wasze komentarze są po prostu śmieszne i zawistne. I tyle. Ja nie mam nic wspólnego zawodowo z budownictwem, z płytkarstwem. Z resztą dla forgetit ceny, które podaję nie są za niskie. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 29.12.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Elfir- jestem mistrzem glazurnikiem i wiem jakie są ceny. Wasze komentarze są po prostu śmieszne i zawistne. I tyle. Pffffffff :sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Dlatego mam mojego majstra a nie ciebie. On nie zna "obowiązujących" cen i dlatego ma pracę Jest spod Dolska. Jak inaczej mozna określić Twoje komentarze w stylu: "piszą pierdoły by obniżyć ceny", "Opowiadasz bajki"? Jaki miałabym cel podawać nieprawdziwą cene robocizny, skoro nie szukam wykonawcy, a płytki właśnie są na ukończeniu? W sumie to nawet nie wiem, jakie są te ceny, bo nie szukałam innego wykonawcy...Podał cene. Wydała mi się realna, więc się dogadaliśmy. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Flash - zlecenia ma. I wielu się pyta o jego telefon. Tylko, póki nie skończy, nie podaję namiarów na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 29.12.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ceny we Wrocławiu są wyższe niż u nas w Poznaniu więc na pewno nie uwierzę też forgetitowi. Nawet na inwestycjach biorą od 50zł/m2 gdzie w Poznaniu za 35-40/zł/m2 Miałem 3 oferty +-5zł różnicy na każdej, wszystkie z polecenia. Możesz nie wierzyć. Rozumiem, że dla Ciebie to interes żeby wyciągnąć jak najwyższa stawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 29.12.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Super pointa Flash. Poza tym Dolsk to nie Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 A czy ja podaję ceny dla Warszawy? Co mnie warszawa obchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.12.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 @jare35- ceramika- płytka nasiąkliwa; gres=ceramika nienasiąkliwa. gres tez nasiąkliwa tyle ze sporo mniej jeśli już...dla mnie to żadna różnica przy klejeniu, bardziej liczy się format, podłoże itp...a ceny u Elfirki to masakra jakaś....od ładnych paru lat w tym siedzę wiec jakby to powiedzieć "nie ucz ojca dzieci robić" ...a poza tym pozdrawiam glazurnika;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Tak sobie policzyłam wasze ceny. 98 zł netto za roboczogodzinę. Przy 8 godzinach pracy przez 5 dni w tygodniu. To daje 18,8 tyś netto miesięcznie. Wiadomo, że układanie nie zaczyna się w pierwszej minucie po rozpoczęciu pracy.Ale nawet, gdyby to było 10 tyś netto miesięcznie realnego zarobku. Ja tyle nie zarabiam wraz z męzem. Nigdy by mnie nie byłoby stać na wasze ceny. Jak robiłam wycenę dachu to dostałam taką ofertę, że laczki mi spadły. I, jak się okazało, wycena rozbawiła również dekarza, który ostatecznie nam dach robił.Wycena (materiał i robocizna) wyniosła 45 tyś. Ostatecznie, po poszukaniu bardziej realistycznie podchodzącego do życia dekarza, dach zrobiłam za 21 tyś (robocizna i materiał). W tym przypadku pewnie jest podobnie. Pewnie Pan Czarnecki nie targuje się z firmą, która układa mu posadzkę marmurową w jego pałacu, bo dla niego te 18 tyś to zarobek jednego dnia. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 nie sądzę. Nigdy nie prosił, bym go wychwalała na forum, więc pewnie nie zależy mu na moich poleceniach. Być może dlatego, że już ma inną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 02.01.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Elfir. Nie rozumiesz dwóch rzeczy. Ale juz wyjaśniam. R-G kosztuje 40zł netto. Żeby ułożyć 1m2 duzych gresów potrzeba 2,46 R-G=98zł. Przeczytaj uważnie jeszcze raz post 27! Błędnie przyjęłaś 98zł/h. Po drugie, prowadząc uczciwie firmę i zatrudniając uczciwie ludzi żeby wyjść na zero musze zarobić 15tyś. ZUS-y kosztują mnie 4 tyś miesięcznie! Co to znaczy "bardziej kumaty wykonawca"? Taki co powie, "pani.... zrobimy bez faktury, będzie rabat" - pierwszy lepszy przyklad wasz indiański wodzu od poddaszy. Poza tym każdy chce żyć na jakimś poziomie. Myslisz, że ten wykonawca co bierze mniej to je tylko chińskie zupki i mieszka pod mostem? Cos ty, zarobi tyle samo co ja, tylko zakombinuje. Da gorszy materiał, a na WZ pokaże lepszy, zużyje 150kg kleju a na WZ będzie 250kg ...samo życie elfir. Już takie rzeczy w hurtowniach widziałem że sie włos na głowie jeży. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez ZygmuntRolicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Błędnie przyjełam 98 zł. Dlatego zmniejszyłam zyski o prawie 50 % , bo doszłam do wniosku, że mogłam coś błędnie przyjąć. Ty zatrudniasz ludzi. Więc to nie jest koszt położenia tylko koszt wynagrodzenia twoich pracowników + zysk dla ciebie. Jak chcesz porównywac swoje stawki z człowiekiem, który pracuje na wlasny rachunek?Ja kupuję wszytskie materiały, wiec nie bardzo ma co zachachmęcić. Na cały dom kupowałam tylko ja materiały. Z wykonawcami umawiałam się wyłacznie na koszt robocizny. Wstaw sobie, że też prowadzę firmę i też płacę ZUS. I placę podatek od dochodu, najwyższy ryczałtowy, bo mam wolny zawód - 19 %. Ale nie zarabiam nawet 8 tyś miesięcznie. A też chciałabym jedną pensją zarobić na wczasy, a co!. Tylko, jak podniose ceny, stracę klientów. Coś za coś. PS. Nie mam poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 03.01.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Elfir. Bez sensu się kłócimy. Ile zarabiasz nie ma tu znaczenia. Czlowiek założył temat ile glazura w warszawie a ty piszesz ze po 35zł z fazowaniem. Może i znajdzie się robek za taką kasę ale, jak juz tu wczesniej pisałem cena często świadczy o jakości. Myslisz ze w budowlance łatwo zarabia się pieniądze to się przekwalifikuj- zobaczysz co to za chleb. Można zarobić i 20 tyś miesięcznie tylko niestety z tego 16tys to koszty. A ile się człowiek najeździ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts