Elfir 03.01.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Temat zwie się "ułożenie glazury". A to jest dział "Lista płac wykonawców". Podaję ceny nie dla osoby, która zadała to pytanie w 2009 roku (więc i tak jej nie interesuje moja odpowiedź), tylko dla osób szukających porównania cen. Sama w tym dziale szukałam cen, by się zorientować na rynku. I nie przeszkadzało mi, że jedna osoba np. podawała ceny tynkowania ścian dla Śląska a inna dla Gdańska. Raczej chodziło o rząd wielkości. Zakładanie co chwila nowych tematów "ile kosztuje w Gadńsku praca xxxx", "ile kosztuje w Wieliczce zbudowanie yyyy" rozbija informacje na forum, powodując , że stają się trudne do zanlezienia, bo w nowym temacie odpowiada jedna-dwie osoby. Zero porównania. Trzeba potem wyszukiwać kilkanaście postów. A tak w jednym miejscu pt. "układanie glazury" jest przegląd stawek glazurników z całej Polski. Można wówczas sobie porównać, czy wynajmować płytkarza z Poznania (Warszawy), czy taniej nie będzie poszukać w Lesznie (Radomiu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabu04 12.01.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Tak czytam waszą wymiane zdań i doszedłem do wniosku że oboje w pewnym sensie macie racje.Ten co na dziko robi i nie zbyt się ceni tylko po to żeby mieć robotę z pewnością weźmie 35zł/m2 tylko doliczmy koszt wycinania otworów pod baterie wstawienie dekoru itp; łącznie wyjdzie w granicach 50 zł/m2 netto Człowiek który naprawdę sumiennie prowadzi firmę i daje zarobić ludziom liczy według KNR ale domyślam się że Zygmunt robi przemysłówkę i jest jak to się mówi pierwszą ręką u inwestora i dlatego wychodzą takie ceny , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 12.01.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Nie robię przemyslówki, tylko mieszkania i "domki". Zobacz na FB Rolicz. Sam biorę 50-60 za duzy format ale kazda dodatkowa usluga liczona jest extra. Zacinanie 45* 60zl/mb bo tarcze diamentowe i czas kosztują. Montaz odpływu liniowego to 300zl, baterii podtynkowej 500. Ktos kto bierze 45zl/m2 jak leci ma nierówno pod sufitem. Robilem ostatnio łazienkę w Rokietnicy - 7m2 do remontu. Spedzilem w niej 500 RG. Gdybym liczył jak Elfir podaje nie zrobił bym na paliwo. Fotki z realizacji na fejsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchii 22.03.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Witam! ceny za łazienki w Katowicach: brat dwa tygodnie temu robił łazienke w mieszkaniu stan: deweloperski, wytynkowane, 4,5mkw zrobili: glazura na ścianach po sam sufit, na podłodze, zamontowanie geberita wraz z obudowaniem i wypłytkowaniem (szlifowane na 45*), wanna prostokąt obudowana od frontu, zamontowana, biały montaż, zamontowali drzwi od łazienki, montaż bateri wanny, wycinali otwory pod baterię wannową, pod przyłącze pralki, pod przyłącze umywalki, otwór pod wentylację też wycięli:) podciągnęli prąd do lustra łazienkowego (bo nie było) oraz wyłacznik tegoż światła wraz ze gniazdkiem w ramce obok lustra czyli cała kompletna łazienka oprócz montażu umywalki bo jeszcze jej nie kupił teraz cena...... 1500zł jakość tego wykonania wg mnie powiedzmy na 5-6 w skali 1-10 (1- najgorsza nota) a teraz wam napiszę ile sobie zazyczył jeden ... za robotę u mnie: ja mam do zrobienia również łazienke, również w stanie deweloperskim, ber przeróbek instalacyjnych elektrycznych, do przeniesienia grzejnik co o 2metry na prawo, łazienka 3,2mkw, również geberit oraz wanna obudowana tylko od frontu, umywalka -szafka wisząca, montaż drzwi od łazienki, płytki "miękkie" tj ceramiczne nie gres. dodatkowo chciałam położyc w mieszkaniu gres na podłodze w ilości 26mkw (razem z łazienką- chce mnieć taką samą podłoge wszędzie. uwaga cena za całość roboty:... 8000zł netto!! za samą robociznę, byłam w szoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 23.03.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 8000zł można być w szoku bo rzeczywiście trochę dużo na zakres prac jaki opisujesz...ale czy brat również nie był w szoku za jakie psie pieniądze zrobił te 4,5m2. napisałaś że ,,zrobili :...,, to był z pomocnikiem czy jednak sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 23.03.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 6 na 10 to przeciętność cena zatem jest adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.03.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 6 na 10 to przeciętność cena zatem jest adekwatna. Adekwatna? przepłacił....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.03.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jest tylu co lata po rynku z niskimi cenami, że spylić teraz w.g KNR-u to chyba nie możliwe. Po Łodzi biegają glazurnicy po 20 - 25 zeta/m2 - bez faktury, bez umowy, bez zus, bez US. Jakość zadowalająca jak na Muratora Klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E w e l 07.04.2014 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Warszawa. U mnie prace właśnie skończone, pozostała jeszcze jedna łazienka i garaż, koszt położenia 1m2 płytek wyglądał tak:gres 60x60 - 70zł/m2 (ostatecznie stanęło na 65zł/m2)płytka 30x60 i 30x20 - 50zł/m2mozaika w kabinie (chyba 3x3cm) miała kosztować 90zł/m2 (już ze szlifami na wnękach) ostatecznie nie kładłam mozaiki bo mi się koncepcje zmieniła.Nie Pamiętam ile mój glazurnik powiedział za gres techniczny w garażu :/ więc tu nie pomogę. Drogo czy tanio, oceńcie sami.Jakość prac stoi na wysokim poziomie, nie jest to wspomniany tu wcześniej przysłowiowy pan Kazio, który dorabia sobie po godzinach stąd też ceny nie są po 30zł.Widziałam przynajmniej kilka różnych łazienek (odwiedziłam kilka osób z forum) gdzie każdy z inwestorów był zadowolony i zachwalał wykonawcę jednak powiem wam, że z mojego pkt. widzenia i estetyki nie każdy z nich miał do tego powód. :]Taka prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts