aanet 17.05.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Własnie jestem na etapie zakupu grzejnika do łazienki o pow. około 6m.I zatanawiam sie który bedzie lepszy. Bardzo atrakcyjnie wygląda drabinkowy , ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci. Który bedzie grzał lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 18.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Własnie jestem na etapie zakupu grzejnika do łazienki o pow. około 6m. I zatanawiam sie który bedzie lepszy. Bardzo atrakcyjnie wygląda drabinkowy , ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci. Który bedzie grzał lepiej. Sprawdż moce podane przez producenta, wtedy zobaczysz jaki panelowy, a jaki drabinkowy bedzie odpowiedni do Twojej łazienki. Ja osobiście wolę w łazience drabinkowy, bo wieszam na nim zazwyczaj do wyschniecia ręczniki po kąpiółce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 21.06.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czytałem, że grzejniki drabinkowe słabiej grzeją. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Rozmiar grzejnika zależy od mocy, jaka ma mieć, więc nie da się prosto przełożyć "intensywności" grzania między panelowym a drabinkowym. Mały panelowy na pewno jest słabszy od dużego drabinkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 21.06.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Nie śmiejcie się. Mam łazienkę z prysznicem około 2,5 metra kwadratowego. Dwie ściany zewnętrzne, nieocieplone, strona północna. Jakiej mocy powinienem kupić grzejnik? 400W wystarczy czy będzie mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sziva 22.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Do łazienki najpraktyczniejszy jest drabinkowy. Można na niego zalożyć uchwyty na ręczniki - zimą ręczniki są ciepłe i suche, a po myciu szybko wysychają, a dodatkowo nie trzeba kombinować z dodatkowym miejscem na ręczniki, co jest zaletą w małych łazienkach. O czymś takim mówię: http:// http://www.abclazienki.pl/produkty146_wieszaki_recznikowe_na_grzejnik.html My tak mamy zawieszone dwa ręczniki i jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni - mąż ma swój wieszak wysoko, a ja nisko i nikt nikomu w paradę nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 23.06.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 popieram poprzedników z ręcznikami, drabinkowe są praktyczne, a grzeją dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 23.06.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ja mam drabinkowy w łaziene i grzeje równie dobrze jak grzejniki panelowe w pokojach, a użyteczność w łazience drabinkowego jest o wiele większa niż panelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 23.06.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Też mam drabinkowy, grzeje jak szatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 19.07.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedź. A jak dobieraliście moc? Ile W na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 17.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Czy grzejnik drabinkowy może być umieszczony około 10cm od podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 17.08.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Jak będziesz kupowała drabinkę z myślą o suszeniu ręczników to popatrz na rozstaw "szczebelków" - czasami są takie, że palucha nie wciśniesz, właściwie to nie czasami to wręcz plaga. My znaleźliśmy większy ale za to szczebelki są co około 4 cm i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.08.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 ja mam taki panelowy ale ręcznik wieszam http://www.trendir.com/archives/zehnder-dualis-radiator-bathroom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 18.08.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ...w sklepie poinformowano mnie że te chromowane na błyszcząco słabiej oddają ciepło niż chrom matowy. Nie wiem jak kwestia chrom matowy a chrom błysk, ale przy identycznych rozmiarach grzejnik drabinkowy chromowany ma mniejsza moc niz zwykły biały. Jak ma mieć szczebelki rzadziej to tez generalnie wiekszy bedzie przecież potrzebny niz taki gęstorurkowany. Ale tak czy siak najpierw trzeba okreslic jakiej mocy grzejnik jest potrzebny, a potem szukać po sklepach takiego, jaki sie podoba i się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 21.08.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Czy wystarczy 200W na m2 nieocieplonej łazienki z dwiema ścianami zewnętrznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 22.08.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Ja też mam w łazienkach drabinkowe.W jednej chrom matowy,a w drugiej biały (bo tak pasowały do wystroju) grzeją super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 28.12.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Odradzam wszystkim zakup grzejników drabinkowych! Wziąłem taki grzejnik o mocy prawie 250W/m2 i w łazience mam teraz zaledwie 18 stopni! w kuchni obok zwykły grzejnik panelowy 120W/m2 i cieplutko 22 stopnie. Najgorszemu wrogowi nie poleciłbym badziewnych grzejników drabinkowych. Teraz dogrzewam łazienkę na prąd, a po zimie czeka mnie najprawdopodobniej przeróbka instalacji i wymiana na normalny aluminiowy grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.12.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Odkręć takie pokrętło na dole grzejnika co się zawór nazywa to będzie cieplej:DA tak na poważnie to dziwne rzeczy tu piszesz. Nie masz czasami go zapowietrzonego? Jak duża łazienka? Ciemna czy jasna? Jak jasna to czy stosunkowo duże okno i jakie? Dziwne to, dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.12.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 A co do wieszaków na drabinki to w IKEA można kupić za parę złotych takie "S" (komplet 5szt) co idealnie pasują na rurki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.12.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Odradzam wszystkim zakup grzejników drabinkowych! Wziąłem taki grzejnik o mocy prawie 250W/m2 i w łazience mam teraz zaledwie 18 stopni! w kuchni obok zwykły grzejnik panelowy 120W/m2 i cieplutko 22 stopnie. Najwyraźniej źle dobrałeś grzejnik, albo jest źle podłączony. Mam w łazience grzejnik drabinkowy, wiecznie obwieszony ręcznikami i jest to najcieplejsze pomieszczenie w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts