Gość 22.11.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 pomijam walory wizualne-to kwestia gustu, ale jeśli chodzi o funkcjonalność, to jakie płytki - do łazienki, kuchni, są bardziej praktyczne-mniej brudzące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.11.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 na błyszczących widać każde kapnięcie wody ale... ja wybrałam cos pośredniego: płytki maja fakturę jakby maźnięte farbą ni to mat ni błyszczące, mam je w łazience, sprawuja się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.11.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Każda płytka brudzi się tak samo. Wybierz takie jakie Ci sie podobają. Ja wolę matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 23.11.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Każda płytka brudzi się tak samo. Wybierz takie jakie Ci sie podobają. Ja wolę matowe. wlasnie nie kazda plytka brudzi sie tak samo! Mam blyszczace kafelki w toalecie, gdzie nie ma kurzu i sie nie pryska i moglabym wlasciwie ich nie myc - w kazdym razie "na oko" nie ma takiej potrzeby i woda po myciu jest prawie czysta. Matowe kafelki z glazura w lazience sprawuja sie doskonale - kropli na nich nie widac, za to kurz (wieszam pranie w lazience) sie wyraznie osadza i czeste mycie jest konieczne. Natomiast w kuchni mamy kafelki calkowicie matowe, ktore zawsze wygladaja dobrze, bo nawet krople prysnietego tluszczu z patelni sprawiaja wrazenie wzorka na kaflu, ale zawsze mam swiadomosc, ze ten dobry wyglad to iluzja i gdyby nie czeste mycie, to zaroslibysmy brudem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.11.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Też jestem za matowymi, tak w kuchni jak i w łazience.Argumentacja jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwib 27.11.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 I ja mam takie mieszane jakby maźnięte farbą - rewelacja.Ostatnio na dodatek widziałem takie w Kerkopolu, była wyprzedaż były po 9,99.A moja żona jak je chwali. Polecam szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.11.2003 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Nie bardzo wiem, o co chodzi z tym "jakby maźnięte farbą", czy to coś pośrednigo między matem a połyskiem w fakturze, czy chodzi o wzór na płytce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 28.11.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 polecam półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 28.11.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 hm... jakby wyjaśnić to "maźnięcie", tu nie chodzi o strukturę płytki, po prostu jak patrzysz pod światło to płytka wydaje Ci się jakby maźnięta farbą (miejscami sie lekko błyszczy a miejscami jest mat). e... nie umiem tego lepiej wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.11.2003 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 miejscami sie lekko błyszczy a miejscami jest mat Też takie mam Rzeczywiście są praktyczne Ładne, zresztą, też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 28.11.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Mamy w łazience błyszczące, mazane i nic na nich nie widać!W nowym domku chciałabym jednak takie, które przypominają cegłę. Fajne są też różne połączenia płytek z drewnem.Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 24.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Masz jakieś zdjęcia płytek łączonych z drewnem? Bardzo mnie to zintrygowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.10.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Na brudzenie bardziej wpływa faktura niż polysk. Oczywiście wszystko się brudzi, ale najbardziej zatrzymuje się brud i najciężej zmywa z płytek, które mają powierzchnię z mikrowgłębieniami - trzeba je szorować. Gładkie w dotyku, czy z polyskiem, czy matowe są latwe w czyszczeniu wystarczy przetarcie. Natomiast według mnie dość wymagające są ciemne połyskowe i jeszcze w jednym kolorze bez cieniowania - ze względu na widoczny bardzo pył i mazaje po myciu i trzeba wtedy polerować. Miałam kiedyś do czynienia z salonem plytek, gdzie były fragmenty z różnych kafli i było widać jak się sprawują. wszystkie były myte tak samo i użytkowane , a jedne wymagały szorowania, lub wcześniej wyglądały na brudne, a inne nie - stąd moje przemyślenia. Także w domu miałam kilka rodzajów płytek. Według mnie najpraktyczniejsze są gładkie wdotyku, niekoniecznie błyszczące i w niejednolitym kolorze - cieniowane lub takie od razu "zaciaprane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 24.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Błyszczące ładnie odbijają światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 25.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 To ja też sie wypowiem:)Bywałam w róznych , róznistych łazienkach. I najgorsze co mnie spotkało to ciemne czekoladowe płytki błyszczące i ciemne matowe.Na błyszczących widac byyło każdą kropelkę , zaciek z wody , z kolei na ciemnych matowych było widac wzerajacy sie kamien z wody , jeszcze gorszy do usuniecia niz z błyszczących(do dopiero była jazda).Najlepiej sprawdzają sie płytki jasne półmat lub mat o satynowym wykończeniu (czyli takie gładziutkie w dotyku ) , bron boze szorstkie i chropowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k1978 25.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 pół mat pół połysk...z małą mazgają ...taką fakturą te rzeczywiście są najlepsze!!!! mam w domu mat a to równa się TRAGEDIA!!! widać każdą kropelkę...każdą ciapkę na podłodze ......wszystko poprostu!!! Wprawdzie bardzo modne ostatnio są płytki typowo matowe...ale ja decyduję się na coś pomiędzyfajną fakturę na podłoga cersanitu tesalia http://www.cersanit.kielce.com.pl/product_b.php?mod=detal&cms_id=3314&idz=77ac1794962c0ae9bab0175d9dba4280&prod_dzial_id=6&lang=pl te płytki będę miała w jednej ze swoich łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Każda płytka brudzi się tak samo. Wybierz takie jakie Ci sie podobają. Ja wolę matowe. Odszczekuję to co powiedziałam. po tych paru ,latach użytkowania jednej łazienki z matowymi i drugiej z błyszczącymi uważam że płytki błyszczące dużo łatwiej utrzymać w czystości i mniej widac brud, chociaż to moze faktycznie bardziej chodzi o gładkosć powierzchni niz o połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 nigdy więcej matu w łazience- zwłaszacza ciemne kolory to pomyłka...efektowne po sprzątaniu i trylko wtedy...po kapieli trzeba by kropelki polerować w kóło...Polecam półmat. Teraz mamy coś udającego gres polerowany ale w fajnym półmacie-efekt połysku jest i nie widać wyschnietych kropli. Pełen połysk w ciemnym wydaniu to tez KONGO dla osoby sprzątającej. Moja znajoma jest zachwycona swoimi czarnymi płytkami na wysoki połysk-ma je włazience pokazowej w której nikt sie nie kąpie:))) to sie nie dziwię że jest zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 26.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 W łazience mam półmat- rewelacja. W kuchni stare (osmioletnie) granatowe na wysoki, bardzo wysoki połysk- TRA-GE-DIA!!!!!! Wszystko widać, najmniejszą smugę, Żeby było widać efekt sprzątania, trzeba kilka razy polerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts