Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miski ustępowe tradycyjne czy wiszące!!

monikaitomek

Recommended Posts

Gdzieś na forum widziałam jak ktoś musiał zbijać płytki i rozwalać ścianę, bo nie spłuczka a z rurami coś się stało :roll:

Jeżeli coś się stanie z rurami, to tak czy inaczej, przy spłuczce wiszącej i przy wmurowanej będzie trzeba rozwalać ściany, bo w nowoczesnym budownictwie wszystkie rury są ukryte w murach (oprócz gazowych - ze względów bezpieczeństwa)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moim zdaniem przewaga miski wiszącej nad stojącą jest oczywista - mycie zarówno miski jak i jej okolic jest nieporównywalnie łatwiejsze przy wiszącej. Moją toaletę wieszał pan gabarytów a co za tym idzie wagi baaardzo słusznej i żeby rozwiać moje wątpliwości (a to się na pewno nie urwie?) wlazł był na mój kibelek i kilka razy podskoczył :o Ja już się na stojącą miskę nie dam namówić, chyba że z pisemną gwarancją, że ktoś będzie ją mył (z całą łazienką włącznie) 8)

Zdecydowałam się na wiszącą - Roca Madalena - bo ma ładniejszy kształt niż stojąca i bez problemów można podłogę pościerać, nie martwiąc się o kurz otaczający nogę :)

I niespecjalnie widziałam różnice cenowe pomiędzy stojącymi a wiszącymi miskami ... Chyba, że doda się całą resztę osprzętu: stelaż, przycisk, deskę itd. i dopiero tę cenę skonfrontuje z ceną kompaktu stojącego

Zdecydowałam się na wiszącą - Roca Madalena - bo ma ładniejszy kształt niż stojąca i bez problemów można podłogę pościerać, nie martwiąc się o kurz otaczający nogę :)

I niespecjalnie widziałam różnice cenowe pomiędzy stojącymi a wiszącymi miskami ... Chyba, że doda się całą resztę osprzętu: stelaż, przycisk, deskę itd. i dopiero tę cenę skonfrontuje z ceną kompaktu stojącego

A znasz kogoś kto zamontował samą miskę bez stelaża i przycisku?

Uważam, że to rzecz gustu nie rozumiem tylko skąd to demonizowanie mycia podłogi wokół muszli? Wszyscy mają wanny podwieszane? Nic innego nie stoi na posadzce?

oczywiście, że podłogę i nawet samą muszlę łatwiej się umyje pgdy wisi nad podłogą, ale jaki to kłopot? Niewygodna klamka w drzwiach, czy bateria bez termostatu sprawia porównywalny problem.

Na dole muszla wisząca, u góry kompakt i bidet stojący. Wybierałam taki bez żadnych wgłębień (gdzie zawsze gromadzi sie kurz), prosty i co ważne z tyłu również prosty (czyli brak zakamarków z tyłu do mycia). Kształt jak najbardziej nowoczesny. A czy wyszło taniej............ nie sądze, niestety tak sobie wymyśliliśmy łazienke, że zbyt duży problem z zamontowaniem stelaży. Uważam, że będzie większego problemu z utrzymaniem czystości.

Uważam, że to rzecz gustu nie rozumiem tylko skąd to demonizowanie mycia podłogi wokół muszli?

A ile razy w miesiącu się tym zajmujesz?

Tu mnie masz :) Ale gdybyś widziała mój warsztat...

Wszyscy mają wanny podwieszane?

Mają obudowane albo wcale :p

No właśnie, a utrzymanie w czystości kabiny prysznicowej jest o wiele trudniejsze niż wanny, a nikt z tego powodu nie zastanawia się co zamontować. :)