Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

głupia, bezmyślna...co ze mnie za matka?

Paulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem stary i bezmyślny.

Bo codzienniejadę do przedszkola 1000m i młody siedzi jak chce.(fotelik ma w aucie żony na codzień)

Wypraszam sobie insynuacje i rozterki - nie mam ich.

I nie przesadzajcie jak i ze wszystkim - bakterie groźne, kleszcze, nokokomia, a mój kumpel prezes potęznej firmy - załapał gruźlicę!!!!!!!!!!!!!!!

I co?

mój by nawet nie wsiadł do auta, gdzie nie ma fotelika

nawet nie zgodziłby się na przejażdżkę kilka metrów bez zabezpieczenia

dla mnie głupota nie mieć fotelika

my mamy dlatego 2 foteliki, każde w innym aucie

Eeeee normalna jesteś. Zaraz wyzwiska...

Ja odwalam ostatnio takie numery, ze sama wyjsć z podziwu nie mogę :roll: :oops:

Zapomniałam o szczepieniu córki. Dzwonili juz za nami z przychodni. Umówiłam się, a jakże. I znów zapomniałam :oops:

Ale przegieciem było jak zorganizowałam bilety na wyjscie na kabaret. Zaprosiłam znajomych. Kilka razy sie zdzwanialismy itp. Wychodzę juz z domu bo miałam po nich podjechać i sprawdzam czy bilety wzielam. Owszem wziełam ale doczytałam też termin i godzinę. Kabaret był o dziewietnastego a nie o dziewietnastej i to było kilka dni wcześniej :oops:

Normalnie przegięłam. Do tej pory sie ze mnie śmieją :lol: A ja to nie wiem czy juz mam iśc do lekarza czy jeszcze poczekać? :-?

jestem stary i bezmyślny.

Bo codzienniejadę do przedszkola 1000m i młody siedzi jak chce.(fotelik ma w aucie żony na codzień)

Wypraszam sobie insynuacje i rozterki - nie mam ich.

I nie przesadzajcie jak i ze wszystkim - bakterie groźne, kleszcze, nokokomia, a mój kumpel prezes potęznej firmy - załapał gruźlicę!!!!!!!!!!!!!!!

I co?

Wkurzacie mnie czasem tą beztroską.

Fotelik, dupelik..............

Bywa na co dzień ni z gruchy ni z pietruchy dziwacznie i gorzej.

Serio!

Wiesz bobiczek 1000m to strasznie dużo. Widać, że nigdy nie miałeś żadnej stłuczki nawet (cieszę sie i nie życzę)

Wyobraź sobie taką sytuację:

Wyjeżdżasz spod domu i 5m dalej ktoś w Ciebie uderza z prędkością np50km...

albo

Wsiada ojciec z 3-letnim synem do auta, jadą do sklepu 200m. Prędkość beemą ok 60-70km/h. Gość nie wyhamował, gdy wyjechało auto, dziecko z pomiędzy siedzeń wyleciało przez przednią szybę :evil:

Ps. kierowcą był kumpel mojego szwagra :evil:

co do kleszczy i innych takich , nikt nie przesadza. Równie dobrze można powiedzieć, że "przesadzali " ci , co mówili o WZW czy AIDS. To tylko wiedza, co z nią zrobisz - Twoja rzecz.

W rodzinie sie już nauczyli, że żadnego dziecka nie puszczamy beż fotelika, choćby na koniec wsi tylko się jechało.

Jak ważne jest dla Ciebie życie Twojego dziecka?

Głupia, bezmyślna? eee nie. Może zabiegana i zamyślona tak.

Miałam nie pisać, bo w sumie nie zdarzyło mi się nic podobnego. Mojemu mężowi tak :lol:

Ale jadąc dziś z dzieckiem z przedszkola widziałam kolejny już samochód prowadzony przez kobietę. A w środku dziecko. I nie byłoby w tym nic godnego uwagi gdyby nie to, że dziecko stało pomiędzy siedzeniami. Wiek ok.2-3 lata. Prędkość ok.50-60 km/h (jechałam za nią). Nie powiem, co mnie trafia jak widzę takie coś. A widzę je naprawdę często.

Wiem, ze to nie na temat ale o takich właśnie matkach czy ojcach myślę w kategorii "Głupia, bezmyślna".

Nie katuj się takimi myślami. A to co myślą przedszkolanki: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

a ja z tych wrednych suk donosicielek jestem - wybieram 112 i z policja proszę , ładnie podaje numery wozu i czekam na interwencję (czasami nadkładając drogi).

Jak matka/ojciec/ciocia/babcia/dziadek/wujek * niepotrzebne skreślić, mają za przeproszeniem - nasrane w głowie i obcy ludzie muszą dbać o bezpieczeństwo ICH dzieci - to sory, ale nie ma zmiłuj....

"lot" kilkulatka przez przednią szybę tuz pod koła nadjeżdzającego z przeciwka wozu....nikomu nie życzę....a już napewno kierowcy wozu z "przeciwka".

LUDZIE TROCHE WYOBRAŹNI !!!

Mam dziecko, jest dla mnie najważniejszą osobą na świecie. Ale do do diaska - dajemy się zwariować - a Wy, Kobiety, szczególnie.

tak, dawniej fotelików nie było i żyjemy :D

ale czasy się zmieniły - ja jestem za fotelikiem, ale akurat moje dzieciaki nauczone - nawet nie pozwolą mi ruszyć, gdy jeszcze pasów w fotelikach nie zapięły :)

jak to ktoś napisał - że my jedziemy bezpiecznie, ostrożnie, nie oznacza to, że inni nie są wariaci :(

A może ja z drugiej strony przedszkolnej rzeczywistości

Mój syn miał mówić na przedszkolnym przedstawieniu kwestię powitania wszystkich gości. Pożegnanie zerówki. Panie doszły do wniosku że mój syn jest zbyt durny żeby powiedzieć kwestię i przyjęły że na pewno nie potrafi. Tym bardziej że kilka dni wcześniej go pytały czy umie, a on pewnie zrobił niepewną minę więc przyjęły że nie, i nawet nie raczyły zapytać rodziców (nas) czy wszystko jest OK.

Nie muszę mówić jak młody to przeżył. Mam dziecko z lekkim autyzmem, który jednak jest kompletnie niewidoczny na co dzień, ale za to dziecko jest niesłychanie wrażliwe i ambitne, wręcz przeczulone na wszelkie niepowodzenia. Nie muszę też mówić jak to wpłynęło na jego samoocenę...

No i dalej na przedstawieniu był "niegrzeczny" - był zniechęcony, znudzony, ziewał, a pod koniec celował z palców do widowni :p A panie na mni wyskoczyły z buzią że mam do nich uwagi ...

Nie rozumiem jak można być takim "wychowawcą".

to tak z drugiej strony