Andrzej.K 10.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Najtaniej wyjdzie zadekować sie pod mostem:welcome: Tylko że teraz kartony od tv są dość płaskie Może jakiś od dużej lodówki hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 i będziecie winni śmierci kolejnym Martom Mostowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.01.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 No i "pacjent" jest udupiony na perłowo...Serca nie macie?Bóg Was opuścił? Przecież On nawet nie rozgarnia gdzie żart a gdzie ziarno prawdy! NIKT tu TOBIE źle nie życzy!Poczucie humoru mają tylko takie trochę "poświąteczne"... Odwołaj się do profesji wyuczonej i uruchom swą szarą substancję w kierunku budowlanym.Z małym przymrużeniem oka... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 11.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Dobra to były żarty a teraz na poważnie.Jak chcesz tanio wybudować. To projekt najważniejszy by był jak najprostszy albo klocek albo stodoła rozplanowanie pomieszczeń również ważne by łazienki i kuchnia były po tej samej stronie domu a łazienki jak 2 w pietrowym domku to najlepiej jedna nad drugą.sam kupuj materiały jeździj od hurtowni do hurtowni negocjuj ceny. Ja to robie w ten sposób prosze jedna o wycene np 1200 bloczków betonowych jadę do następnej i pytam po ile mata tamci mi dali za tyle i pokazuje , hmm... możemy dać panu 3 gr taniej na jednym bloczku i gratis transport . troszke to czasu zajmuje ale warto jak narazie postawiłem fundament koszt całego z zasypaniem lecz bez wylewki wyszedł 18 tyś zł ja pracowałem tylko palcem. Ekipy bierz tylko do murowania a nie od kupowania materiałów bo im nie bedzie zależało na tanich materiałach a jeszcze będą myślec jak przyciąć. Dużo zależy od warunków gruntowych , jak masz torf na działce to tylko płyta cie ratuje. Projekt indywidualny wcale dużo nie kosztuje ja osobiście zapytałem o to 90 architektów. Po 2 już wiedziałem że powinien mieć również uprawnienia konstruktora ceny jakie śpiewali to od 20 do 120 zł za m2 więc jest w czym wybierać. Jak nie masz wizji to zawsze to będzie drozej kosztowało . Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Elfir ortografia - nie mogłam się powstrzymać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 ale jak już ruszy za te 4 lata ... to będziemy wygladać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts