Elfir 17.12.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Gdybyście zadawali pytania we właściwych działach - czyli na temat okien w dziale "Okna, drzwi" to byście dostali odpowiedzi od specjalistów z branży stolarskiej. A tutaj nie zaglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny42 17.12.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 kochani mam okna awante za 20000zl krotko szmelc walcze z nimi od samego poczatku 4 razy wymieniane skrzydla , krzywia sie az pekaja szyby wszystkie inne tylko nie te !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny42 17.12.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 AVANTE wielka porazka ODRADZAM !!!!!!!!!!!!! profile do d.... okucia do d......... jak reklamowalem wielkie oczy pierwszy raz to im sie zdarzyło a jak dalem temat na int.setki tel. naprawde wszystkie tylko nie teeeeeeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smo9999 25.01.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Okna Avante totalny szajs! Miały być kiedy je kupowałem najcieplejsze na rynku ( U=0,74 Wk/m) a okazuje się że przy każydm oknie wieje okrutnie. Są bardzo nieszczelne i nie można ich wyregulować. Do producenta nie można się w żaden sposób dodzwonić a firma sprzedająca zniknęła z rynku. Największa porażka budowlana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miplomar 31.01.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Szczerze nie polecam okien firmy Avante Forte.Po kilku dniach od montażu do wymiany była większość uszczelek, które niewłaściwie przylegały do profilu.Podczas pierwszej zimy nastąpiło ugięcie profili w strefach środkowych przyściennych drzwi tarasowych co spowodowało duże przewiewy.Druga zima ugięcia profili występują w kolejnych oknach, powodując przewiewy i wychłodzenia pomieszczeń.Drugi rok użytkowania i trzecia naprawa gwarancyjna. Firma która dokonała montażu zrezygnowała ze współpracy z producentem. Tak to się kończy jeżeli producent zaczyna oszczędzać na materiałach. Obawiam się, że niebawem producent może zniknąć z rynku - na cóż mi wtedy ta 7-letnia gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmka 31.01.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ja również po 3 latach uzytkowania stwierdzam, jak poprzednicy, że okna są do niczego! wieczny problem i co 3 miesiące regulacja. nieszczelne strasznie. do tej pory wzywalismy tylko serwis sprzedawcy, ale widząc ich bezradnośc poprosilismy o serwis fabryczny, czekamy do 11.02 mają się zjawić. najgorsze jest to, ze w naszym mieście byliśmy "pionierami" jako pierwsi je montowalismy i jak sie okazuje wiele osób zasugerowało sie naszym wyborem, a teraz tylko słyszymy, ze również są bardzo niezadowoleni z okien avante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 17.03.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Dołączam do grupy niezadowolonych z okien Avante zakupionych od przereklamowanej firmy Megabud z Rumii. Wiatr gwiżdże przez zawiasy, wieje tak, że trudno to nawet porównać do chłodu jaki mieliśmy w mieszkaniu w bloku, gdy deweloper poprzycinał uszczelki, aby szybciej wszystko wysychało, a okna to były najzwyklejsze plastiki. Regulowane przez serwis sprzedawcy, poprawiane przez serwis z Elbląga, bezskutecznie i tak ocierają. Rachunki za ogrzewanie ogromne. PORAŻKA! A miało być ta cieplutko przy trzyszybowych oknach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 14.11.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?332654-Okna-AVANTE-Forte-odradzam-!!!!&highlight=avante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekMK 10.05.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 [sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekMK 10.05.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 [sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew . sadzicie o oknach firmy AVANTE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekMK 10.05.2020 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 [sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew . .Ja w swoim domku mam AVANTE zamawiane w Powśinie i teraz sam nie wiem czy Ci polecać czy nie , bo kilka sztuk nie dało się wyregulować tzn, po zamknięciu klamki nieda się ustawić w pionie nawet przy użyciu dużej siły .Cały czas mam problem z oknem tarasowym wygląda jakby opadało i podnosiło się samo chyba przez zmianę temperatury(słońce) był nawet szpec z samej fabryki i kazał poprawiać futryny co firma monterska zrobiła bez szemrania jednak nie jest do końca tak jak ja bym chciał , a napytanie odnośnie nieszczęsnych klamek powiedziano że się wyrobią Być może moje problemy biorą się z nie właściwego montażu ale coś jednak z nimi jest nie tak Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts