Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNA AVANTE CZY TO DOBRY WYBOR?

Recommended Posts

• 1 month później...
Okna Avante totalny szajs! Miały być kiedy je kupowałem najcieplejsze na rynku ( U=0,74 Wk/m) a okazuje się że przy każydm oknie wieje okrutnie. Są bardzo nieszczelne i nie można ich wyregulować. Do producenta nie można się w żaden sposób dodzwonić a firma sprzedająca zniknęła z rynku. Największa porażka budowlana!

Szczerze nie polecam okien firmy Avante Forte.

Po kilku dniach od montażu do wymiany była większość uszczelek, które niewłaściwie przylegały do profilu.

Podczas pierwszej zimy nastąpiło ugięcie profili w strefach środkowych przyściennych drzwi tarasowych co spowodowało duże przewiewy.

Druga zima ugięcia profili występują w kolejnych oknach, powodując przewiewy i wychłodzenia pomieszczeń.

Drugi rok użytkowania i trzecia naprawa gwarancyjna. Firma która dokonała montażu zrezygnowała ze współpracy z producentem. Tak to się kończy jeżeli producent zaczyna oszczędzać na materiałach. Obawiam się, że niebawem producent może zniknąć z rynku - na cóż mi wtedy ta 7-letnia gwarancja.

ja również po 3 latach uzytkowania stwierdzam, jak poprzednicy, że okna są do niczego! wieczny problem i co 3 miesiące regulacja. nieszczelne strasznie. do tej pory wzywalismy tylko serwis sprzedawcy, ale widząc ich bezradnośc poprosilismy o serwis fabryczny, czekamy do 11.02 mają się zjawić. najgorsze jest to, ze w naszym mieście byliśmy "pionierami" jako pierwsi je montowalismy i jak sie okazuje wiele osób zasugerowało sie naszym wyborem, a teraz tylko słyszymy, ze również są bardzo niezadowoleni z okien avante.

• 1 month później...
Dołączam do grupy niezadowolonych z okien Avante zakupionych od przereklamowanej firmy Megabud z Rumii. Wiatr gwiżdże przez zawiasy, wieje tak, że trudno to nawet porównać do chłodu jaki mieliśmy w mieszkaniu w bloku, gdy deweloper poprzycinał uszczelki, aby szybciej wszystko wysychało, a okna to były najzwyklejsze plastiki. Regulowane przez serwis sprzedawcy, poprawiane przez serwis z Elbląga, bezskutecznie i tak ocierają. Rachunki za ogrzewanie ogromne. PORAŻKA! A miało być ta cieplutko przy trzyszybowych oknach!

• 2 years później...
  • 3 years później...
[sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew .

[sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew . sadzicie o oknach firmy AVANTE ?

[sprzedają wadliwe okna AVANTE, nie uwzględniają reklamacji . Ja swoje prawa do reklamacji dochodziłem 3 lata w sądzie. Po miażdżącej opinii biegłego sądowego wygrałem proces. Kto ma okna z tak zwanym niskim progiem niech sprawdzi ich szczelność przy zawiasach progowych . Tam nic nie jest szczelne . Oczywiście gwarancja tego nie obejmuje pozostaje droga sądowa .Ja kupowałem w Kaliszu w firmie Alando. Właściciel bezwzględny najwpierw częstuje czekoladkami a potem podstepami wysysa z klienta krew . .

Ja w swoim domku mam AVANTE zamawiane w Powśinie

i teraz sam nie wiem czy Ci polecać czy nie , bo kilka sztuk nie dało się wyregulować tzn, po zamknięciu klamki nieda się ustawić w pionie nawet przy użyciu dużej siły .

Cały czas mam problem z oknem tarasowym wygląda jakby opadało i podnosiło się samo chyba przez zmianę temperatury(słońce) był nawet szpec z samej fabryki i kazał poprawiać futryny co firma monterska zrobiła bez szemrania jednak nie jest do końca tak jak ja bym chciał , a napytanie odnośnie nieszczęsnych klamek powiedziano że się wyrobią

Być może moje problemy biorą się z nie właściwego montażu ale coś jednak z nimi jest nie tak

Pozdrawiam.