rosa 17.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Tomciooo jak się odśnieża po tej kostce...? Odśnieża się lepiej niżby mogło się wydawać. Najpierw szuflą, jeśli śnieg nie jest udeptany bez problemu można odśnieżyć aż do samej kostki. Jeżeli śnieg jest ubity, albo nam się nie chce odśnieżać wystarczy woreczek soli. U mnie ciepło gruntowe bardzo mi pomaga w odśnieżaniu podjazdu. http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3sMSQj_stI/AAAAAAAAAEY/unEOPpZs-1M/s640/DSC00570.JPG Podkład jest specjalnie zrobiony, zero cementu. Wytrzymałość 30ton. To mi zaproponowali specjaliści, którzy ten granit układali ze Strzegomia. Jak widać sprawdza się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 17.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 U nas jest coś takiego. Wjazd jest od zachodu i chcieliśmy z żoną aby rośliny na klombie jak podrosną zasłoniły garaż i wejście do domu.http://lh5.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3sFqaywMhI/AAAAAAAAADY/4njToji9O1A/s576/DSC01630.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 17.02.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 A tak jest po dwóch latach. http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3sGaSfvX0I/AAAAAAAAADk/GL1MTmZYyCQ/s576/DSCN3241.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 18.02.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 do Rosa - przepięknie wyszedł ten wjazd - proszę trochę napisać o roślinach na rabacie , i rodzaju ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 19.02.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 do Rosa - przepięknie wyszedł ten wjazd - proszę trochę napisać o roślinach na rabacie , i rodzaju ziemi Ogrodnik zgodził się na nie swój projekt pod warunkiem,że rośliny on sam dobierze i że ziemia będzie cała do wymiany! Ręcznie ten piach usywano specjalnymi łopatami (ok.20cm) i potem poszło 17 wywrotek Kamazów czarnoziemu. Na pagórki też poszedł sam czarnoziem. Konieczne też stało się założenie automatycznego nawadniania wraz z liniami kroplującymi. Co ciekawe ogród był "zakładany" późną jesienią. Jak odszukam wykaz roślin (a jest ich setki), które on posadził to podam w następnym poście. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 19.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 rosa czy mozesz pokazac wiecej zdjec z otoczenia domu.domyslam sie ze pieknie jest u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 19.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A tak jest po dwóch latach. http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3sGaSfvX0I/AAAAAAAAADk/GL1MTmZYyCQ/s576/DSCN3241.JPG Pięknie!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 19.02.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 rosa czy mozesz pokazac wiecej zdjec z otoczenia domu.domyslam sie ze pieknie jest u ciebie Mogę, tylko daj mi trochę czasu to poprzerzucam do picasawebalbum. Wiesz,że jak teraz oglądam zdjęcia z pierwszego roku ogrodu to pamiętam,że pierwszą myślą moją było ..... za co ja temu ogrodnikowi zapłaciłem? Sama kora i kamienie. Teraz chylę czoło przed nim! Dobrał rośliny super i posadził je kaskadowo. Czułem,że przy tak długich podjazdach nie może być betonka. Musi być granit i to nie w linii prostej. Granit i zieleń - to jest para. U nas w każdym miesiąca inna część ogrodu zakwita i to w różnych kolorach. Zobacz: to czerwiec http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3xQPiZdvyI/AAAAAAAAAIE/lsHj45N_iHc/s576/DSC02905.JPG to maj http://lh4.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3xQIOGr-SI/AAAAAAAAAHg/v7kyvhACEqM/s576/DSC02873.JPG to lipiec http://lh6.ggpht.com/_XfQ0G6_4vD8/S3sGVdhthXI/AAAAAAAAADg/atKxKE4n0kA/s576/DSCN3240.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 19.02.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 do Rosa - przepięknie wyszedł ten wjazd - proszę trochę napisać o roślinach na rabacie , i rodzaju ziemi Podaję Ci nazwy tylko tych ważniejszych roślin z pamięci (sorry za pomyłki): jałowiec despressa aurera, świerk Alberta, sosna mugo, sosna kosodrzewina pumilo, azalia japońska karłowa, jałowiec bluestar, jałowiec goldencarpet, cyprysik aurea nana compacta, świerk Daisy white, sosna szczepiona bambino, cis Mikołaj, rododendrony: baden-baden rose, lisdar purple, rasputin, wierzba drobnolistna, cyprysik: rogersi, pigmea wariegata, alumigold i Bulervarda, jałowiec: goldcone i Arnold, Tsuga choina conan jedelloch, wajgela florida, sosna oścista aristata, berberys: tumbergi, płożący, kolumnowy, klon czerwony royal red, wrzosy (dwa pola po dwadzieścia sztuk ułożone kolorami w rozety), modrzew szczepiony kulisty Prudnik, ognik pyracanta, różne azalie japońskie, wiśnia japońska sakuro, wierzba japońska hakuro nishike, cyprysik nutkajski pendula. Uff, dałem radę przy pomocy żony. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.02.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 serdeczne dzięki Rosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 19.02.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Czy ktoś z Was na swym podjeździe posiada pod bramą rozsuwaną rynienkę zbierającą wodę. Posiadam podjazd z niewielkim nachyleniem i zwłaszcza teraz w mroźne dni pod wpływem mrozu podnosi mi się kostka i blokuje bramę, pomyślałem ze ta kratka rozwiąże problem zbierając wodę i odprowadzając ją. Ktoś może ma takie zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.02.2010 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 A ja pokaże coś takiego: http://images50.fotosik.pl/170/d7e4ea85e6396491med.jpgKostka brukowa z kamienia polnego Tomciooo, najpiękniejsza kostka jaką widziałam! Gdzie kupuje się kostkę z prawdziwego, polnego kamienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 21.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 rosa ..... piękny podjazd ....ale Ty pewnie juz o tym wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 25.03.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 O u nas jeszcze dluga droga do ukladania podjazdu. Ale az milo popatrzec na wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 24.04.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 ... Jaki jest problem z nawadnianiem? Za drodzy wykonawcy? W Gdańsku jest przecież dystrybutor Huntera. W Sopocie jest wykonawca na bazie tego sprzętu firma Wodnik a w Gdyni firma Aquena. Sklep nawadnianie 24 wykonuje też projekty: http://www.nawadnianie24.pl/ext/strony_informacyjne/gora/4 Elfir - chyba zdecyduję się*na Aguene. Czy wiesz coś o samej firmie i jakości świadczonych usług? Nawadnianie24 pracuja na bazie sprzetu Weathermatic. Czy to dobry sprzet? Porownywalny z Hunterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 09.01.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Mam przy wjeździe do domu miejsce tak jak u Rosy - w kształce pionowej elipsy - co tam posadzić? Kostka to bruk CRH Hannover (strona od południa Mazury)?http://images38.fotosik.pl/510/290deaf0a16053f6med.jpg[/url] Edytowane 9 Stycznia 2011 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 09.01.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 [Rosa, ja też jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, sprawia wrażenie bardzo naturalnego, a jednocześnie przemyślanego. Może być inspiracją dla wielu forumowiczów. Ciekawe jak teraz sobie radzicie z pielęgnacją roślin. Czy pielęgnuje go wyspecjalizowana firmia, czy wykonujecie prace samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam GRAZI pewno ktoś ci udzieli fachowej rady ale czy wiesz już jakiej wysokości chcesz te rośliny. To pierwszy dylemat jaki bym miała - czy chcę się zasłonić czy widzieć co się dzieje przy wjeździe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 11.01.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 grazi a jaką masz tam ziemię? To strona południowa, tak? Mniej więcej jaka długość i szerokość tego 'oczka'? Co planujesz wokół, a szczególnie po lewej stronie pod drzewami- jakieś gęste nasadzenia, coś niskiego, wysokiego, trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 11.01.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) W takim miejscu które ogląda się codzień wchodząc do domu aż się prosi by były rośliny zimozieloneA życie pokazuje (choćby tegoroczna zima) że gdzies musi byc zrzucany snieg z podjazduBy pogodzić te kwestie trezba wybrac rosliny które się nie połamią pod śniegiem, są elastyczne lub takie które i tak co roku nisko przycinamy wiosnąPostawiłbym na byliny i niskie, zimozielone rosliny okrywowe: barwinek, dąbrówka rozłogowa, trzmielina Fortunego w strefie gdzie sosny rzucają cień. Irga Dammera, macierzanka, żurawki, modrzewnica, w części nasłonecznionej, może jedna- trzy kosodrzewiny przy samym wejściu gdzie masz ok 2 m szerokości. Edytowane 11 Stycznia 2011 przez a***dy błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts