meg60 25.02.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 no nie wiem.........przy moim szwagrze to troche niebezpieczne..... lepiej jednak na okno - tam nie sięga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 25.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No ,no Gosieńko śliczne te Twoje robótki :).....zdolniacha z Ciebie ,ze Ty jeszcze znajdujesz czas na dzierganie jestem pełna podziwu Pozdrawiam cieplutko i buziaczki przesylam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.02.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Oj....zawstydziłam się...... Dzięki Dorka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Hej Małgoś!!!A myślałaś kiedyś o robieniu obrazów??? Filetem oczywiście... jak będę dokupować w poniedziałek kordonek to kupię sobie jakiś ciemny i trzasnę obrazek, a cooo??? Zaraziłaś mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 A ty!..........nie wiedziałam, że to co robię to filet szydełkowy ( zajrzałam w google , hi, hi, bo ja taka ciemna z nazw jestem, a ty mi tu rzucasz i nie wiem czy mnie " obrażasz"" , czy nie ) Powiem ci, że jeden obrazek z janiołkiem zaczęłam, ale zabrakło mi kordonka. Muszę po niego jechać do innego miasteczka - na trasie na działkę - więc narazie muszę poczekać. U nas w Łodzi nie mogę go dostać jakby to było bóg wie co ! Widziałam takie obrazki na blogu " Chata Magoda " super.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.02.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 To co robicie to cudne rzeczy, naprawdę podziwiam i talentu i zacięcia. Ja dostałam od ciotki obraz jakiegoś Don Kichota na koniu, tyle że nie szydełkiem a jakimś czymś robione, nie znam sie. Cudniasty jest, kiedyś zawisnie na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 chłop też się uśmiał, jak powiedziałam, że obraz filetem zrobię tylko kordonek muszę kupić... ale on to ma mięcho w łepetynie, ale Tyyyy??? Wyszperałam dwa obrazki kobiet, takie sielskie wiejskie... z grabiami chyba jedna, jakoś tak... one pódą na pierwszy ogień, zobaczymy jak wyjdą. A że kordonka nie ma... znam to:yes:... obrus leży do skończenia i mało tego, że u nas nie kupi to jeszcze w Wawce w hurtowni w której kupowałam też nie ma:(... podobno będzie, a obrus do świąt na się skończyć Wiola, pokaż tego Don Kichota bo chciała bym wiedzieć co to jest jakieś coś do robienia obrazków:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 chłop też się uśmiał, jak powiedziałam, że obraz filetem zrobię tylko kordonek muszę kupić... ale on to ma mięcho w łepetynie, ale Tyyyy? no kochana, bo ja jestem prosta dziewczyna i nie wszystkie nazwy encyklopedyczne znam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ja też ostatnio nie mogłam na mereżkę wleźć... a fileta pamiętam bo mnie nazwa śmieszy:yes:... właśnie myślałam na czym ten obrazek Wioli może być zrobiony... robi się takie coś na czółenkach, Dorfi takie gwiazdki robiła na choinkę... ale nazwy:no: ni chuchuuu... widać też krzywa nie jezdem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 a może filet, ale haftowany na siatce ? Tez o tym coś czytałam . Albo tkanie na kanwie? Zresztą, jak Wiolasz pokaże to obaczym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Na siatce??? nie słyszałam... kiedyś to firany na kołkach się robiło, ale nie wiem jak... a na kanwie to haftuję, a jak się tka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 zrobię zdjęcie jutro, w świetle dziennym to wszystko sobie obejrzycie. Może to haft krzyżykowy czy jak się nazywa, za chiny nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 wyszywanie na siatce to mniej więcej to samo co robienie na kołkach : "Szydełkowanie techniką filet jest naśladowaniem wcześniejszego haftu na siatce filet. Filetowa siatka została zastąpiona przez oczka łańcuszka i słupki lub podwójne słupki, a wplecione w siatkę wzory przez słupki lub podwójne słupki. Naprzemienne występowanie pustych i potnych kratek tworzy wzór." http://art.polmal.pl/18-65-large/firanka-koronka-siatkowa-filet.jpghttp://koronekczar.blox.pl/resource/koronekczar_060.jpg a tkanie na kanwie to nic innego jak tkanie gobelinów - niektóży tak to nazywają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wow!!! ale ładne!!! a można gdzieś jeszcze taką siatkę kupić??? to chyba ładniejsze niż filet:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Arctico.....taką siatkę trzeba sobie samemu zrobić...... http://www.karmelek.info/wp-content/uploads/2009/11/koronka_siatkowa.jpg A co !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 aaaa.... zapomniałam.... tkanie gobelinów? Haft gobelinowy to znam ... grubą nicią, wełną właściwie wyszywanie oszukanych krzyżyków... oszukanych bo tylko w jedną stronę... pierwszy swój obraz gobelinem wyhaftowałam... a tkanie to takie na krosnach kiedyś męża babcia tkała:D... ... a ja sobie kupiłam ręcznie tkany, jedwabny gobelin na ścianę ... ale to taki jakby dywan:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 O nie nie ... już siatki to ja robić niebede... wolę szydełko:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 mnie się te grubaśne gobeliny to nie całkiem podobają - jakoś tak ( przepraszam! ) tandetą mi zalatują - takim przysłowiowym jeleniem na rykowisku Jeszcze raz przepraszam jak kogoś obraziłam ale takie tkane na krosnach to nie powiem, ładniutkie som !!!! Pokaż ten twój nowy nabytek ! Pewnie pięniasty? Wisi juz docelowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wisi, wisi... pewnie, że NIE obraziłaś, bo z jeleniami to ma on niewiele wspólnego:rotfl: http://images37.fotosik.pl/622/66528b2518be2176med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.02.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ooooooooooooo, jaki ładny ! A gdzie wisi ? Bo na zdjęciu to chyba leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts