Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, co Wy opowiadacie, świerszcze to ja mam w trawniku i niestety pasikoników to one nie przypominają:no: Dosyć paskudne są:yes: całe czarne, ale za to pięknie grają, ja jednego nawet nagrałam tel. podczas koncertu. Moje są już prawie oswojone;) Tylko między sobą wojny toczą:eek: (chyba o terytorium albo... samiczki?)

A taki zielony olbrzymi pasikonik wpadł kiedyś nam przez okno do mieszkania... Nie byłoby w tym nic dziwnego gdzyby nie to, że mieszkamy na 10piętrze!!!

Meg, a domeczek cudnie się prezentuje (na żywo (z drogi) też;))

No cóż, znowu musiałam szukać mojego dziennika....nikt go nie czyta, nie pisze , więc spaaaaaaaaaaaaaaaaaaadł na łeb na szyję!!!!! Trudno!

ZACZYNAMY WIELKIE WYKAŃCZANIE!!!!!!

Dziś pojechaliśmy do Łasku obejrzeć płytki i ........nie dojechaliśmy, to znaczy dojechaliśmy, ale było jeszcze zamknięte ( Jisna dziś w nocy zeżarła kartkę z danymi firmy!!!) więc postanowiliśmy jechać załatwić co innego - jakieś cóś do uszczelnienia balkonu i szamba...- podjedziemy w drodze powrotnej. No i kicha zabrakło nam czasu, mój mąż musiał iść do pracy. Pojedziemy w środę! Wiemy już gdzie i o której!

A we wtorek, wchodzą panowie od wykończeniówki.....:wave: spotykamy się z nimi w sobotę tj. jutro, i obgadujemy co i jak!!!!! Na początek idzie góra - ocieplenie i sufity!!!! Ponieważ góra będzie robiona po przeprowadzce, musimy zrobić wszystkie, brudne, roboty.....a spać będziemy na betonie :) jakis czas wytrzymamy!!!!!! Najważniejszy jest dół....... wykończamy całość - mama jest na tzw. " wygnaniu" i muszę ją jak najszybciej zabrać!!!!

Przy okazji "oszczędności" wymyśliliśmy , ze zrobimy sobie pokój zabaw.......nad garażem, zmniejszę pralnię a resztę wykorzystamy... tak nam się wymyśliło!!!!

juz po rozmowie........we wtorek zaczynamy!!!

Panowie będą deskować sufity, ocieplać i mocować płyty gk.......aaaaa i będziemy mocować cztery belki w poprzek jątek. Będą widoczne i zabejcowane, ale nie tylko będą ozdobą, ale też wzmocnią powierzchnię strychu. Taki bajerek, co jednak zmieni trochę koncepcję wyglądu piętra, ale może byc ciekawie....... zobaczymy!!!