meg60 15.04.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie no, PGE w Tomaszowie Maz. OK!! a wina leży po stronie naszego genialnego elektryka twierdzi, że nam przewód gdzieś przecieli, a mój mąż cos kojarzy, ze to on cośik tam kombinował........ ale jak jest naprawdę? Nie wiem! Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.04.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 A gdzie była wyobraźnia?? Dziś faktycznie pogoda nie nastrajała do spacerów, ale mimo deszczu zbieraliśmy szyszki w lesie. Miały być pod iglaki za domkiem ogrodnika. Cała wielka torba starczyła na ... jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.04.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 no nie gadaj ........na jednego??? to troszku musicie jeszcze nazbierać coby starczyło na wszystkie......oj, wiele spacerków was czeka, a jacy zdrowi będziecie fiu, fiu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Prąd poprawicie i będzie git:) Na panów z ekipy poczekaj, czasem trzeba... :/Schodow NIE okladaj panelami, to najgorsze wyjscie, w miare bedzie rok dwa, a potem sie rozpadnie na pewno. Ja bym wolala miec gole betonowe schody i czekac az bede miala kase na gotowe:)Albo zrob jak my - mamy popryzklejane do betonu trepy z blatow kuchennych drewnianych docinanych pod wymiar (robilam szablony i do stolarza). Na nie lakier i juz:) Podstopnie wygladzone jakas masa i pomalowane specjalna farba zmywalna:) Calosc nie przekroczyla 2tys zl o ile pamietam:)http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/I2sENfaa3sbrEbP3lX.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/H4ut2s9NobJvqKWVbB.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/alQDM14WG4zsU2x69X.jpgpozdrowka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.04.2012 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ooooooooo. to coś nowego i całkiem fajnego!! dzięki Karolinko!! Muszę się zorientować ile takie cudo nas bedzie kosztować.......co prawda my nastawiliśmy się na schody kafelkowe, ale coraz bardziej sie skłaniam do drewnianych. Z tymi pierwszymi mielismy problem z balustradą.....z czego by ją zrobić???? więc chyba będą drewniane!!!! A dziś, rano, panowie od wykończeniówki zadzwonili do męża......będą JUTRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.04.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 :wave:SUPER!!!! Cieszę się razem z Tobą!!! A na schody faktycznie niezły pomysł... można by też z parapetów gotowych ciąć, chyba jeszcze taniej by wyszło:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 16.04.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ooooooooooooo dobry pomysł z tymi schodami warte do zapamiętania!!! U nas Gosiu kafelkowe w ogóle nie wchodzą w rachubę, zawsze podobały mi się drewniane i tego będę się trzymać Super ,że fachmani zjawią się wcześniej oj będzie się u ciebie działo oj będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 17.04.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Kafelkowe sa zimne, sliskie i niebezpieczne, nie podobaly mi sie nigdy..A te nasze sprawdzaja sie juz 3ci rok, drewniane i tanie:) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.04.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Kafelkowe sa zimne, sliskie i niebezpieczne, nie podobaly mi sie nigdy.. A te nasze sprawdzaja sie juz 3ci rok, drewniane i tanie:) pozdrawiam! oo ja też tak myśle o kafelkowych schodach..i też mam drewniane :D dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.04.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 no to będą drewniane wg pomysłu popcarol!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.04.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Popcarol, ja już też jakiś czas temu (przeliczając kasę...) wpadłam na taki pomysł ze schodami Twoje wyglądają bdb. Sami je montowaliście? Co znaczy, ze są przyklejone? Nie montowaliście na żadne kołki wwiercane w stopnie i w beton? Bardzo jestem ciekawa, bo u nas się chyba montaż samodzielny szykuje Sorry Meg, ze się u Ciebie panoszę... mogę troszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.04.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ależ..........oczywiście!!!! mnie też ta sprawa interesuje, wiec chętnie poczekam razem z tobą, na odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.04.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 no to byliśymy dziś na działce działać z prądem i zostawić wytyczne dla chłopaków. Jeśli chodzi o prąd, to długo szukaliśmy i w końcu JEST! tzn wiemy gdzie jest i tylko niewiadomo kto jest temu winien....... czeka nas znowu, nieprzewidziany, wydatek :mad::mad: chłopcy byli na czas i po rozpakowaniu, zaraz zabrali się do pracki przedtem zrobili mi wymiary wszystkiego co trzeba było pomierzyć.....ile płytek na podłogi, na ściany, jakie drzwi, jakie parapety.....itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Popcarol, ja już też jakiś czas temu (przeliczając kasę...) wpadłam na taki pomysł ze schodami Twoje wyglądają bdb. Sami je montowaliście? Co znaczy, ze są przyklejone? Nie montowaliście na żadne kołki wwiercane w stopnie i w beton? Bardzo jestem ciekawa, bo u nas się chyba montaż samodzielny szykuje Sorry Meg, ze się u Ciebie panoszę... mogę troszku ? Montowal je nasz pan od wszystkiego... wwiercane w beton sa kolki w koszulkach (byly kupione takie specjalne do montazu schodow chyba wlasnie), potem wypoziomowane, na to kladzione trepy i przyklejane na piankę (nie wiem jaka). Chyba nie byla to ciezka praca, w 1 dzien sie wyrobil. Warto dokladnie zrobic szablony, zeby nie trzeba bylo docinac na budowie (i szlifowac) i zeby idealnie pasowaly:) Sprawdzaja sie, fajnie wygladaja i nijak sie mialy do wyceny schodow drewnianych w firmach od schodow;) Szkoda ze podstopni z drewna nie ma bo sie jednak brudza od kopania i chodzenia zwyklego, no ale z podstopniami to juz wyzsza szkola jazdy i nie zrobilibysmy tego bez specjalistycznej firmy... pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.04.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Malgosiu nieprzewidziane wydatki sa zawsze niestety :/ dobrze ze sytuacja wyjasniona, teraz bedzie tylko lepiej!! Teraz najtrudniejsze Cie czeka - wybor wszystkiego tak zeby nie pojsc z torbami, zeby bylo trwale i pasowalo jedno do drugiego... trudna sprawa, powodzenia!! Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 18.04.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) masz rację Karol......wybory sa trudne. dziś sie o tym przekonałam. Na szczęście wiedziałam, mniej wiecej, jakie kolory bym chciała, wiec płytki na podłogę, zostały wybrane i zamówione. kupilismy tez drzwi na górę mamy tylko kłopot z wyborem kozy...bo to co podoba sie mnie - nie podoba sie męzowi i na odwrót, no ale jutro jedziemy dalej szukać, moze w końcu na coś się zdecydujemy! postanowiłam troche odpuścić i nie upierać się, choć pewne rzeczy nie przejdą!!! Dzisiaj cały dzień spędzilismy na zakupach i na budowie....... cały dół mamy juz wyszlifowany ( półtora dnia !!!!! ) i zaczęty podest pod kozę - podest bedzie z cegieł. Jak skończą - zrobię zdjęcie!!!! wygląda super - układaliśmy na sucho. No i najważniejsze wydarzenie dzisiejszego dnia........MAMY PRĄD!!!!! Na dowód proszę zobaczyć http://foto1.m.onet.pl/_m/dc9fe0e64a97ab61137985a39bbaf9f5,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/c7435108e3182b425f983a767d9e17a7,10,19,0.jpg niestety panowie będą mieli troszkę do poprawek, bo musieliśmy szukać puszek, więc parę dziur porobiliśmy!!!! ale nie przejeli się i ......." da się zrobić"!!!!! Podjelismy też decyzję co do schodów - będą drewniane. Upatrzyliśmy gotowe stopnie, trelki, poręcze i sami .....panowie będą je robić. Przewidywany koszt? mam nadzieję, ze w 2- 2,5tys się zmieścimy ! Ufffff, ale dzień!!! Cieszę się jak nie wiem co! Ach! jutro przyjeżdża stolarz na pomiar i wycenę kuchni Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.04.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 :wave: No to będziesz miała po co wstać, nie??? tak wedle mojej dewizy:wiggle:, pamiętasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 18.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Meg, daj znać ile ci zaśpiewa. Jakby coś, mam jeszcze jakieś kontakty (poza tymi na oczach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Montowal je nasz pan od wszystkiego... wwiercane w beton sa kolki w koszulkach (byly kupione takie specjalne do montazu schodow chyba wlasnie), potem wypoziomowane, na to kladzione trepy i przyklejane na piankę (nie wiem jaka). Chyba nie byla to ciezka praca, w 1 dzien sie wyrobil. Warto dokladnie zrobic szablony, zeby nie trzeba bylo docinac na budowie (i szlifowac) i zeby idealnie pasowaly:) Sprawdzaja sie, fajnie wygladaja i nijak sie mialy do wyceny schodow drewnianych w firmach od schodow;) Szkoda ze podstopni z drewna nie ma bo sie jednak brudza od kopania i chodzenia zwyklego, no ale z podstopniami to juz wyzsza szkola jazdy i nie zrobilibysmy tego bez specjalistycznej firmy... pozdrawiam!! Dzięki, czyli tak jak gdzieś już czytałam. Rozumiem, że te kołki nie przechodzą przez stopnie drewniane na wylot, prawda? Muszę więc pogadać z naszym panem wykończeniowcem, może i on się podejmie montażu takich stopni, za ludzkie pieniądze Moje wyceny schodów były nie do zaakceptowania. Ja chcę dokłądnie takie schody jak ty masz, tzn, bez listew, podstopni i innych bajerów, max. prostoty. A i tak wyceny jakie słyszałam (wszystkie bez barierek) to od 8-13 tys!!!! U mnie może być problem ze spocznikiem, są dwa, dość duże, nie wiem więc czy mi takie zrobią...ale wkrótce się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 18.04.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 my na spoczniku - mamy jeden, bo schody dwuzabiegowe - położymy deski podłogowe - składa się je tak jak panele, a stopnie są proste bez żadnych udziwnień - pełna prostota....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts