Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

Nie no, PGE w Tomaszowie Maz. OK!! a wina leży po stronie naszego genialnego elektryka :yes: twierdzi, że nam przewód gdzieś przecieli, a mój mąż cos kojarzy, ze to on cośik tam kombinował........ ale jak jest naprawdę? Nie wiem! Edytowane przez meg60

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prąd poprawicie i będzie git:) Na panów z ekipy poczekaj, czasem trzeba... :/

Schodow NIE okladaj panelami, to najgorsze wyjscie, w miare bedzie rok dwa, a potem sie rozpadnie na pewno. Ja bym wolala miec gole betonowe schody i czekac az bede miala kase na gotowe:)

Albo zrob jak my - mamy popryzklejane do betonu trepy z blatow kuchennych drewnianych docinanych pod wymiar (robilam szablony i do stolarza). Na nie lakier i juz:) Podstopnie wygladzone jakas masa i pomalowane specjalna farba zmywalna:) Calosc nie przekroczyla 2tys zl o ile pamietam:)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/I2sENfaa3sbrEbP3lX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/H4ut2s9NobJvqKWVbB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/alQDM14WG4zsU2x69X.jpg

pozdrowka!!

ooooooooo. to coś nowego i całkiem fajnego!! dzięki Karolinko!! Muszę się zorientować ile takie cudo nas bedzie kosztować.......co prawda my nastawiliśmy się na schody kafelkowe, ale coraz bardziej sie skłaniam do drewnianych. Z tymi pierwszymi mielismy problem z balustradą.....z czego by ją zrobić???? więc chyba będą drewniane!!!!

A dziś, rano, panowie od wykończeniówki zadzwonili do męża......będą JUTRO :wave:

Popcarol, ja już też jakiś czas temu (przeliczając kasę...) wpadłam na taki pomysł ze schodami :) Twoje wyglądają bdb. Sami je montowaliście? Co znaczy, ze są przyklejone? Nie montowaliście na żadne kołki wwiercane w stopnie i w beton? Bardzo jestem ciekawa, bo u nas się chyba montaż samodzielny szykuje :)

Sorry Meg, ze się u Ciebie panoszę... mogę troszku ? :)

no to byliśymy dziś na działce działać z prądem i zostawić wytyczne dla chłopaków. Jeśli chodzi o prąd, to długo szukaliśmy i w końcu JEST! tzn wiemy gdzie jest i tylko niewiadomo kto jest temu winien.......:bash: czeka nas znowu, nieprzewidziany, wydatek :mad::mad::mad::mad::mad: chłopcy byli na czas i po rozpakowaniu, zaraz zabrali się do pracki :) przedtem zrobili mi wymiary wszystkiego co trzeba było pomierzyć.....ile płytek na podłogi, na ściany, jakie drzwi, jakie parapety.....itp.

Popcarol, ja już też jakiś czas temu (przeliczając kasę...) wpadłam na taki pomysł ze schodami :) Twoje wyglądają bdb. Sami je montowaliście? Co znaczy, ze są przyklejone? Nie montowaliście na żadne kołki wwiercane w stopnie i w beton? Bardzo jestem ciekawa, bo u nas się chyba montaż samodzielny szykuje :)

Sorry Meg, ze się u Ciebie panoszę... mogę troszku ? :)

Montowal je nasz pan od wszystkiego... wwiercane w beton sa kolki w koszulkach (byly kupione takie specjalne do montazu schodow chyba wlasnie), potem wypoziomowane, na to kladzione trepy i przyklejane na piankę (nie wiem jaka). Chyba nie byla to ciezka praca, w 1 dzien sie wyrobil. Warto dokladnie zrobic szablony, zeby nie trzeba bylo docinac na budowie (i szlifowac) i zeby idealnie pasowaly:)

Sprawdzaja sie, fajnie wygladaja i nijak sie mialy do wyceny schodow drewnianych w firmach od schodow;) Szkoda ze podstopni z drewna nie ma bo sie jednak brudza od kopania i chodzenia zwyklego, no ale z podstopniami to juz wyzsza szkola jazdy i nie zrobilibysmy tego bez specjalistycznej firmy...

pozdrawiam!! :)

masz rację Karol......wybory sa trudne. dziś sie o tym przekonałam. Na szczęście wiedziałam, mniej wiecej, jakie kolory bym chciała, wiec płytki na podłogę, zostały wybrane i zamówione. kupilismy tez drzwi na górę :wiggle: mamy tylko kłopot z wyborem kozy...bo to co podoba sie mnie - nie podoba sie męzowi :rolleyes: i na odwrót, no ale jutro jedziemy dalej szukać, moze w końcu na coś się zdecydujemy! postanowiłam troche odpuścić i nie upierać się, choć pewne rzeczy nie przejdą!!! ;)

Dzisiaj cały dzień spędzilismy na zakupach i na budowie....... cały dół mamy juz wyszlifowany ( półtora dnia !!!!! ) i zaczęty podest pod kozę - podest bedzie z cegieł. Jak skończą - zrobię zdjęcie!!!! wygląda super - układaliśmy na sucho. No i najważniejsze wydarzenie dzisiejszego dnia........MAMY PRĄD!!!!! Na dowód proszę zobaczyć

http://foto1.m.onet.pl/_m/dc9fe0e64a97ab61137985a39bbaf9f5,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/c7435108e3182b425f983a767d9e17a7,10,19,0.jpg

niestety panowie będą mieli troszkę do poprawek, bo musieliśmy szukać puszek, więc parę dziur porobiliśmy!!!! ale nie przejeli się i ......." da się zrobić"!!!!!

Podjelismy też decyzję co do schodów - będą drewniane. Upatrzyliśmy gotowe stopnie, trelki, poręcze i sami ;).....panowie będą je robić. Przewidywany koszt? mam nadzieję, ze w 2- 2,5tys się zmieścimy ! Ufffff, ale dzień!!! Cieszę się jak nie wiem co!

Ach! jutro przyjeżdża stolarz na pomiar i wycenę kuchni :wave:

Edytowane przez meg60

Montowal je nasz pan od wszystkiego... wwiercane w beton sa kolki w koszulkach (byly kupione takie specjalne do montazu schodow chyba wlasnie), potem wypoziomowane, na to kladzione trepy i przyklejane na piankę (nie wiem jaka). Chyba nie byla to ciezka praca, w 1 dzien sie wyrobil. Warto dokladnie zrobic szablony, zeby nie trzeba bylo docinac na budowie (i szlifowac) i zeby idealnie pasowaly:)

Sprawdzaja sie, fajnie wygladaja i nijak sie mialy do wyceny schodow drewnianych w firmach od schodow;) Szkoda ze podstopni z drewna nie ma bo sie jednak brudza od kopania i chodzenia zwyklego, no ale z podstopniami to juz wyzsza szkola jazdy i nie zrobilibysmy tego bez specjalistycznej firmy...

pozdrawiam!! :)

Dzięki, czyli tak jak gdzieś już czytałam. Rozumiem, że te kołki nie przechodzą przez stopnie drewniane na wylot, prawda? Muszę więc pogadać z naszym panem wykończeniowcem, może i on się podejmie montażu takich stopni, za ludzkie pieniądze :) Moje wyceny schodów były nie do zaakceptowania. Ja chcę dokłądnie takie schody jak ty masz, tzn, bez listew, podstopni i innych bajerów, max. prostoty. A i tak wyceny jakie słyszałam (wszystkie bez barierek) to od 8-13 tys!!!!

U mnie może być problem ze spocznikiem, są dwa, dość duże, nie wiem więc czy mi takie zrobią...ale wkrótce się dowiem :)