Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA czyli BUDUJEMY!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No teraz to rozumiem :D Superowo! A dodatkowy rząd cegiełek nie zmniejszy ci pokoju? Przydałby się, ale uważam, że tak też jest bardzo dobrze (to na wypadek gdyby dodatkowa warstwa się nie zmieściła ;) )

A ta ściana ceglana to ma być za piecem czy gdzieś obok? Bo powiem Ci, że mnie się bardzo podoba tak jak jest :D tzn z gładką ścianą z tyłu. Myślę ,że obraz też będzie bardzo pasował. Wg mnie piec jest tyle ozdobny, plus cegła na podłodze, że musisz uważać z fakturami na ścianie w pobliżu. No ja bym nie szalała :)

Wyjątkiem jest ceglana sciana, ta na pewno będzie pasowała.

jeśli chodzi o dodatkową warstwę cegiełek to nie ma problemu - salon ma 43 m2, wiec nie ma obawy. A cegiełki na scianie będą za piecem, tak jakby były wykute........nie symetrycznie. A obraz czy inne dodatki ozdobne będą wisieć jeśli będą pasowały.......a to dopiero jak będzie calość :yes:

No właśnie... ewentualnie mam tańsze rozwiązanie. My na lato przełączamy na elektrykę. Dwa bojlery bo łazienka i kuchnia daleko od siebie, ewentualnie przepływowe podgrzewacze, tylko te trochę więcej prądu ciągną. Ogrzewamy się drewnem i nie będę rozpalać w piecu coby się umyć więc tak sobie wydumaliśmy:D

Ps. często o Tobie myślę, bo cię lubię BABO:hug:

no i podjęliśmy decyzję w sprawie kuchni .....................................panowie odpadli w przedbiegach :)

Będziemy mieć kuchnię z Ikei ....... białą!!!!!! Fronty typu Stat...... czyli będę miała kuchnię, która marzyła mi się od zawsze i co najważniejsze,mój mąż był nią zachwycony, jak zobaczył ją w realu czyli w Ikei !! Z racji zmiany typu szafek, zmieniła się też koncepcja zabudowy - trochę mnie to zasmuciło, ale cóż ...coś za coś! Kaluniu....będe miała taka samą kuchnię jak ty tralala.......... :wiggle:

no i podjęliśmy decyzję w sprawie kuchni .....................................panowie odpadli w przedbiegach :)

Będziemy mieć kuchnię z Ikei ....... białą!!!!!! Fronty typu Stat...... czyli będę miała kuchnię, która marzyła mi się od zawsze i co najważniejsze,mój mąż był nią zachwycony, jak zobaczył ją w realu czyli w Ikei !! Z racji zmiany typu szafek, zmieniła się też koncepcja zabudowy - trochę mnie to zasmuciło, ale cóż ...coś za coś! Kaluniu....będe miała taka samą kuchnię jak ty tralala.......... :wiggle:

meg.......strasznie się ciesze :))

będziemy sie wymieniały wrażeniami:)

hmmmmmmmmm..... od czego by tu zacząć?......

mamy maj, więc zaczynamy finiszować z wykończeniówką. prawie wszystko przygotowane do etapu ozdabiania :) zostały zakupy - miła rzecz, ale wybory trudne! No ale trzeba je zrobić. Czy będą właściwe? Czas pokarze!

Po pierwsze - jak wiecie, dokonaliśmy wyboru kuchni ( zamawiam ją pod koniec maja, gdzieś 28...)Panowie przyjadą i złożą!

Po drugie - podłogi wybrane, zamówione, zadatkowane. Termin kładzenia - 21V

Po trzecie - sprzęt AGD wybrany, zamówię tuż przed meblami kuchennymi....

Po czwarte - sofy wybrane, zamówione.....będą też ok 28V!

czyli panowie musza okafelkować kuchnię, pomalować cały dół do 21 maja :wiggle:

od 1 czerwca akcja ...PRZEPROWADZKA!!!!!

Aaaaaaaa, zapomniałam o najważniejszym - w poniedziałek po długim weekendzie - wchodzi Pan Hydraulik i kończy kotłownię :wiggle: