meg60 06.05.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dziś, mimo, ze niedziela, u nas akcja trwa!!!! Mąż kończył schody, a ja bejcowanie podłogi na spoczynek schodowy i legary. Zrobiłam zdjecie moich dekorów do kuchni .....pokażę wam!!! http://foto0.m.onet.pl/_m/507bd376ace8358adfaa6754291901dc,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 06.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Gosiu fajne te dekorki na pewno będzie piękniutko u ciebie już nie mogę się doczekać fotorelacji z wykończenia domku:) Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dekory b ładne, takie... sielankowe. A gdzie zdjęcia schodów i mężusia w akcji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 06.05.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 schody i mężuś w akcji? ...........jeszcze nie wykończeni, więc nie pokażę, a co!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.05.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 buuuuuuuuuu.............nikt tu nie zagląda buuuuuuuuuuuuuuuuu...... ale serio, czas leci.....więc robota nabiera rozpędu. Dziś pan hydraulik zamontował bojler, postawił część pieca. a chłopaki skończyli szlifierkę i jutro będa kłaść kafelki i malować sufity........albo odwrotnie! Kupiłam farby do salonu i kuchni.................................nie podobają mi się ale nic to! wykorzystam je gdzieś indziej - w końcu mam tyle pomieszczeń, że zawsze będzie coś do pomalowania ............ jutro będę szukać dalej! Mieliśmy też burzę mózgów........ jak wykończy schody? Jakie balustrady? noooooooooo musimy przemysleć! zauważyłam, że jakoś wszystko na wariackich papierach......................niby przemyślane mam wszystko, ale jak przychodzi co do czego - głupieje! Wizja - wizją, a życie robi swoje!!!! zdjęcia będą....jak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.05.2012 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 meg.........zaglądam, zagladam.....tylko nie codziennie;) doba jest dla mnie ostatnio za krótka !!!!!! praca, dom, ogród, studia, goście.........i tak wkółko :) sama sie dziwie jak ja znalazłam wczesniej czas na wybudowanie domu???????? trzymam kcikasy za fajne i klimatyczne wykończenie domku!! to, że głupiejesz przy zakupach to norma. Niby człowiek wie co chce mieć........ale gdy przychodzi do konkretnych zakupów to tracie pewnośc. Ja przed zakupem robiełam dużo zdjęć, ogladałam sobir to potem na kompie i decyzje było łatwiej podjąć wtedy:) i pamietaj........TOBIE się ma podobać !!!!!! to będzie TWÓJ dom:) i zrób go tak.....jak Ci w duszy gra:) nikim sie nie przejmuj ! buziaczki kochana:) ps. nieraz mam włączony fb a ide do ogrodu lub coś robie w domu.....więc czasem moge nie wiedzieć Twojej wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ja zaglądam też tylko czekam na zdjecia, bo ja ten typ bez wyobraźni jestem muszę widzieć Współczuje tego etapu, to dla mnie najgorszy czas w całej budowie domu był. Na szczęście teraz mam więcej wizji co chciałabym u siebie i po ponad 3 latach od zamieszkania moge na spokojnie dobierać kolory i meble :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.05.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 jak ja chciałabym być już na etapie ustawiania mebli.................i mieć wybory za sobą !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.05.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Teraz to jeszcze nie jest za mną, nieumeblowane i niewykończone pokoje krzyczą za mną i jakos muszę to wszystko zgrać, najgorsze ze to co chciałoby się mieć, często jest poza zasiegiem, wiec szuka sie złotego i niedrogiego środka, zeby jakoś to wyglądało. To dopiero dylematy Nie lubię wykończeniówki i całego tego urządzania, kto powiedział ze to jest część dla kobiet? zdecydowanie wolałam część typowo budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 09.05.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Kaluniu....będe miała taka samą kuchnię jak ty tralala.......... i taką jak ja widzę, że prace wrą i super! Wykończeniówka jest super, trzymam kciuki za realizację wszelkich planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.05.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam dziewczyny.....Dziekuję za miłe słowa i podniesienie na duchu!!! Gannia - byłam u ciebie ale nie widziałam twojej kuchni??? gdzie ją mozna zobaczyć? z tego co przeczytałam, juz mieszkacie! Napisz mi jaki kolor scian macie przy białych meblach? Bo ja nie mogę się zdecydować....buuuuuuuuu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.05.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 byliśmy w domku......sufity pomalowane, płytki na ścianie w kuchni, położone:wiggle:.... balustrada zamówiona......jest OK!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 fajnie, fajnie.......a kiedy beda zdjęcia???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.05.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 upssssss......zapomniałam aparatu, bateria w telefonie padła - złośliwość rzeczy martwych ale jutro postaram się nie zapomnieć aparatu. Głowa trochę załadowana innymi sprawami - matura córki , budowa , chora mama ...........no! Czasami mam dość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Megi, wieeelki uściski ode mnie. Wytrzymaj, koniec już blisko! Myśl o tych cudnych porannych kawkach na własnym tarasie albo kawałku trawy, o litrach winka wypijanych przy grillu i świecach, o koncertach świerszczy i kosów. Zobaczysz, ze jak zamieszkasz, to kolor ścian i inne duperele przestaną mieć znaczenie. Przynajmniej ja tak sobie powtarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.05.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 i tego będę się trzymać.... dzięki Olgo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 10.05.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam dziewczyny.....Dziekuję za miłe słowa i podniesienie na duchu!!! Gannia - byłam u ciebie ale nie widziałam twojej kuchni??? gdzie ją mozna zobaczyć? z tego co przeczytałam, juz mieszkacie! Napisz mi jaki kolor scian macie przy białych meblach? Bo ja nie mogę się zdecydować....buuuuuuuuu! Kochana, jeszcze zdjęć nie wkleiłam.. nie mam kiedy to raz, dwa, ze przy przeprowadzce wsiąkł mi gdzieś aparat.. ale zajmę się tym, zajmę.. kiedyś Ściany mam ciemno szare i szary blat Trzymaj się ciepło, już widać koniec drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.05.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 U mnie będą kolory brązowo-beżowe......kuchnia będzie miała blat też w tym kolorze, więc myslę, że będzie ok! kupiłam farbę do kuchni......znowu ale tym razem już nie zmienię - jak będzie to będzie, trudno! Panowie zaczęli kłaść płytki, byłam i zrobiłam zdjęcia....... oto one : http://foto1.m.onet.pl/_m/91eb512161ccb49a70da9726ab27c021,10,19,0.jpg ściana......i jej zbliżenie http://foto2.m.onet.pl/_m/3a699aca2283f417f31b878dfccd52c2,10,19,0.jpg jeszcze bez fugi........ http://foto3.m.onet.pl/_m/0c2ff2a63f3832e19de3adeb0fb4381f,10,19,0.jpg podłoga w trakcie kładzenia........mąż obserwuje A teraz początek kotłowni.... http://foto1.m.onet.pl/_m/32dccb5db03f1bf8491aed6cdb5507dd,10,19,0.jpg dużo tego, a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.05.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Mam pytanie za 100 punktów po ile chodzi metr kwadratowy ocieplenia zewnętrznego???? Napiszcie bo nie wiem czy dostałam dobrą ofertę, czy nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.05.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Z moich poszukiwań, najtańsza ekipa chciała 40zł/m2 sama robocizna. Styro plus tynk. Z materiałami, to zależy Od najtańszego usłyszałam za styro 20cm i jakiś tam dobry tynk 122zł/m2. Jak dla mnie ceny nie do przyjęcia na dzień dzisiejszy. Sama robocizna za mój dom to ponad 12 tys!!! Zostawiamy ocieplenie na koniec. Zobaczymy czy zostanie nam kasa. Jeśli nie, ocieplimy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts