aniazbyszek 30.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja kupiłam kiedyś jakiś preparat ziołowy, który wlewałam do dziur - działało przez jakiś czas. Można też w ich norki włożyć kij na którym bedzie butelka plastikowa - brzydko to wyglada ale ponoc stuki butelki odstraszają - ja nie próbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 16.08.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Na wszelkie nornice i szczury najlepszy jest : Rat Killer ( czerwone granulki) wystarczy wysypać przy norkach i korytarzach... Sprawdzone!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAretka 03.06.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam serdecznie, Wiem że juz o nich było, czytałam i próbowałam juz chyba wszystkiego, granulki, płyny odstraszające, karbid itp..........Nie wrzucałam tylko niedopałków papierosów jak to ktoś proponował....Nie iwm jak z nimi walczyć. Mam takie płaski teren za murkiem oporowm gdzie posadzone są nowe rośliny. Ziemia sie tam zapada od nor........ Błagam pomóżcie juz nie wiem co robić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Tylko świece dymne Norkino czy coś takiego. Metoda stosowania, znaleźć norę odkryć aby można było włożyć świecę, następnie podpalić i włożyć zapałką do siebie i póki się pali zapałka i umieścić w otworze i zasypać ziemią. Teraz należy wszystkie miejsca w okolicy z których wydobywa się dym zadeptać, niektóre mogą sięgać nawet kilkunastu metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAretka 03.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dziękuję....i na długo to pomaga / Wszyscy mówią że na nornice nie ma sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.06.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 To różnie, ale tą trasą w tym sezonie raczej nie pójdą, bo w glebie zalega siarkowodór, a to nie dość że śmierdzące to i szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAretka 03.06.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 SZukałam świec NORKINO ale takich nie ma. Moze to jakas inna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 03.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a może świece anorin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAretka 03.06.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 O...takie są . Dziekuję Poczekam jeszcze na nazwę od Zygmora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 04.06.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Tych nie znam, ale podejrzewam, że wszystkie mają to samo.Także śmiało na grządki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.06.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Proponuję psa Yorka Moja sunia już 3 myszy wyciągnęła z nor po kilkugodzinnym kopaniu, zagryzała a potem przynosiła pochwalić się i na końcu umarlaka zakopywała Dodatkowym atutem są jej nieustannie rosnące kudełki, które po strzyżeniu zakopuję w ziemi w miejscu kopców krecich i tras nornic http://foto0.m.onet.pl/_m/1532ca99892cea0abc6f0093eb57f18c,12,19,0.jpg tu etap chwalenia się zdobyczą pyszczek trochę się utytłał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 04.06.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Zapewne po kilkugodzinnym kopaniu w trawniku powstały obszerne i głębokie kratery. Czy sunia zabite gryzonie zakopywała w utworzonych uprzednio kraterach a następnie wyrównywała powierzchnię? Pytanie retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 04.06.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Miałem w ogrodzie kreta i nornice.W ubiegłym roku zastosowałem solarne odstraszacze na kreta,zwierzaki w niedługim czasie wyniosły się.W tym roku nie mam żadnych kopców.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.06.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Zapewne po kilkugodzinnym kopaniu w trawniku powstały obszerne i głębokie kratery. Czy sunia zabite gryzonie zakopywała w utworzonych uprzednio kraterach a następnie wyrównywała powierzchnię? Pytanie retoryczne Biorąc pod uwagę psie gabaryty to te kratery nie były zbyt obszerne a i nornice wolały drążyć w miększym gruncie między krzewami niż na trawniku martwą zdobycz morderczyni symbolicznie zagrzebywała tuż pod powierzchnią a już wyrównywanie zostawiała pańci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 17.08.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Stosował ktoś siatki przeciw nornicom ? Daje rade ? Planuję wkopać u siebie przy granice (50m) siatkę z małymi oczkami aby uniemożliwić przechodzenie . Graniczę z łąką także za płotem mają raj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.08.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Gdy zasadziłem żywopłot pojawił się kret który przeleciał pod większością sadzonego. Myślałem że go zamorduję. Dzisiaj żałuję że nie przeszedł całego szlaku. Tam gdzie był krzewy są dwa razy większe niż tam gdzie go nie było. Zeżarł mi opuchlaki i pędraki. Teraz kret u mnie jest gościem, który nie jest niepokojony. Zwierzątko jest pozyteczne i gdzieś mieszkać musi. A nornice - nie wiem co dobrego czynią ale są sympatyczne ( miałem jedną mieszkającą w takiej małej kupce ziemi - niestety wyniosła się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.08.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 co do kretów - racja - też radością powitałam. To jest jednak najlepszy środek na pędraki.Co do nornic...to :rotfl:już taka gościnna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 18.08.2018 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Kretami się nie przejmuję . Na celownik idą nornice. Na otwartej przestrzeni nie mają szans. Problem zaczyna się na rabatach przy płocie , który graniczy z łąką . Chciałem zastosować siatkę tylko czy da radę ? Na jaką głębokość ją zakopać ? Plastikowa wytrzyma czy musi być metalowa ? Wielkość oczek ? Całość ma wyglądać jak na załączonym obrazku poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 U mnie wszystkie nornice wybiły koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts