Capricorn 05.06.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Drodzy forumowicze, co posadzić po wschodniej stronie działki? Jakie drzewa czy krzewy będą się dobrze czuły na froncie wschodnim? Będę wdzieczna za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.06.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Capricorn,Trochę mało wiadomości, napisz czy ta strona jest dobrze oświetlona, czy mroźne zimowe wiatry mają tu dojśoie. O ile dom stoi na pustej działce i światło dociera tu prawie przez cały dzień możesz sadzić wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 07.06.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 od godz. 11.00-12.0o problematyczny obszar spowija się cieniem bryły budynku, i światło słoneczne dostępu nie ma. Za to jest to jednocześnie najspokojniejsze miejsce na działce - budynek skutecznie chroni przed najprzeważniejszymi wiatrami z zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 08.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dobre miejsce na rododendrony i azalie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 09.06.2009 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.06.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Dobre miejsce na rododendrony i azalie. - i magnolie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 09.06.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Kiedyś od kogoś usłyszałam, ze magnolie najlepiej od zachodniej strony dawać, a tu, proszę, niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.06.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Kiedyś od kogoś usłyszałam, ze magnolie najlepiej od zachodniej strony dawać, a tu, proszę, niespodzianka. No to przedziwna informacja - biorąc pod uwagę że magnolie lubią ciche i spokojne / bezwietrzne / stanowiska - a z zachodu przecież wieje większość wiatrów , burz i wichur ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jezeli cień tylko 2-3 godziny dziennie to mozesz sadzic wszystko co ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 10.06.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Kiedyś od kogoś usłyszałam, ze magnolie najlepiej od zachodniej strony dawać, a tu, proszę, niespodzianka. No to przedziwna informacja - biorąc pod uwagę że magnolie lubią ciche i spokojne / bezwietrzne / stanowiska - a z zachodu przecież wieje większość wiatrów , burz i wichur ... osoba, która mi te informacje przekazywała, twierdziła, ze umieszczenie magnolii na wschodzie niechybnie doprowadzi do tego, że zacznie ona zbyt wcześnie puszczać soki wiosną, i w efekcie będzie dużo bardziej narażona na przemarznięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 10.06.2009 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jezeli cień tylko 2-3 godziny dziennie to mozesz sadzic wszystko co ci się spodoba. wydaje mi się, że wiecej, ale postaram się w weekend poobserwować dokładnie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 10.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 U mnie przy wschodniej ścianie rosną dobrze: dereń biały "Elegantissima" (jest dużo ładniejszy od rosnącego po stronie południowej), busz tawułek, ligustr zielono- żółty - nie znam dokładnej nazwy (przesadzony ze strony południowej, gdzie sobie nie radził ze słońcem), żurawki o ciemnych liściach, paprocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts