Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Dzień dobry,

mamy do sprzedania projekt domu w bergamotkach G2 (lustrzane odbicie). Projekt był zakupiony w Archonie, jest orginalny i zapieczętowany. Cena 1500 zł.

Możliwość wysłania zdjęć na e-mail. Tel. 696479423 lub e-mail: [email protected]

• 1 month później...
  • 1 year później...

Witam serdecznie!

Mam pytanie do tych co rozpoczynają, są, lub ukończyli budowanie domu w Bergamotkach (bez piwnicy) wg projektu Archon.

Jesteśmy na etapie papierologii i poszukiwania wykonawcy(ów) budowy do SSO. Możecie powiedzieć ile wam mniej więcej policzono za robociznę? fundamenty, murowanie, strop, więźba, pokrycie dachu? Na razie kontaktowaliśmy się z jednym panem i podał nam cenę 70 tys. Moim zdaniem sporo przesadził Jak sądzicie?

Witam serdecznie!

Mam pytanie do tych co rozpoczynają, są, lub ukończyli budowanie domu w Bergamotkach (bez piwnicy) wg projektu Archon.

Jesteśmy na etapie papierologii i poszukiwania wykonawcy(ów) budowy do SSO. Możecie powiedzieć ile wam mniej więcej policzono za robociznę? fundamenty, murowanie, strop, więźba, pokrycie dachu? Na razie kontaktowaliśmy się z jednym panem i podał nam cenę 70 tys. Moim zdaniem sporo przesadził Jak sądzicie?

Popytaj się innych wykonawców. Jeśli nie dadzą wyceny na całość to możesz dodać wyceny np. murarzy i wykonawców dachu. Możesz zapytać kilka firm, a potem zadecydujesz czy zatrudnić tańszą ekipę ale mniej pewną czy droższą ale polecaną przez znajomych. Może też być odwrotny przypadek, że ekipa polecana jest najtańsza.

U mnie rok temu za SSO dom 168m2 pow.użytkowej- z poddaszem , dwie kukułki , taras , więźba , deska z papą- ekipa z polecenia wzięła 28 tyś.zł - chociaż miałem i wyceny za 23 tyś.zł, ale wolałem nie ryzykować .

Ta sama ekipa stawiała dla mojego znajomego -po mojej budowie- dom w lobeliach 3 - z garażem jednostanowiskowym za cenę 32 tyś zł.

Jesteśmy z Ostrołęki.

Edytowane przez kamilz1

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
Witam wszystkich. Pisze tutaj bo mam powazny problem ;) Juz tlumacze;) Chodzi o to ze bardzo podoba mi sie projekt domu aria4 http://www.domywstylu.pl/szukaj/?action=search&nazwa_projektu=aria+4&prefix=aria_4...... Odrazu zaznaczam ze ten dom bardzo podoba mi sie z zewnatrz jednak obawiam sie ze jednak ten salon jest za maly a jednak najbardziej mi zalezy na duzym salonie...... wczesniej zanim znalezlismy projekt aria bylismy zdecydowani na projekt domu w bergamotkach z archon. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-bergamotkach-g2-ver-2/mb521f7052d48b.... natomiast jak zobaczylismy w rzeczywistosci aria jest wedlug nas ladniejsza z zewnatrz niz bergamotka....natomiast jak juz pisalam wczesniej bardzo zalezy mi na duzym przestronnym salonie tak jak ma to bergamotka. A moze ktos z panstwa buduje dom z takim wolim okiem ktory wyglada podobnie do arii( glownie mam na mysli to wole oko z balkonem z przodu) i ma dosyc ciekawe rozwiazanie salonu ????????? Chcielibysmy jednak juz kupic projekt ale niestety mamy problem ;/;/;/;/