Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki ekspres cisnieniowy do kawy

curry

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a moślicie że tak do 2 tysięcy da radę kupić? :rolleyes:
wiesz ja od około 6-7 lat użytkuję bezawaryjnie AEG Elektrolux , to taki na korbę, koszt około 300 zł chyba, wiadomo kawy nie mieli, ale robi pyszną z dużą grubą cremą. Kupiłam go wtedy po przeczytaniu masy opinii na jego temat, bo szukałam czegoś taniego, a robiącego dobrą kawę i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłam. Teraz na wiosnę urządzam nową kuchnię, wszystko planuję nowe meble i cały sprzęt i chcę kupić też nowy ekspres, a tego zabiorę na daczę, ale boję się, że ten nowy, który pewnie będzie dużo droższy ( bo chcę spróbować z młynkiem ) nie będzie parzyć takiej dobrej kawy, jak ten mój tani AEG :). Więc nie zgadzam się z tym co ktoś napisał powyżej , że dobra kawa to tylko z takiego powyżej 3000 zł.

W Saeco de luxe tuż po gwarancji rozszczelniła się dysza do spieniania mleka i niestety cieknie.

Moim ulubionym ekspresem jest Krups działający już 6,5 roku. Nic się z nim nie dzieje oprócz tego że młynek do kawy jest dość głośny i może robić za budzik :D

Do 2 tysięcy można kupić podstawową wersję ;)

http://www.mediaexpert.pl/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-krupsea-82f810,id-737117?gclid=Cj0KEQiA5IHEBRCLr_PZvq2_6qcBEiQAL4cQ03Ixn7gIIZzdd4WhMuVvsaRciZ2roogUi84k7a3SqccaApz78P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CMzt1-CEztECFfev7QodQuEBAg

• 1 month później...
Do nowej kuchni postanowiłam też kupić nowy ekspres :yes:, przeczytałam masę opinii i padło na DeLonghi Perfecta ESAM 5500.S, wygląda super, kawka też pyszna, cena przystępna i co najważniejsze dla mnie z pojemnikiem na mleko, oby tylko był tak samo sprawny jak jego poprzednik, taniutki i zwykły korbowy z Elektroluxa, działa do dziś i parzy pyszną kawkę.

• 1 month później...
  • 2 months później...
W Saeco de luxe tuż po gwarancji rozszczelniła się dysza do spieniania mleka i niestety cieknie.

Moim ulubionym ekspresem jest Krups działający już 6,5 roku. Nic się z nim nie dzieje oprócz tego że młynek do kawy jest dość głośny i może robić za budzik :D

Do 2 tysięcy można kupić podstawową wersję ;)

http://www.mediaexpert.pl/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-krupsea-82f810,id-737117?gclid=Cj0KEQiA5IHEBRCLr_PZvq2_6qcBEiQAL4cQ03Ixn7gIIZzdd4WhMuVvsaRciZ2roogUi84k7a3SqccaApz78P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CMzt1-CEztECFfev7QodQuEBAg

Niestety zmuszony jestem potwierdzić kolegi informację, dysza do spieniania mleka nie wytrzymała niecałego roku eksploatacji. Cieknie z niej podczas nalewania kawy. Czeka mnie wizyta w serwisie.

• 8 months później...
Cześc .Jak chcesz dobry expres cisnieniowy to musi on mieć ciśnienie min 15 bar.Jeśli jest mniejsze to sobie odpuść.

Co do ceny to zaczynasz od 250,-pln (tzw.bezfirmówka np w kauflandzie)do600-700 ,no chyba że chcesz BARDZO konkretny to ok2-3 tys.

Smacznego

sorry ale dobre expressy zaczynają się od 3 tyś.. bardzo dobre kosztują od 15 000

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Po latach używania ekspresu na kapsułki zdecydowaliśmy się kupić prawdziwy ekspres robiący kawę z kawy ;)

Po miesiącach czytania i zbierania opinii wybór padł na Jura E8 + PRO przystawka do spieniania mleka + chłodziarka do mleka.

Używamy go dopiero rok, więc na temat trwałości nic nie napiszę. Kawę robi znakomitą (w każdej wersji).

Jest prościutki w obsłudze. Podstawiamy filiżankę lub szklankę, jednym przyciskiem wybieramy rodzaj napoju i w kilka sekund gotowe :)

Dodatkowo ekspres podaje gorącą wodę (np. do herbaty) i gorące mleko (może być z pianką). Moje dzieci bardzo go za to lubią :)

Ekspres posiada zabudowany blok zaparzacza (nie wyciąga się go do mycia, jak w innych ekspresach). Po prostu Jura tak opracowała system płukania, że nie jest konieczne wyciąganie bloku zaparzacza. Przyznam, że na początku obawiałem się takiego rozwiązania (bo nigdy się nie spotkałem z ekspresem bez wyciąganego bloku zaparzacza), ale dałem się przekonać i na razie nie żałuję.

Polecam!

Edytowane przez _ZBYCH_

• 1 month później...