boguslaw 19.05.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 A może taka nowość będzie Ci odpowiadać? http://www.regulus.com.pl/index.php?d=artykul_inside Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Może dlatego, że będziesz miał pewnie okna dachowe, pod którymi grzejnik bardziej się przydaje niż podłogówka, której moc jest jednak ograniczona. Nie zgodze sie z Tobą. Podłogówka jeśli jest dobrze policzona, jest ogrzewaniem wystarczającym, a wysokich pomieszczeniach lepiej się sprawdza niż grzejniki. Szymek1. Rób podłogówkę, będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.05.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 A może taka nowość będzie Ci odpowiadać? http://www.regulus.com.pl/index.php?d=artykul_inside Bogusławie, jak z czyszczeniem wnęki i grzejnika - nie za mały dostęp. Pomysł ciekawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.05.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 witam buduje do 350mkw przewidzialem ogrzewanie podlogowe na dole i grzejniki gora pomyslalem ze raz sie robi i zrobie podlogowe rowniez na poddaszu.szypialnie mam na dole-gora to rzadziej uzywane pomieszczenia rozmawialem z 3 instalatorami i kazdy mowi "dol podloga,gora grzejniki" ale nie potraia tego wytlumaczyc dlaczego upieraja sie przy tym rozwiazani pomijajac ze zrobienie grzejnikow jest tansze? Ja mam u siebie podłogówkę w całym domu i nie narzekam, że o estetyce pomieszczeń nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 20.05.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Bogusławie, jak z czyszczeniem wnęki i grzejnika - nie za mały dostęp. Pomysł ciekawy. Pozdrawiam Dlaczego tak uważasz? Przecież zdjęcie żaluzji to moment... Są do tego specjalne rączki - uchwyty. Sam moduł grzewczy ma 6 cm grubości. Profil z tyłu jest otwarty, by nie grzać niepotrzebnie ściany. Na ścianach zewnętrznych można (należy) wnękę wyłożyć ekranem ze styropianu (ekranem zagrzejnikowym). Można taki system, takie grzejniki, wstawiać w ścianki, półścianki działowe - z grzaniem na obie strony... Nie zajmują miejsca. Nie są widoczne. Każdą stronę można pomalować na kolor wnętrza. Perforacja żaluzji w kilku wariantach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 20.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 napewno mozna powiedziec ze jest to jakas altenatywa ktora ma pusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 21.05.2010 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Przypomiałem sobie jak naście lat temu montowałem we wnęce konwektora, ale się nawkurzałem, bo było bardzo ciasno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 21.05.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Montaż jest prosty jak budowa cepa.Zasilanie wyłącznie od dołu po stronie lewej (póki co), rozstaw przyłączy 50 mm - (dwa ruchome półśrubunki 3/4"). Dokręca się zawór odcinający podwójny prosty ( lub dwa zawory pojedzyncze).Układ wodny wykonany jest z rur miedzianych DIN18. Przyłącze przesłonięte jest blendą pionową nasuwaną. Trudno o prostszy do montażu układ.. Pozdrawiam Ps.Sterowanie modułów niskich z wentylatorem - jak kanałówką Regulusa - 3 warianty.Sterowanie grzaniem INSIDE' ów wysokich - głowica termostatyczna z sondą kapilarną..(Zawór termostatyczny montowany jako opcja). Edytowane 21 Maja 2010 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie dom o pow. 190 m2 na dole czyli kuchnia, 2 hole, łazienka, i pokoj 50m2 podłogowka na gorze łazienka , garederoba , i holl podłogowka 3 pokoje sypialnie niestety lub stety grzejniki Dlaczego? po pierwsze rozdzielacz 10 kanałowy cały zapełniony czyli zabrakło by na 3 pokoje i szybka mozliwosc wyregulowanie temp. w sypialni. Mam odczucie ze w sypialni czasami trzeba szybko wpłynąc na temperaturę szczegolnie jak człowiek ma tendencje do zachorowan i sie czegos obawia.( zdrowie ) A jesli masz nowoczesny dom to zrob tak jak ja czyli zrob rurki do kaloryfera i podłogówkę. kaloryfera niezakładaj a jak cos nie bedzie grało z podłogowka wystarczy podpiąc kaloryfer. na dole zrobilem miejsce na konwektor grzejnik wpuszczony w podłogę mimo jego ceny podoba mi sie takie rozwiązanie w nowoczesnym domu. wykusz to newralgiczne miejsce. wszystko to bedzie podpiete pod kocioł gazowy plus kominek z płaszczem i kolektor i zasobnik ale to za jakis rok daj Boze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.07.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 U mnie dom o pow. 190 m2 na dole czyli kuchnia, 2 hole, łazienka, i pokoj 50m2 podłogowka na gorze łazienka , garederoba , i holl podłogowka 3 pokoje sypialnie niestety lub stety grzejniki Dlaczego? po pierwsze rozdzielacz 10 kanałowy cały zapełniony czyli zabrakło by na 3 pokoje i szybka mozliwosc wyregulowanie temp. w sypialni. Mam odczucie ze w sypialni czasami trzeba szybko wpłynąc na temperaturę szczegolnie jak człowiek ma tendencje do zachorowan i sie czegos obawia.( zdrowie ) A jesli masz nowoczesny dom to zrob tak jak ja czyli zrob rurki do kaloryfera i podłogówkę. kaloryfera niezakładaj a jak cos nie bedzie grało z podłogowka wystarczy podpiąc kaloryfer. na dole zrobilem miejsce na konwektor grzejnik wpuszczony w podłogę mimo jego ceny podoba mi sie takie rozwiązanie w nowoczesnym domu. wykusz to newralgiczne miejsce.wszystko to bedzie podpiete pod kocioł gazowy plus kominek z płaszczem i kolektor i zasobnik ale to za jakis rok daj Boze. Grzejniki kanałowe nie są obecnie wcale takie drogie.. Można pobawić się dla porównania załaczonym kalkulatorkiem.. http://regulus.com.pl/kawyccan/wycenacanal.html Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barszczu 13.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Wykonawca zaproponował mi ogrzewanie podłogowe w całym domu, łącznie z kotłownią i garażem. Stwierdził, że tak będzie najbardziej ekonomicznie - bez żadnych grzejników. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 13.08.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No nie wiem nam hydraulik odradził w pokojach gdzie będzie się spało gdyż ciepło z całej powierzchni idzie do góry i źle się śpi i kazał nam się zastanowić w wiatrołapie bo spotkał sie już z opiniami że w zimę przy podłogówce i mokrych butach śmierdzi. Myślę że facet uczciwie podszedł do sprawy bo przecież każdy metr to dla niego kasa. Ale to wasz wybór musicie sie dobrze zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 13.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 bzdury opowiada, że "szczenka opada", barszczu rób wszędzie podłogówkę a nie będziesz żałował jest kilka wątków podłogówkowych na forum, poczytaj, warto, Ani i jej hydraulikowi tez by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 13.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 edde ja mówię to co słyszałam od faceta który zajmuje sie tym od paru ładnych lat a on ma opinie od ludzi u których robił , i napisałam że sa te opinie podzielone. I ja nie muszę sie szkolić w tej kwestii bo ufam swojemu wykonawcy który co jak co ale na kasę za metr za wszelką cene nie chce nas naciągnąć. Tak naprawde mógł powiedzieć robimy wszędzie bo tak trzeba a kase by przytuliła:) Pozdrawiam bzdury opowiada, że "szczenka opada", barszczu rób wszędzie podłogówkę a nie będziesz żałował jest kilka wątków podłogówkowych na forum, poczytaj, warto, Ani i jej hydraulikowi tez by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.08.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Też będę robił wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 13.08.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No nie wiem nam hydraulik odradził w pokojach gdzie będzie się spało gdyż ciepło z całej powierzchni idzie do góry i źle się śpi i kazał nam się zastanowić w wiatrołapie bo spotkał sie już z opiniami że w zimę przy podłogówce i mokrych butach śmierdzi. Myślę że facet uczciwie podszedł do sprawy bo przecież każdy metr to dla niego kasa. Ale to wasz wybór musicie sie dobrze zastanowić. ile tego ciepła z tej podłogi... jak ona nawet nie jest ciepła, samo promieniowanie, praktycznie nie ma konwekcji a jak sobie przemoczone buciory wsadzisz na grzejnik to nie ma zapaszku..?.(od tego jest wentylacja w domu, no chyba że kratki pozaklejane bo pizga...) lepiej chyba buty zostawić na podłodze w holu niż na grzejniku w pokoju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 13.08.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ludzie ale wy jesteście podminowani ja mówię to co usłyszałam a wy z gębami zaraz ,przecież każdy robi jak sobie uważa dajcie na luz. Człowiek pyta więc odpowiadam (a grzejnik będę miała w wiatrołapie a nie w salonie i u mnie są kratki a pizgania się nie boję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barszczu 13.08.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No nie wiem nam hydraulik odradził w pokojach gdzie będzie się spało gdyż ciepło z całej powierzchni idzie do góry i źle się śpi i kazał nam się zastanowić w wiatrołapie bo spotkał sie już z opiniami że w zimę przy podłogówce i mokrych butach śmierdzi. Myślę że facet uczciwie podszedł do sprawy bo przecież każdy metr to dla niego kasa. Ale to wasz wybór musicie sie dobrze zastanowić. a w lecie jak nagrzeje Ci się pomieszczenie do np. 26-27 stopni to jak Ci się śpi? Lepiej niż przy 21 stopniach w zimie na wysokości 50-60 cm nad podłogą? Bo chyba nie. Wydaje mi się też, że jak ktoś nie dba o buty to będą śmierdziały i bez podłogówki. Moje zapytanie dotyczy raczej pomieszczeń gospodarczych (garaż, kotłownia), bo na podłogówkę w pozostałych częściach domu już się dawno zdecydowałem. Doprecyzuję: czy nie ma przeciwwskazań do podłogówki w garażu i kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 14.08.2011 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 a w lecie jak nagrzeje Ci się pomieszczenie do np. 26-27 stopni to jak Ci się śpi? Lepiej niż przy 21 stopniach w zimie na wysokości 50-60 cm nad podłogą? Bo chyba nie. Wydaje mi się też, że jak ktoś nie dba o buty to będą śmierdziały i bez podłogówki. Moje zapytanie dotyczy raczej pomieszczeń gospodarczych (garaż, kotłownia), bo na podłogówkę w pozostałych częściach domu już się dawno zdecydowałem. Doprecyzuję: czy nie ma przeciwwskazań do podłogówki w garażu i kotłowni? Jesli garaz ma miec utrzymywana tempreature stosunkowo niska, a dogrzewany do wyzszej tylko na doskok (np do pomajsterkowania albo jakiegos dlubania przy aucie) to podlogowka sie nie sprawdzi z powodu ogromnej bezwladnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 14.08.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 ja tez mam wszedzie podlogowke, oprocz garazu. Na podlogowke w piwnicy zdecydowalismy sie wlasnie dopiero po przeczytaniu tutaj kilku wątkow Byc moze napisze teraz jakąs kosmiczną bzdure, ale ja bym w garazu nie dawala podlogowki, bo dla samochodu chyba lepszy jest garaz nie ogrzewany...sol, korozja itp. ale ja mam garaz tylko dla samochodu, zadnego majsterkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts