tuna0 17.11.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Rada dla wszystkich kładących tapety. Tapety nie można naciągać, gdy tapeta zaczyna po metrze się nie zgrywać to lepiej ją zerwać i zacząć od nowa. Witam, ponawiam temat bo mam problem. Chciałabym położyć tapetę flizelinową w przedpokoju, ale boję się, że efekt nie będzie zadowalający. W zeszłym roku tapetowałam kuchnię i po dwóch dniach od tapetowania między pasami pojawiła się szczelina 1-2 mm (tak jakby tapeta się skurczyła po wyschnięciu kleju). Musieliśmy poprawiać całośc i zrobiliśmy pasy na zakład - ale nie wygląda to dobrze. Robiłam wszystko zgodnie z instrukcjami, czy wiecie co mogłam zrobić nie tak? Edytowane 17 Listopada 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzab84 15.04.2020 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 WitamPytanie dotyczy kładzenia tepety z włókna szklanegomajster położył mi tapetę, niestety ściana wypiła klej;/tapetę po 3 tygodniach usunęłam ze ściany odrywając kawałek po kawałku- bez wysiłku.Tylko co teraz?- na ścianie została cieniutka warstwa kleju, chciałabym położyć ponownie tapety wcześniej gruntując kilkakrotnie ścianę.Czy muszę zmywać klej, który pozostał i nakładać gładź?będę bardzo wdzięczna za udzielenie wsparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzab84 15.04.2020 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 WitamPytanie dotyczy kładzenia tepety z włókna szklanegomajster położył mi tapetę, niestety ściana wypiła klej;/tapetę po 3 tygodniach usunęłam ze ściany odrywając kawałek po kawałku- bez wysiłku.Tylko co teraz?- na ścianie została cieniutka warstwa kleju, chciałabym położyć ponownie tapety wcześniej gruntując kilkakrotnie ścianę.Czy muszę zmywać klej, który pozostał i nakładać gładź?będę bardzo wdzięczna za udzielenie wsparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngreen 23.12.2021 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Każdą tapetę kładzie się inaczej, niektóre nie wymagają kleju podwójnego (klei się wtedy i ścianę, i tapetę), zależy głównie od gramatury i rodzaju tapety, na opakowaniu powinnaś mieć to wypisane. Przy gruntowaniu obejrzyj dokładnie ścianę, bo pod tapetą(zwłaszcza cieńszą) widać każdą nierówność powierzchni. Papierowe sa bardzo delikatne i łatwo sie targaja przy kladzeniu trzeba uważać. Osobisćie polecam porządniejsze tapety winylowe albo na flizelinie: :spam:Mogę polecić tapety stąd. Edytowane 22 Marca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts