szczukot 12.06.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamMam pytanko co do wygladu i montaz blachy na kominie. Ogolnie wszystkie blachy w ksztalcie litery Z z ogonkiem (2 cm w komin + x cm w dol po kominie + x cm na polaci + x cm zabek). To jest ok idea ? Czy - gorna powinna miec zabek do gory i lezec pod dachowka ?- dolna powinna miec zabek w dol i lezec na dachowce ?- boczne powinny miec zabek w gore/dol i lezec na/pod dachowka ?? Fantomps. Najbardziej drecza mnie te boczne, bo wlasnei dekarze polozyli i blacha lezy na dachowkach. Srednio to wygalda, choc chyba od strony praktycznej jest ok. Musze sprawdzi w ktora strone jest zabek na tych platach. Jak w dol to znaczy ze ok, ale jak w gore ... to chyba powinna lezec pod dachowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.06.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 No i juz wiem, ze zabek jest zagiety do gory na bocznych. Cz wiec nie powinny one lezec pod dachowka ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 13.06.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 u mnie lezy pod dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Komin powinien być obrobiony tak jak okno połaciowe bo niczym od niego się nie różni! Wykładanie bocznych obróbek na pokrycie dopuszcza się tylko w blachodachówce. Przy dachówkach boczne obróbki z wierzchu wykonuje się taśmą ołowianą lub aluminiową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts