Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja tam swoje wiem i już :)

Po powrocie z urlopu zastaliśmy straaaaaaaaaaasznie zarośniętą chwastami działke :(

dziś mieliśmy zamiar od rana zająć się ogrodem......kosić trawę, wyrywac cwhasty......ale nic z tego.....pada deszcz :(

Jesteśmy też na dzis umówieni z Panem od cyklinowania i lakierowania podlogi......Pan robil nam podlogi przed urlopem......teraz okazało sie, że podloga jest do poprawki......widac smugi i są widoczne jakby niedomalowane kawałki podłogi :(

mam nadzieje, że dojdziemy z Panem do porozumienia ;)

Dzięki Neli odnalazlam swoje projekty kuchni na stronce Ikei:)

dziekuje Neluś :)

...............ale oczywiście nie potrafie ich tutaj wstawić :(

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo guła ze mnie..........i nie potrafie wkleić tutaj projektu kuchni:(

musze znowu Nelcie o pomoc poprosić ;)

ja jak zrobiłam projekt to zrobiłam " zapisz jako" i zapisywałam sobie na pulpicie, a potem w foto albumie. Z stamtąd juz do dziennika jeden krok....

Witam z rana:)

Trzymajcie kciukasy aby dziś nie padało u nas !!!!!!!!!!!!!!

Działke musimy przecież skosić...........bo zarosło przez ten urlop i trawa do kolan............a chwasty jeszcze wyższe :):):)

Dzieki Wiolasz udało mi sie jakoś skopiować projekty kuchni :)

Teraz czekam na Wasz opinie !!!!!!!!!!!

Spawa dotyczy lewego boku kuchni - pod oknem.

Prawa strona kuchni w obu projektach jest taka sama.

Projekt 1:

kuchnia%2525201.jpg

w tym projekcie mam od prawego rogu - idąc w lewo szafke narożną, potem zlew, zmywarke, szuflady i wyspe.

Ten projekt mi sie podoba, pasuje mi, ale w rogu między zlewem i płytą grzewcza mam mały blat roboczy:(

Projekt 2:

kuchnia%2525202.jpg

Tutaj od lewej mam szafke rogową, waskie półeczki na wino, zmywarke, zlew, szuflady i wyspe.

Teraz powstał duży blat roboczy i bateria wypada akurat miedzy oknami - będzie mozna je calkowicie otwierać!!

Problemem jest tutaj szerokość półki na wino....ma 20 cm.....a tam jest miejsce na 26 cm............zostaje nam więc tam szczelina:(

mąż mówi, żeby zrobić taką półke u stolarza na wymiar..........

a ja mam już mętlik w głowie:(

Edytowane przez kala67

Projekt w porządku, nie przyglądałam się bardzo mocno, ale szczerze to na pierwszy rzut oka jest mało miejsca za krzesłami. Moze być problem przy siadaniu.

A szafkę faktycznie warto zrobić u stolarza, szkoda tracić miejsce

Jakby ją trochę zmniejszyć albo przekręcić moze w prawo, bliżej srodka, byłoby więcej miejsca po lewej.

Nie wiem czy dobrze myśle.

moim zdaniem ta wyspa jest stanowczo za duża.....czytaj za szeroka:)

musze mieć coś mniejszego:)

kala ja widze to tak

jedne uklad podobny do tego co mam ja i juz Ci mówie ze miedzy zlewem a kuchenka na blacie od szafki naroznikowej to ja tylko kawe robie ;) malo miejsca .... zlew na srodku jest lepszym rozwiazaniem

kuchnia podobna jak u mnie, a co jest dalej ? na przeciw okna ?

ja tez tak planowalam jak Ty ze bedzie taka wyspa ( ale ja chcialam z szafek ,zeby pakowna byla) ale wlasnie malo miejsca dla krzesel bylo

no i zrezygnowalam .....sa szafki - wolalabym stary kredens, ale to juz wiesz ;) .....ja zastanawiam sie czy nie da rady u Ciebie dac tam szafek lub wlasnie kredensu (czyli jak u nas jest ) a wyspe postawic na srodku ?? moze sie zmiesci co ????

napisz co jest na tej scianie za drzwiami, czy sa drzwi jak w planie czy tylko otwór na drzwi....jezeli ta sciana jest wolna to moze tam cos wstawic ?

wyspe mozna zrobic ale uwazam ze jezeli to sa wszystkie szafki w kuchni to powinnas cos dobrac jeszcze

mozesz kupic " na wyspe" szafki z mniejsza glebokoscia, zabudowac je tymi panelami ,dac blat i tez będzie wyspa.....z szafkami :) .

my mozemy cos dla was zrobic ale uwazam ze blat obowiazkowo z ikea- musi byc to samo inaczej bedzie lipa

te drzwi po prwej sa do spiżarki

te po lewej to wyjście do hollu

pomiedzy mam własnie miejsce na jakis kredensik:).....ale to jakby w przyszłości....jak kasy starczy ;)

dlatego wyspe z krzesłam chce właśnie po lewej stronie przy ścianie.

....zastanawiam sie nad tym co napisałaś.....wyspa z szafek.....widziałaś juz u kogoś cos takiego???