asiulkowo 06.08.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) witam sie w kolejnym ciekawym wątku:)piękne wrzosowiska..moje skromne bardzo,roczne dopiero; zrobię fotki jak tylko na działkę zajadę. Wrzosy połączyłam z modrzewnicą, jałowcem płożącym, cisem, miałam tam berberysa i irgę(ale zimy nie przetrwały) Odgrodzone kamieniami mam róże okrywowe na tle ściany z brabantów.Piękne wrzosowisko ze zdj.1 cudny efekt... tak sobie umyśliłam i po 15sierpnia robię akcję przesadzania wrzosów kolorami, żeby uzyskać podobny efekt:)Co do ziemi-my meiliśmy gliniuchę-równając teren zebraliśmy tak z 20cm i rozrzuciliśmy ziemię piaszczystą, taką leśną. Zimę przetrwały wszystkie wrzosy, 2 wrzośce zmarzły mi po majowym mrozku;/Skusisz się na rabatę wrzosowiskową?Pozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 06.08.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witaj Kalu:) cieszę się ,że sprawa z podłogą się rozwiązała ,ale ile to cię kosztowalo zdrowia!!! Fajny hamaczek i jak można fajnie odpocząć....super wyglądasz:yes: Ladnie się robi przed domkiem ....czekam z niecierpliwością na urządzenie domku w wewnątrz:lol2: Pozdrawiam serdecznie pa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.08.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 ... dziś dalej męczyłam rabatke.....część roslin juz wkopałam....częśc poustawiane w doniczkach czeka do jutra na wsadzenie:) wyszło narazie tak: powryrywałam trawsko wzdłuż płotu.....i jutro bedę pracowała nad kolejną rabatką :) stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.08.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 witam sie w kolejnym ciekawym wątku:) piękne wrzosowiska..moje skromne bardzo,roczne dopiero; zrobię fotki jak tylko na działkę zajadę. Wrzosy połączyłam z modrzewnicą, jałowcem płożącym, cisem, miałam tam berberysa i irgę(ale zimy nie przetrwały) Odgrodzone kamieniami mam róże okrywowe na tle ściany z brabantów. Piękne wrzosowisko ze zdj.1 cudny efekt... tak sobie umyśliłam i po 15sierpnia robię akcję przesadzania wrzosów kolorami, żeby uzyskać podobny efekt:) Co do ziemi-my meiliśmy gliniuchę-równając teren zebraliśmy tak z 20cm i rozrzuciliśmy ziemię piaszczystą, taką leśną. Zimę przetrwały wszystkie wrzosy, 2 wrzośce zmarzły mi po majowym mrozku;/ Skusisz się na rabatę wrzosowiskową? Pozdrawiam Witaj asiulkowa ciesze się, że zajrzałaś do mnie......zaraz polecę z rewizytą....bo zaciekawiło mnie Twoje wrzosowisko:) ...ja u siebie tez planuje zrobić.....nawet na wiosnę byłam bliska..........ale niestety musiałam najpierw zająć sie sadzenie czegoś wyzszego wzdłóż płotu... Witaj Kalu:) cieszę się ,że sprawa z podłogą się rozwiązała ,ale ile to cię kosztowalo zdrowia!!! Fajny hamaczek i jak można fajnie odpocząć....super wyglądasz:yes: Ladnie się robi przed domkiem ....czekam z niecierpliwością na urządzenie domku w wewnątrz:lol2: Pozdrawiam serdecznie pa!!! Dorka.....witaj:) ja tez juz chciałabym urzadzać srodek...........ale to wykańczanie strasznie sie ciagnie......jak makaron :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 06.08.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Iwuś...........a u Ciebie z czym rośnie na rabatce liatra?? bo mam wrażenie, że swoją powinnam przesadzić w inne miejsce.....tutaj mi jakoś nie pasuje:( ...ale nie mam na nią żadnego pomysłu...........może w sąsiedztwo jakiś traw by ładnie wygladało??? Liatra rośnie z wilczomleczem, daliami, piwonią i jakiś czas temu jeszcze z maciejką...sama widzisz kompletny bałagan, ale narazie niech się tam rozmnaża ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam sie niedzielnie Pogoda u nas od rana słoneczna......w zwiazku z tym jadę zaraz na działke......będę kontynuowała prace nad rabatkami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.08.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A u nas pochmurno, straszny wiatr i ciepło, zmieni się pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dorbie, u was pochmurno? U mnie od rana słońce. Ale wieje, fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 07.08.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Kalu śliczna podłoga:) A fotelik-gdzie będziesz na nim zasiadać?) Fajnie,że tworzy się już u Ciebie ogród.Jak zamieszkasz,będzie już bardzo ładnie,zielono, nie-budowlano:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.08.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Kalu, podłoga śliczna nie ma złego coby na dobre nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 a u nas BURZA......i juz po burzy - znowu Łódź zalana, nie mogliśmy wrócic do domu, woda prawie po drzwi samochodu masakra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A u nas pochmurno, straszny wiatr i ciepło, zmieni się pogoda i u nas sie zmieniła.............zaczęło lać Dorbie, u was pochmurno? U mnie od rana słońce. Ale wieje, fakt! sure.....dziękuje za zdjęcia trawek !! Kalu śliczna podłoga:) A fotelik-gdzie będziesz na nim zasiadać?) Fajnie,że tworzy się już u Ciebie ogród.Jak zamieszkasz,będzie już bardzo ładnie,zielono, nie-budowlano:) fotelik albo pójdzie do naszej sypialni, albo do gościnnego, albo do górnej łazienki:):) Kalu, podłoga śliczna nie ma złego coby na dobre nie wyszło ..tylko dlaczego nie mogło być tak odrazu??????? a u nas BURZA......i juz po burzy - znowu Łódź zalana, nie mogliśmy wrócic do domu, woda prawie po drzwi samochodu masakra!! u nas też deszcz wygonił nas z działki......nawet nie zdążyłam zrobic nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dorbie, u was pochmurno? U mnie od rana słońce. Ale wieje, fakt! U nas słońce było do ok 10 potem chmury, duszno, byliśmy w pruszczu w Faktorii, zaczęło padać o 13.00, tak jak podawali w prognozie, kurcze, sprawdziło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 złozyłam na allegro zamówienie na wanne.... jutro zaczynają kłaść kafle we wiatrołapie.... musze jeszcze kupić kabine i brodzik jutro... :) lubie jak sie cos dzieje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 mnie też to niedługo czeka...jeszcze ze dwa tygodnie, wylewki muszą wyschnąć.....a najgorsze to to, z nie bardzo wiem jakie te kafelki maja być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.08.2011 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 mnie też to niedługo czeka...jeszcze ze dwa tygodnie, wylewki muszą wyschnąć.....a najgorsze to to, z nie bardzo wiem jakie te kafelki maja być znam to uczucie:) ...nad kaflami do łazienki zastanawałam się CAŁĄ ZIMĘ :) ale cóż.....cos wreszcie trzeba kupic......prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.08.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Czesc, podłoga piękna wyszła, jaka równiutka...ALe to wieszadełko jest rewelacyjne. Aż samej mi sie chce posiedzieć tak i sie pobujać... Czy Ty masz traktorek do koszenia takiej powierzchni?? PS wrzosów. Na glinie urosną i przetrwają ale tylko jeśli na wierzch dasz wymieszaną ziemię kwaśną z piaskiem albo czymś przepuszczalnym. ALe kwaśna obowiazkowo. Wrzośce z kolei albo są bardzo delikatne albo brak ziemi kwaśnej powoduje wymieranie. Piękne 2 sztuki dostałam i nic sie nie utrzymało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.08.2011 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wiolka...........u mnie nie ma gliny. Mamy piaski plus nawiezione duże ilośći wywrotek z ziemią, którejokazało się i tak jest niewielka warstwa ....od wiosny już mam chęć zrobić wrzosowisko u siebie......ale wcześniej nie miałam terenu zagospodarowanego...........a teraz nie ma wrzosów w sklepach:( wieszadełko jest bardzo wygodne.....dostosowuje sie do ułóżenia ciała:) a traktorek mąż kupił i jest to jego ULUBIONA zabaweczka :) ..pędze do pracy pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.08.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Taki traktorek to ja też chcę... i takie wieszadełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.08.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 A ja tylko wieszadełko......na traktorek za mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts