Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

witam sie w kolejnym ciekawym wątku:)

piękne wrzosowiska..moje skromne bardzo,roczne dopiero; zrobię fotki jak tylko na działkę zajadę. Wrzosy połączyłam z modrzewnicą, jałowcem płożącym, cisem, miałam tam berberysa i irgę(ale zimy nie przetrwały)

Odgrodzone kamieniami mam róże okrywowe na tle ściany z brabantów.

Piękne wrzosowisko ze zdj.1 cudny efekt... tak sobie umyśliłam i po 15sierpnia robię akcję przesadzania wrzosów kolorami, żeby uzyskać podobny efekt:)

Co do ziemi-my meiliśmy gliniuchę-równając teren zebraliśmy tak z 20cm i rozrzuciliśmy ziemię piaszczystą, taką leśną. Zimę przetrwały wszystkie wrzosy, 2 wrzośce zmarzły mi po majowym mrozku;/

Skusisz się na rabatę wrzosowiskową?

Pozdrawiam

Edytowane przez asiulkowo

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Kalu:) cieszę się ,że sprawa z podłogą się rozwiązała ,ale ile to cię kosztowalo zdrowia!!!

Fajny hamaczek i jak można fajnie odpocząć....super wyglądasz:yes:

Ladnie się robi przed domkiem :)....czekam z niecierpliwością na urządzenie domku w wewnątrz:lol2:

Pozdrawiam serdecznie pa!!!

witam sie w kolejnym ciekawym wątku:)

piękne wrzosowiska..moje skromne bardzo,roczne dopiero; zrobię fotki jak tylko na działkę zajadę. Wrzosy połączyłam z modrzewnicą, jałowcem płożącym, cisem, miałam tam berberysa i irgę(ale zimy nie przetrwały)

Odgrodzone kamieniami mam róże okrywowe na tle ściany z brabantów.

Piękne wrzosowisko ze zdj.1 cudny efekt... tak sobie umyśliłam i po 15sierpnia robię akcję przesadzania wrzosów kolorami, żeby uzyskać podobny efekt:)

Co do ziemi-my meiliśmy gliniuchę-równając teren zebraliśmy tak z 20cm i rozrzuciliśmy ziemię piaszczystą, taką leśną. Zimę przetrwały wszystkie wrzosy, 2 wrzośce zmarzły mi po majowym mrozku;/

Skusisz się na rabatę wrzosowiskową?

Pozdrawiam

Witaj asiulkowa :)

ciesze się, że zajrzałaś do mnie......zaraz polecę z rewizytą....bo zaciekawiło mnie Twoje wrzosowisko:)

...ja u siebie tez planuje zrobić.....nawet na wiosnę byłam bliska..........ale niestety musiałam najpierw zająć sie sadzenie czegoś wyzszego wzdłóż płotu...

Witaj Kalu:) cieszę się ,że sprawa z podłogą się rozwiązała ,ale ile to cię kosztowalo zdrowia!!!

Fajny hamaczek i jak można fajnie odpocząć....super wyglądasz:yes:

Ladnie się robi przed domkiem :)....czekam z niecierpliwością na urządzenie domku w wewnątrz:lol2:

Pozdrawiam serdecznie pa!!!

Dorka.....witaj:)

ja tez juz chciałabym urzadzać srodek...........ale to wykańczanie strasznie sie ciagnie......jak makaron :):):)

Iwuś...........a u Ciebie z czym rośnie na rabatce liatra??

bo mam wrażenie, że swoją powinnam przesadzić w inne miejsce.....tutaj mi jakoś nie pasuje:(

...ale nie mam na nią żadnego pomysłu...........może w sąsiedztwo jakiś traw by ładnie wygladało???

Liatra rośnie z wilczomleczem, daliami, piwonią i jakiś czas temu jeszcze z maciejką...sama widzisz kompletny bałagan, ale narazie niech się tam rozmnaża :))

A u nas pochmurno, straszny wiatr i ciepło, zmieni się pogoda

i u nas sie zmieniła.............zaczęło lać :(

Dorbie, u was pochmurno? U mnie od rana słońce. Ale wieje, fakt!

sure.....dziękuje za zdjęcia trawek !!

Kalu śliczna podłoga:) A fotelik-gdzie będziesz na nim zasiadać?)

Fajnie,że tworzy się już u Ciebie ogród.Jak zamieszkasz,będzie już bardzo ładnie,zielono, nie-budowlano:)

fotelik albo pójdzie do naszej sypialni, albo do gościnnego, albo do górnej łazienki:):):)

Kalu, podłoga śliczna :)

nie ma złego coby na dobre nie wyszło :)

..tylko dlaczego nie mogło być tak odrazu??????? :(

a u nas BURZA......i juz po burzy - znowu Łódź zalana, nie mogliśmy wrócic do domu, woda prawie po drzwi samochodu :jawdrop: masakra!!

u nas też deszcz wygonił nas z działki......nawet nie zdążyłam zrobic nowych zdjęć :(

Czesc, podłoga piękna wyszła, jaka równiutka...

ALe to wieszadełko jest rewelacyjne. Aż samej mi sie chce posiedzieć tak i sie pobujać...

Czy Ty masz traktorek do koszenia takiej powierzchni??

PS wrzosów. Na glinie urosną i przetrwają ale tylko jeśli na wierzch dasz wymieszaną ziemię kwaśną z piaskiem albo czymś przepuszczalnym. ALe kwaśna obowiazkowo. Wrzośce z kolei albo są bardzo delikatne albo brak ziemi kwaśnej powoduje wymieranie. Piękne 2 sztuki dostałam i nic sie nie utrzymało...

Wiolka...........u mnie nie ma gliny. Mamy piaski plus nawiezione duże ilośći wywrotek z ziemią, którejokazało się i tak jest niewielka warstwa :(

....od wiosny już mam chęć zrobić wrzosowisko u siebie......ale wcześniej nie miałam terenu zagospodarowanego...........a teraz nie ma wrzosów w sklepach:(

wieszadełko jest bardzo wygodne.....dostosowuje sie do ułóżenia ciała:)

a traktorek mąż kupił i jest to jego ULUBIONA zabaweczka :):):)

..pędze do pracy pa pa ;)