Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

nio, ta młoda piesia to i mnie urzekła, ale ogólnie to jestem "kociara"...

i cudny ten czarnuch Twój!!

P>S> zazdrosze!!!!!!!!!!!!!!!!! ci tego piachu na działce....

eh...nie to co nasza usr............ana glina = mam jej szczególnie tego lata dosyć, nie mogę parkować na terenie posesji tylko przed brama przy ulicy.....

TRZYMAM KCIUKI, pamiętam i nasze początki jak nie mogliśy sie doczekac....., a teraz latamy po wykończeniówce, elektryce, meble,....to tez cieżki chlebek,...

kala nie wrzucam zdjęc zewnątrz=. mamy za dużo gosci i zwiedzających, (odmawiam z reguły wglądu do środka) ...

takie zwiedzania stały sie dla mnie juz natarczywe.......

(ew. zdjecia na priv), daj meila i podaj co konkretnie chcesz,

dzial;ka ma ogrodzenie docelowe z 2stron, a 2 to prowizorka...= ale musi koniecznie byc, pamietaj u siebie o tym!

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

..jestem juz z kawką:)

kurcze, kiedy ja ją będę piła w niedzielny poranek na swoim tarasie????????

rozmarzyłam się:)

..powiem Wam, że chyba przestane chodzić na imprezki do znajomych:))

i to wcale nie z powodu tego,że dzis boli mnie głowa :lol: :lol: :lol:

poprostu zaczynam mieć powoli dość przepytywania mnie typu:

-a dlaczego dom z bali???

-a czy wiesz, że taki dom może spłonąć?

-albo zalęgną sie robaki !!

-ściany w domu tez będziesz miała drewniane??

-to Ci sie nie znudzi?? -

skąd taki pomysl??? -

nie lepiej murowańca?? -

wszyscy w koło budują normalne domy !!!

itd itp... :o

ludzie ratunku!!!!!

Ja poprostu taki domek chce , nie inny:) i już :) :lol:

No dziewczyny widze, że jest więcej chętnych na kaloszki:)

Sprawdziłam na allegro i..... nie wiem co robić :-?

Wiolasz.... sprzedawca, który oferuje te kalosze to własnie Lady-fashion !! kupowac czy sobie odpuścic??

bo i meg i kami-lla sa zainteresowane zakupem:)

Megana ..nasza ekipa budująca to Stollux z Izdebnej.

a gajdeczkowy dom z bali oczywiście znam, cudo:)

gabi78...witaj, Twój pieseczek wyglada jak maskotka:)

ANNNJA, Babydream...chcemy przed zimą ogrodzić dom. może to dobry pomysł aby narazie zrobic prowizoryczne ogrodzenie?? tylko czy nie szkoda na to kasy, może lepiej odrazu docelowe??

Kuźwa.....ile człowiek ma dylematów a jeszcze z ziemi nie wyszedł :lol:

Odnośnie kaloszy- nie wiem, może weź płatne przy odbiorze? Ma mnóstwo pozytywów wiec szkoda nie kupić. - jest taki, że są drogie naprawdę. Ja poczekam już na okres jesienny i będą w tesco albo realu, co roku są, tylko nie wolno przegapić.

Odnośnie ogrodzenia: ja robiłabym od razu. Robione 2 razy masz pewnosć, że podnosi koszty i zabiera czas, poza tym nie wiadomo, czy prowizorka nie przetrwa :wink:

w sprawie ogrodzenia - do naszego domu pasuje płot drewniany i taki chcemy zrobić :) ale tylko z 3 stron !!

..a z czwartej strony tzn. tam gdzie graniczymy z sąsiadem zrezygnujemy z drewnianego płotu i damy siatke. Widziałam u jacekh w dzinniku cos takiego

http://images41.fotosik.pl/141/8a7bc16e3bcac004.jpg

i dlatego odrazu dam tam siatke :) po co potem sasiad ma stawiać sobie drugi płot:)

u mnie ta czwarta strona jest za domem, więc jakby boki i przód będa drewniane.

...chyba dobrze to wymysliłam:(

Witam Cię kala i dziękuję za wpis u nas!

Domy z bali są super!!! Mieszkałam jakiś czas w Stanach w Montanie, tam takich domów jest mnóstwo! Byłam w paru i sie w ich zakochałam - mają niesamowity klimat. W ogóle urządzanie wnętrza takiego domu to bajka, już same bale są ozdobą. Może i trzeba o nie szczególie dbać, ale przecież o każde wnętrze dbać trzeba prawda?

Projekt świetny, taki sielankowy:) Trzymam kciuki za Waszą budowę i będę do Ciebie na te bale zaglądać:)

Pozdrawiam!

Witam Was Aniu i Bartku u mnie:) dziekuje za ciepłe słowa:)

dankaf...wykrakalaś kobieto:) stronka sie rozjechała na maxa:)

...ciagnąc dalej wątek ogrodzenia....to zrobilam juz sobie "rozsade" bluszcza na ten swój plot z siatki:)

tzn. pocięłam badyle i wcisnęłam do słoika z wodą.

teraz siedze i patrze czy juz korzonki idą :lol: :lol: :lol:

Wrócę do tematu pytań a czemu dom z bala? Pewnie każdy z nas to przechodził i po czasie szlag go trafiał. Ja odpowiadałam tak : -bo murowaniec jest bezduszny, to nasz wybór i kropka ,

a jak się spali?

-ależ oczywiście palą się tylko domki z bali, murowańce zaś?- nigdy o tym nie słyszałam) oczywiście nie mam nic przeciw murowańcom. Delikwent milczał i pytań juz nie zadawał.

Jeden znajomy przeszedł sam siebie i przy każdym spotkaniu krzyczał ,jak tam dom z zapałek? Uśmiechnęłam się i odpaliłam- z zapałek nie z zapałek, ale nie każdy ma odwagę takie cudo budować i hm ... nie każdego na niego stać!!! Nigdy więcej nie zapytał się o domek z zapałek. Nigdy też nie widziałam by ludzie tak tłumnie ogladali czyjś dom ,a droga prowadząca do domku była tak tłumnie uczęszczana i ujeżdżana. Pozdrawiam :wink:

Ludzie zawsze pytają, wydziwiają i liczą cudzą kasę.

Nasz tez ciągle pytają "a po co się budujecie, macie gdzie mieszkać " "a dlaczego dom zpiwnica - teraz nikt nie buduje z piwnica"" a dlaczego..." jakbym słuchała malucha w faze pytań "a dlaczego?a po co ?"

Zatem nie pytają tylko o dom z bala , murowańców też się czepiają...

dziękuje Wam dziewczyny, lepiej sie czuje jak wiem, że kurcze nie tylko ja musze odpowiadac na te durne pytania :lol:

i wiecie co??

skoro pytania sa durne, to ja tez będę głupio odpowiadała:)

tak ...dla zniechęcenia pytającego :lol:

MagdalenaK...gdzie znajde twój dziennik budowy??

chcialabym poogladac Twój domek z bali !!!

i pytanie na czasie....jakie masz ogrodzenie domku????? :wink:

kala67 i dziewczynki, ja z murowańca, ale czytam dzienniki o domach z bali i kibicuję Wam z całego serca i gratuluję. Domy z bali są piękne i tak jak Wy uważam, że każdy buduje jak chce i z czego chce. A jak ma głupio komentować, to riposta równie silna ma być :) :D :D :D

Dalej będę Was podglądać i kibicować :)

kala67 -Wiem, że czytasz dziennik PIT79 nie mogę wyjść z podziwu dla decyzji, pracowitości i samego pomysłu rewelacja :)

Co do bluszczy na siatkę. Ktoś mi podpowiedział, że bluszcze są ciężkie i siatka się strasznie szybko niszczy, że najlepszy jest wiciokrzew. Ale decyzja należy do tych, którzy są inwestorami i całe szczęście :lol: :lol: :lol: :lol: