ANNNJA 27.06.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 nio, ta młoda piesia to i mnie urzekła, ale ogólnie to jestem "kociara"...i cudny ten czarnuch Twój!! P>S> zazdrosze!!!!!!!!!!!!!!!!! ci tego piachu na działce....eh...nie to co nasza usr............ana glina = mam jej szczególnie tego lata dosyć, nie mogę parkować na terenie posesji tylko przed brama przy ulicy..... TRZYMAM KCIUKI, pamiętam i nasze początki jak nie mogliśy sie doczekac....., a teraz latamy po wykończeniówce, elektryce, meble,....to tez cieżki chlebek,...kala nie wrzucam zdjęc zewnątrz=. mamy za dużo gosci i zwiedzających, (odmawiam z reguły wglądu do środka) ...takie zwiedzania stały sie dla mnie juz natarczywe.......(ew. zdjecia na priv), daj meila i podaj co konkretnie chcesz, dzial;ka ma ogrodzenie docelowe z 2stron, a 2 to prowizorka...= ale musi koniecznie byc, pamietaj u siebie o tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.06.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Dzień bryKala, ja proponuję przenieść komentarze do galerii domów, wtedy masz za jednym razem i dziennik i komentarze i zdjęcia. Wiadomo gdzie szukać. A tak są "komentarze" jako nazwa w dziale dzienniki. Tak tylko se piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Hej:) wczoraj wieczorem byliśmy u znajomych..i dzis troszke boli głowa Ale zaraz sobie zrobie kawusie.....i coś napisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ..jestem juz z kawką kurcze, kiedy ja ją będę piła w niedzielny poranek na swoim tarasie???????? rozmarzyłam się ..powiem Wam, że chyba przestane chodzić na imprezki do znajomych:)) i to wcale nie z powodu tego,że dzis boli mnie głowa poprostu zaczynam mieć powoli dość przepytywania mnie typu: -a dlaczego dom z bali??? -a czy wiesz, że taki dom może spłonąć? -albo zalęgną sie robaki !! -ściany w domu tez będziesz miała drewniane?? -to Ci sie nie znudzi?? - skąd taki pomysl??? - nie lepiej murowańca?? - wszyscy w koło budują normalne domy !!! itd itp... ludzie ratunku!!!!! Ja poprostu taki domek chce , nie inny:) i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.06.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Bądź twarda i nic nie mów. Jak dziecko: bo tak!Nikomu nie musisz się tłumaczyć. Twój dom, Twoja decyzja i Twoje fundusze. Olać takich, co wspierać nie umieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 No dziewczyny widze, że jest więcej chętnych na kaloszki:) Sprawdziłam na allegro i..... nie wiem co robić Wiolasz.... sprzedawca, który oferuje te kalosze to własnie Lady-fashion !! kupowac czy sobie odpuścic?? bo i meg i kami-lla sa zainteresowane zakupem:) Megana ..nasza ekipa budująca to Stollux z Izdebnej. a gajdeczkowy dom z bali oczywiście znam, cudo:) gabi78...witaj, Twój pieseczek wyglada jak maskotka:) ANNNJA, Babydream...chcemy przed zimą ogrodzić dom. może to dobry pomysł aby narazie zrobic prowizoryczne ogrodzenie?? tylko czy nie szkoda na to kasy, może lepiej odrazu docelowe?? Kuźwa.....ile człowiek ma dylematów a jeszcze z ziemi nie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Odnośnie kaloszy- nie wiem, może weź płatne przy odbiorze? Ma mnóstwo pozytywów wiec szkoda nie kupić. - jest taki, że są drogie naprawdę. Ja poczekam już na okres jesienny i będą w tesco albo realu, co roku są, tylko nie wolno przegapić. Odnośnie ogrodzenia: ja robiłabym od razu. Robione 2 razy masz pewnosć, że podnosi koszty i zabiera czas, poza tym nie wiadomo, czy prowizorka nie przetrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 w sprawie ogrodzenia - do naszego domu pasuje płot drewniany i taki chcemy zrobić ale tylko z 3 stron !! ..a z czwartej strony tzn. tam gdzie graniczymy z sąsiadem zrezygnujemy z drewnianego płotu i damy siatke. Widziałam u jacekh w dzinniku cos takiego http://images41.fotosik.pl/141/8a7bc16e3bcac004.jpg i dlatego odrazu dam tam siatke po co potem sasiad ma stawiać sobie drugi płot:) u mnie ta czwarta strona jest za domem, więc jakby boki i przód będa drewniane. ...chyba dobrze to wymysliłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Siatka to dobry pomysł moim zdaniem. Jest sporo taniej, poza tym kupić dobrą i będzie na lata. I ładnie też, bo z pnączami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 trzeba będzie zmniejszyc zdjęcie bo strona sie rozjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 28.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam Cię kala i dziękuję za wpis u nas! Domy z bali są super!!! Mieszkałam jakiś czas w Stanach w Montanie, tam takich domów jest mnóstwo! Byłam w paru i sie w ich zakochałam - mają niesamowity klimat. W ogóle urządzanie wnętrza takiego domu to bajka, już same bale są ozdobą. Może i trzeba o nie szczególie dbać, ale przecież o każde wnętrze dbać trzeba prawda? Projekt świetny, taki sielankowy:) Trzymam kciuki za Waszą budowę i będę do Ciebie na te bale zaglądać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam Was Aniu i Bartku u mnie:) dziekuje za ciepłe słowa:) dankaf...wykrakalaś kobieto:) stronka sie rozjechała na maxa:) ...ciagnąc dalej wątek ogrodzenia....to zrobilam juz sobie "rozsade" bluszcza na ten swój plot z siatki:) tzn. pocięłam badyle i wcisnęłam do słoika z wodą. teraz siedze i patrze czy juz korzonki idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 28.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Zakochałam sie w takich pomarańczowych http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/671/78/91/671789124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 28.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 może teraz się uda dobrze wkleić http://i44.tinypic.com/2r44nzm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 pomarańczowe tez są śliczne na allegro znalazlaś takie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 28.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Zainspirowana przez Ciebie zaczełam szukac na allegro - kosztują 79 plnSą oczywiście różne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 28.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Wrócę do tematu pytań a czemu dom z bala? Pewnie każdy z nas to przechodził i po czasie szlag go trafiał. Ja odpowiadałam tak : -bo murowaniec jest bezduszny, to nasz wybór i kropka , a jak się spali? -ależ oczywiście palą się tylko domki z bali, murowańce zaś?- nigdy o tym nie słyszałam) oczywiście nie mam nic przeciw murowańcom. Delikwent milczał i pytań juz nie zadawał. Jeden znajomy przeszedł sam siebie i przy każdym spotkaniu krzyczał ,jak tam dom z zapałek? Uśmiechnęłam się i odpaliłam- z zapałek nie z zapałek, ale nie każdy ma odwagę takie cudo budować i hm ... nie każdego na niego stać!!! Nigdy więcej nie zapytał się o domek z zapałek. Nigdy też nie widziałam by ludzie tak tłumnie ogladali czyjś dom ,a droga prowadząca do domku była tak tłumnie uczęszczana i ujeżdżana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 28.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ludzie zawsze pytają, wydziwiają i liczą cudzą kasę. Nasz tez ciągle pytają "a po co się budujecie, macie gdzie mieszkać " "a dlaczego dom zpiwnica - teraz nikt nie buduje z piwnica"" a dlaczego..." jakbym słuchała malucha w faze pytań "a dlaczego?a po co ?" Zatem nie pytają tylko o dom z bala , murowańców też się czepiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 dziękuje Wam dziewczyny, lepiej sie czuje jak wiem, że kurcze nie tylko ja musze odpowiadac na te durne pytania i wiecie co?? skoro pytania sa durne, to ja tez będę głupio odpowiadała:) tak ...dla zniechęcenia pytającego MagdalenaK...gdzie znajde twój dziennik budowy?? chcialabym poogladac Twój domek z bali !!! i pytanie na czasie....jakie masz ogrodzenie domku????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.06.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 kala67 i dziewczynki, ja z murowańca, ale czytam dzienniki o domach z bali i kibicuję Wam z całego serca i gratuluję. Domy z bali są piękne i tak jak Wy uważam, że każdy buduje jak chce i z czego chce. A jak ma głupio komentować, to riposta równie silna ma być Dalej będę Was podglądać i kibicować kala67 -Wiem, że czytasz dziennik PIT79 nie mogę wyjść z podziwu dla decyzji, pracowitości i samego pomysłu rewelacja Co do bluszczy na siatkę. Ktoś mi podpowiedział, że bluszcze są ciężkie i siatka się strasznie szybko niszczy, że najlepszy jest wiciokrzew. Ale decyzja należy do tych, którzy są inwestorami i całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts