kala67 01.10.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam wieczorową porą!! ....od wczoraj mamy zmartwienie Córka odkryła u naszej Almy guza ........na boku szyi Pojechałyśmy wczoraj do weterynarza........obejżał i powiedział, że różne mogą być przyczyny......nic nie dał, kazał obserwować czy rośnie i pokazać się za tydzień Dziś pojechałyśmy do drugiego weta.......powiedział, że to mogło powstać od ostatnich zastrzyków.......dał Almie kolejne 3 zastrzyki i kazał obserwować .......nie wiem co mam myśleć powiedzieli, że jest za młoda na nowotwora..... piesek apetyt ma, jest radosna, bawic się chce jak zawsze....... co myslicie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.10.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Nowotwór od wieku nie zależy, ale guz faktycznie może powstać po zastrzyku, szczepionce. Czy była podawana w to miejsce? Zawsze można zrobić biopsję, "mój" weterynarz na przykład robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.10.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kala, gratulacje za testy .Z pieskiem będzie dobrze. Zaczaruję http://www.emotka.pl/emotikony/fantasy/132.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 dostawała zastrzyki właśnie w to miejsce.......ale to bylo 7 września!!!!!!!....chyba to za długi okres ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kala, gratulacje za testy . Z pieskiem będzie dobrze. Zaczaruję http://www.emotka.pl/emotikony/fantasy/132.gif Zbyszku.......mam nadzieje, że masz moc !! dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 A czy jesteś pewna, ze wcześniej go nie było? Nie pojawił się chyba tak znienacka? A jak duży jest ten guz i na co dostawała zastrzyki? (chyba Cię zasypałam pytaniami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2010 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 A czy jesteś pewna, ze wcześniej go nie było? Nie pojawił się chyba tak znienacka? A jak duży jest ten guz i na co dostawała zastrzyki? (chyba Cię zasypałam pytaniami ) guz jest spory......wielkośc łyżeczki do herbaty!! nie wiem czy wczesniej był.....chyba nieeeee.......bo ktoś by to zauważył, wyczuł pod palcami .......przecież Alma jest na okrągło przez kogos w domu głaskana !! Dostawała ostatnio zastrzyki na nieżyt jelit......własnie w to miejsce:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 01.10.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kochanie, nic się nie martw. Aisha tez miala guza na prawym boku.... i juz nie ma !!! Też po zastrzykach . to bardzo długo sie rozchodzi, ale rozejdzie się. Jak robi się kilka zastrzyków w jedno miejsce i w niedalekim odstępie czasu, to tam się zbiera płyn. Człowiek to sobie rozmasuje i rozgrzeje, a pies ? Nie martw się, obserwuj, a przekonasz sie , że mam rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kochanie, nic się nie martw. Aisha tez miala guza na prawym boku.... i juz nie ma !!! Też po zastrzykach . to bardzo długo sie rozchodzi, ale rozejdzie się. Jak robi się kilka zastrzyków w jedno miejsce i w niedalekim odstępie czasu, to tam się zbiera płyn. Człowiek to sobie rozmasuje i rozgrzeje, a pies ? Nie martw się, obserwuj, a przekonasz sie , że mam rację meg....bym chciała, żebyś miała racje!!! ....strasznie sie martwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.10.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To co pisze Meg jest bardzo prawdopodobne, tym bardziej, że ciągle zastrzyki dostaje. Ja sama kiedyś wyprodukowałam mojej suni jakiegoś guzka, dając jej zastrzyki podskórne w okolice karku, wet powiedział, że być może za płytko jakiś podałam, powoli się "rozchodził"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.10.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Może to też być coś w rodzaju kaszaka. Czasem zwierzakom takie się robią i wtedy albo się to zostawia albo wet wycina i czyści. Kacperek goldenek mojego brata ma kilka takich i już go nie męczymy w czyszczenie. Są sobie i już. Nie martw się, jak to w skórze to raczej nic poważnego. Nawet jak będzie rosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 02.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Cześć kaluś Miłego weekendu życzę Pozdawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 02.10.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Kalu nie martw się, to mogą być zrosty po zastrzykach.Pewnie Twój piesek ma takie delikatne ciałko:) Ja np. po kazdej serii nawet tylko kilku zastrzykach mam na "szlachetnej" częsci ciała zrosty( nie to,że ja mam delikatne ciałko hihi,tylko jakieś takie:)). Poźniej same się rozchodzą. Kalu obserwujcie pieska,przede wszystkim czy guzek rośnie,czy jest ruchomy.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.10.2010 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Dzięki dziewczyny za wsparcie!! Alma jest obserwowana.....i mam nadzieje, guz będzie się zmniejszał!!! Dziś u nas pogoda dopisała i cały dzień spędzilismy na działce.......... Postanowilismy zrobić troche porządku przed domem..... przywieźlinam kolejną partię ziemi: http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TKdvWkQSUMI/AAAAAAAAGok/rnpAq53BrXE/s640/PICT0265.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.10.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 za chwile zaczną się deszczowe dni......więc żeby nie chodzić po błocie.....postanowiliśmy zrobic sobie TYMCZASOWĄ ścieżke do domu......pamiętacie nasz zapas drewna na zime???: http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TI_GQet1WcI/AAAAAAAAGh4/jVI-W7q8_lw/s640/PICT0157.JPG mąż ściągnął kore z tych pieńków i pociął je na cieńsze plastry.......Natomiast ja kupiłam impregnat w kolorze heban.......i zabrałam sie za malowanie tych plastrów: http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TKdvOr7nWDI/AAAAAAAAGoc/qFfJZ3MgV08/s640/PICT0260.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.10.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 cały dzień układaliśmy puzzle na piasku......... http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TKdvt5zYFFI/AAAAAAAAGoo/BCWbGy6Rk4Y/s640/PICT0270.JPG mąż starał się trzymać poziom ścieżki.........a ja rozgarnialam ziemie po bokach........ prawa strona ziemi została rozgarnieta..........niestety zabrakło impregnatu i jutro będziemy kończyli " naszą ścieżke do domu" :) stan na dziś wygląda tak: http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TKdv6s21OXI/AAAAAAAAGos/SgRSFKQFAUo/s640/PICT0274.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.10.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 PIęknie to będzie wyglądać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.10.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Kaluś... zajefajna ta ścieżka... szkoda, że się rozpadnie... kiedyś Z Almą... zrób biopsję i nie będziesz się denerwować. Kaja miała takie coś na łapie, urosło bardzo szybko, jak znalazłam w kąpieli to było już duże...był to tłuszczak, wycieli i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.10.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) Rewelacja, bardzo dobry pomysł Lubię takie rozwiązania Śmiać mi się chce bo............... w naszym domu są drewniane słupy, zamiast krawężników ( na razie nie mam innego pomysłu) mamy kamienie ( nic nie kosztowały, bo z ziemi wyciągnęliśmy) na drodze może będzie kostka betonowa kolor jesieni, nic innego co by mi się podobało na razie nie widziałam jeszcze Za to nasz sąsiad ma wszystko, czego ja nie chciałabym mieć, nie żeby mi się nie podobało, ale nasze domy, posesje różnią się całkowicie hehehe Edytowane 2 Października 2010 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Kala... a gdyby tak dysperbitem pomalować od spodu te plastry, żeby nie ciągnęły wody...? Były by może na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts