Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie kuchni i jej projektowania - możesz zrobić tak jak my. Poszliśmy do firmy zajmującej się robieniem mebli, m.in. kuchennych, która ma swoich projektantów. Przyjechała Bardzo Nieuprzejma Pani, pomierzyła, popytała i tydzień później przedstawiła nam gotowy projekt, wyjaśniła co i jak, doradziła odnośnie materiałów, wyposażenia, akcesoriów itp. Pooglądaliśmy projekt "wzdłuż i wszerz" ..... Oczywiście go nie dostaliśmy, projetowanie było bezpłatne i mogliśmy, ale nie musieliśmy się zdecydować na wykonanie kuchni przez tą firmę.

Mając w głowie projekt kuchni, skontaktowaliśmy się z Jackiem Od Kuchni, który wykonał to samo prawie dwa razy taniej..... I jeszcze dużo rzeczy doradził.....

ooo tu Kruszon masz rację.

Taką nieuprzejmą Panią też mieliśmy. Zrezygnowaliśmy nawet nie poznawszy jej pomysłów. Często robią kilkunastu osobom podobny projekt wogle nie wysilając mózgownicy na nowe, inne rozwiązania. A kupę kasy za to chcą.

Kala, jak masz czas a masz, to połaź troche po studiach kuchennych. Może coś nowego podpowiedzą.

Ponieważ niestety obce są mi parametry kominków ( a szkoda, bo fajnie taki mieć), siatek oraz kompletnie nie wiem, gdzie zaklada się wiechę (może na wszelki wypadak uczcić piwem każdy etep, zeby się nie rozeschło???) - wypowiem sie raz jeszcze po pierwsze primo w kwestii kafelek... Mam rustykalne w przedpokoju i myję je tylko dlatego, że mam poczucie obowiązku, brudu na nich nie widać a jestem dosyć wymagająca... więc to chyba zależy od wzoru , koloru i materiału. A w kuchni i łazience widać każdą kropelkę, nie daj Boże rozdeptaną - a są właśnie gładkie, śliskie i lekko pomazane - najlepiej myć je codziennie, niestety... A po drugie primo - o kuchni - jeżeli masz typowe rozmiary szafek to faktycznie można sobie pogadać z kimś od aranżacji, podejrzeć fajne pomysły a potem kupić szafki, z tego co wyczytałam to masz upatrzone z Ikei? Bardzo fajne, w klimacie wiejskiej sielanki! I cały projekt, jeżli to ostateczna wersja , jest bardzo udany! My robiliśmy na zamowienie, bo mamy nietypową kuchnię (zarówno w rozmiarze jak i w kształcie...) - wtedy jest niestety drożej...

A drewniana podłoga jest najpiękniejsza ! I basta! Tylko czemu tyle kosztuje??? :lol: :lol: Pozdrawiam wszystkich!

Odnośnie kuchni to zgadzam się z kruszon11. Kuchnię w moim obecnym mieszkaniu zaprojektowałam sobie sama, a ostateczne niuanse podpowiedział mi Pan Stolarz od Kuchni. Najpierw bawiłam się w programie IKEA, choć tam były narzucone wymiary szafek. Potem zrobiłam wycieczkę po salonach z gotowymi aranżacjami kuchni i dopasowywałam wzrokowo te fragmenty kuchni, które mnie interesowały. Taka "wizualizacja niewiernego Tomasza", musiałam dotknąć, podejść, żeby upewnić się, że tak będzie wygodnie. Dzięki temu np. mogłam umieścić zmywarkę zupełnie obok narożnej szafki ze zlewem mimo, że Całkiem Uprzejma Pani z salonu stwierdziła, że nie zmieszczę swoich czterech liter miedzy zlewem a otwartą zmywarką w momencie jej obsługiwania. Mieszczę i to nawet z obrotem:)

A co do kuchi IKEA - moja koleżanka zamówiła jedną z ich kuchni i jest bardzo zadowolona. Dodam, że jest ważną personą w firmie produkującej meble, więc zna się na rzeczy odnośnie jakości, funkcjonalności i obsługi klienta, takie..zboczenie zawodowe:)

Dziękuje Wam wszystkim za przydatne uwagi w sprawie mojej kuchni :wink:

Będę wstępnie bazować na tym projekcie, który zrobiła mi Wiolasz. Raz jeszcze dziękuje :lol: I według tego projektu zrobie wszystkie niezbędne podłączenia instalacji wodnej i elektryki. Jak już przyjdzie do zakupu mebli to pojade z tym projektem do Ikea i juz na miejscu podobieram odpowiednie szafki:)

Nie moge poprosić żadnego projektanta o wykonanie projektu, ponieważ Ikea ma i tak inne wymiary szafek :(

A ja chcę białe meble z Ikea mieć :wink: i juz :lol:

Natomiast w sprawie płytek to myslałam aby do łazienki na podłoge wybrac białe kafle. będa pasowały do wszystkiego. Ale nie wiem jakie do wiatrołapu :cry:

W kuchni na ścianach chciałabym miec takie płytki

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Smwn2opXd1I/AAAAAAAAEBM/kWtvTR8byzw/untitled.jpg

oczywiście nie chodzi mi o te półeczki , tylko chcialabym mieć jako kafelki na ścianie te malutkie kwadraciki kolorowe i z polyskiem.

ciekawe jak sie sprawdzają w kuchni?

podoba mi sie tez czerwona i czarna mozaika

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Smw_lypmkOI/AAAAAAAAEBo/Y1Rj4s83ubU/s512/k041a001.jpg

o sposobie ułożenia jeszcze nie myślałam. Nad tym bede myslała później. Ale napewno nie będzie to nic wymyślnego, na ukos czy ukladane wzory.

Podoba mi sie malutka kosteczka ułozona w tradycyjny prosty sposób, bez zadnych ozdobnych wstawek !!!

Nie chce do mojego drewnianego domu wprowadzac zbyt duzo kolorow, a juz napewno żadnych brązów!!! żadnych beżów !!!!

Chciałabym w salonie czerwone kanapy a w kuchni czerwona mozaike :lol: :lol: dodatki czarne i biale. Minimalizm.