wiolasz 28.07.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 racja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.07.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kaluś, współczuję ci tych przejść ....sp.... takie piękne podłogi:mad:też jestem za tym,żeby gościa trochę postraszyć...i żądać zwrotu kosztów cyklinowania i materiałów. NIE PODDAWAJCIE SIĘ!na przyszłość jednak lepiej płacić po robocie odebranej P.S. rafting na Cetinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pan dzis nie przyszedł cyklinować zadzwonil, że bedzie jutro rano na 8.00 !!!!!!!!! .........sprawdziłam sobie w UM.....Pan nie ma zarejestrowanej działalności...... dorabia sobie na czarno i emeryture pobiera z WBER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.07.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kala, współczuję. Naprawdę jest tak źle? a umowa ustna też jest umową, ale trudniej udowodnić... choć np. ja miałam wszystkich fachowców na zdjęciach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja Panu nie zrobiłam zdjęć..........ale mam świadkow, którzy widzieli, że robil u mnie:) .....tylko co z tego, skoro wszystko jest do dupy:( Przez tą cholerną podłoge przesuwaąa sie inne sprawy.....schody, meble kuchenne, malowanie pokoi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.07.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kala nie odpuszczaj.... Ja już chyba odpuściłam naszemu kafelkarzowi, ale to raczej przez męża... Ja bym mu nie odpuściła ani na chwilkę.... Wisi nam z 500zł, nie licząc materiału , który zmarnowali w kilkunastu m2 już w sumie.... I nie gódź się na cyklinowanie bez malowania... dopiero po malowaniu wychodzą kwiatki.... I pozdrawiam z deszczowego Bałtyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Arniko.....tylko ja juz chyba niechce żeby znowu Pan mi malował...........bo wiem jaki znowu będzie efekt końcowy:(Uzgodniliśmy z mężem, że wycyklinuje całość.....niech się pomęczy, straci czas, zuzyje swoja maszyne, papier ścierny itd.....poprosimy o zwrot kasy za niemalowanie i znjdziemy innego fachowca do malowania.Inne rozwiązanie nie przychodzi nam do głowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Umówilismy sie na jutro rano z Panem Nr 2 Ma przyjśc i rzucić okiem na nasza piękną podłoge.....i ocenić co mozna z nią zrobić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kaluś nie załamuj się ..będzie dobrze..tak trzeba myślec ,bo inaczej można dostać do domu. Ja szukam fachowców do ogrodzenia. Jeden nie ma czasu nawet przyjść i wycenić,czytaj niezainteresowanty,a drugi mi znany jest już zajęty do końca roku.cała mój plan chyba legnie w gruzach i będę kolejną zimę bez ogrodzenia...kurna:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kalu, umowa ustna obowiązuje ( nawet z pracodawcą). Koleżanka wygrała sprawę w sądzie - pan postawił z kamienia słupki ogrodzeniowe i zaczęły się przewracać. Co do podłogi, ja nie pozwoliłabym mu już tknąć tej podłogi. Nowy pan - może Wam pokazać swoją robotę, gdzieś u kogoś? Wybierając ekipę od płytek, była jedna, która nam cenowo pasowała, ale nie chcieli pokazać jak kładą - odpadli. Ja bym spokojnie wybierała nowego ( nie masz innego wyjścia), a dziewczyny mają rację, temu partaczowi spisz co miał zrobić, napisz co nie zostało zrobione i co zrobił źle i ile ma Ci zwrócić. Napisz wszystko na kartce i daj mu. powiedz, że kopia tego pisma zostanie wysłana do US, jeśli się nie dogadacie i nie zostanie zwrócona uzgodniona kwota ( zostaw miejsce na wpisanie uzgodnionej kwoty). Poniżej napisz świadkowe wykonywanej pracy - niech się sąsiedzi podpiszą Ludzie boją się pism, słowa ulatują, a to co napiszesz jest i tyle. Nie zapłacony podatek dochodowy, VAT - a fakturę powinien wystawić Ci w ciągu 7 dni od zakończenia umowy. Jeśli nie będzie chciał się dogadać, to powiedz, że ma Ci wystawić fakturę Ciekawe co zrobi Trzymam kciuki za dobrze wycyklinowaną podłogę Tolu, oj nie masz pojęcia , jak ja bym chciała zobaczyć Twój ogród, którego Ci zazdroszczę Ale może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.07.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Ja szukam fachowców do ogrodzenia. Ty też??? ja właśnie również poszukuję....jestem na etapie wyboru wzoru...masz wybrany wzór??? Kalus no nie zazdzraszcza takich historii...ja swoje też już przeżyłam i przeżywam cały czas...do poprawienia kostka, taras i jeden balkon:bash: Edytowane 28 Lipca 2011 przez aka z Ina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.07.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 mam dziś już dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.07.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 co się stało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.07.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Kala trzymaj się.....pozytywną enegię przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ja tez mam dośc tej pogody, obiecują poprawe od poczatku lipca a pogoda jak jest kaprysna tak jest. Juz zaczynają przesuwać poprawe pogody na czwartek, koszmar takie lato.... Kaluś, zaraz umieszcze jakies świeże zdjęcia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.07.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) Dziś Pan od poprawek przyjechał rano cyklinować podłogi............ wszystko wycyklinował od 9.00 do 12.30 cały dół domu... nie znam sie na cyklinowaniu......ale wydawało mi się, że to chyba dłużej powinno trwać !!! Powiedział, że skończył i odjechał OBRAŻONY !!!!!!!!!!!!!! Następnie przyjechał Pan nr 2 ....poogladał i stwiedzil, że wszystko musi poprawić............ na szczęście ..........ubłagany przez nas .......zaczyna jutro rano ale za to zaśpiewał sobie wysoką cene Pan nr 2 jest z POLECENIA.....więc mam nadzieje, że wszystko dokładnie poprawi !!! Edytowane 29 Lipca 2011 przez kala67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.07.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 na poprawę humoru jadę jutro kupić kafle do wiatrołapu...........nie wiem czy już je tutaj pokazywałam???http://cokupic.pl/i/c_big11320814.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.07.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 fajne kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.07.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 fajne kafle wkleiłaś fotki??? ide do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 29.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Kala Miło było ponownie Cię zobaczyć (Ps. super wyglądasz! ) Wróciliśmy w poniedziałek nad ranem, zadowoleni -a nawet BArdzo tylko szkoda że ten czas tak szybko minął Przez pierwsze 2 dni dochodziłam do siebie, a nie było łatwo u nas szaro-buro i deszczowo (a teraz wzieliśmy się od razu za mały remoncik i przemeblowania) Przejść z fachowcem nie zazdroszczę!!! Oby ten pan nr 2 spełnił Wasze oczekiwania i zrobił wreszcie podłogę tak jak należy! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts