Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś, współczuję ci tych przejść ....sp.... takie piękne podłogi:mad:

też jestem za tym,żeby gościa trochę postraszyć...i żądać zwrotu kosztów cyklinowania i materiałów. NIE PODDAWAJCIE SIĘ!

na przyszłość jednak lepiej płacić po robocie odebranej

P.S. rafting na Cetinie?

Pan dzis nie przyszedł cyklinować :(

zadzwonil, że bedzie jutro rano na 8.00 !!!!!!!!!

.........sprawdziłam sobie w UM.....Pan nie ma zarejestrowanej działalności......

dorabia sobie na czarno i emeryture pobiera z WBER.

ja Panu nie zrobiłam zdjęć..........ale mam świadkow, którzy widzieli, że robil u mnie:)

.....tylko co z tego, skoro wszystko jest do dupy:(

Przez tą cholerną podłoge przesuwaąa sie inne sprawy.....schody, meble kuchenne, malowanie pokoi.......:(

Kala nie odpuszczaj....

Ja już chyba odpuściłam naszemu kafelkarzowi, ale to raczej przez męża... :( Ja bym mu nie odpuściła ani na chwilkę.... Wisi nam z 500zł, nie licząc materiału , który zmarnowali w kilkunastu m2 już w sumie....

I nie gódź się na cyklinowanie bez malowania... dopiero po malowaniu wychodzą kwiatki....

I pozdrawiam z deszczowego Bałtyku...

Arniko.....tylko ja juz chyba niechce żeby znowu Pan mi malował...........bo wiem jaki znowu będzie efekt końcowy:(

Uzgodniliśmy z mężem, że wycyklinuje całość.....niech się pomęczy, straci czas, zuzyje swoja maszyne, papier ścierny itd.....

poprosimy o zwrot kasy za niemalowanie i znjdziemy innego fachowca do malowania.

Inne rozwiązanie nie przychodzi nam do głowy:(

Kaluś nie załamuj się ..będzie dobrze..tak trzeba myślec ,bo inaczej można dostać do domu.

Ja szukam fachowców do ogrodzenia. Jeden nie ma czasu nawet przyjść i wycenić,czytaj niezainteresowanty,a drugi mi znany jest już zajęty do końca roku.

cała mój plan chyba legnie w gruzach i będę kolejną zimę bez ogrodzenia...kurna:(

Kalu, umowa ustna obowiązuje ( nawet z pracodawcą).

Koleżanka wygrała sprawę w sądzie - pan postawił z kamienia słupki ogrodzeniowe i zaczęły się przewracać.

Co do podłogi, ja nie pozwoliłabym mu już tknąć tej podłogi.

Nowy pan - może Wam pokazać swoją robotę, gdzieś u kogoś?

Wybierając ekipę od płytek, była jedna, która nam cenowo pasowała,

ale nie chcieli pokazać jak kładą - odpadli.

Ja bym spokojnie wybierała nowego ( nie masz innego wyjścia),

a dziewczyny mają rację, temu partaczowi spisz co miał zrobić, napisz co nie zostało zrobione i

co zrobił źle i ile ma Ci zwrócić. Napisz wszystko na kartce i daj mu.

powiedz, że kopia tego pisma zostanie wysłana do US,

jeśli się nie dogadacie i nie zostanie zwrócona uzgodniona kwota ( zostaw miejsce na wpisanie uzgodnionej kwoty).

Poniżej napisz świadkowe wykonywanej pracy - niech się sąsiedzi podpiszą ;)

Ludzie boją się pism, słowa ulatują, a to co napiszesz jest i tyle.

Nie zapłacony podatek dochodowy, VAT - a fakturę powinien wystawić Ci w ciągu 7 dni od zakończenia umowy.

Jeśli nie będzie chciał się dogadać, to powiedz, że ma Ci wystawić fakturę :)

Ciekawe co zrobi :)

Trzymam kciuki za dobrze wycyklinowaną podłogę :)

Tolu, oj nie masz pojęcia , jak ja bym chciała zobaczyć Twój ogród, którego Ci zazdroszczę :)

Ale może kiedyś :)

Ja szukam fachowców do ogrodzenia.

Ty też??? ja właśnie również poszukuję....jestem na etapie wyboru wzoru...masz wybrany wzór???

Kalus no nie zazdzraszcza takich historii...ja swoje też już przeżyłam i przeżywam cały czas...do poprawienia kostka, taras i jeden balkon:bash:

Edytowane przez aka z Ina

Ja tez mam dośc tej pogody, obiecują poprawe od poczatku lipca a pogoda jak jest kaprysna tak jest. Juz zaczynają przesuwać poprawe pogody na czwartek, koszmar takie lato....

Kaluś, zaraz umieszcze jakies świeże zdjęcia u mnie

Dziś Pan od poprawek przyjechał rano cyklinować podłogi............

wszystko wycyklinował od 9.00 do 12.30 :(

cały dół domu...

nie znam sie na cyklinowaniu......ale wydawało mi się, że to chyba dłużej powinno trwać !!!

Powiedział, że skończył i odjechał OBRAŻONY !!!!!!!!!!!!!!

Następnie przyjechał Pan nr 2 ....poogladał i stwiedzil, że wszystko musi poprawić............

na szczęście ..........ubłagany przez nas .......zaczyna jutro rano :)

ale za to zaśpiewał sobie wysoką cene :(

Pan nr 2 jest z POLECENIA.....więc mam nadzieje, że wszystko dokładnie poprawi !!!

Edytowane przez kala67

Kala Miło było ponownie Cię zobaczyć :) (Ps. super wyglądasz! :cool:)

Wróciliśmy w poniedziałek nad ranem, zadowoleni -a nawet BArdzo :yes: tylko szkoda że ten czas tak szybko minął :(

Przez pierwsze 2 dni dochodziłam do siebie, a nie było łatwo u nas szaro-buro i deszczowo :bash: (a teraz wzieliśmy się od razu za mały remoncik i przemeblowania)

Przejść z fachowcem nie zazdroszczę!!! Oby ten pan nr 2 spełnił Wasze oczekiwania i zrobił wreszcie podłogę tak jak należy!

Pozdrawiamy :)