Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tylko mi nie piszcie, że nie są brzydkie :(

[..]

te duże zielono-brazowe kwadraty sa paskudne poprostu!!!!!!!!!

Czesc, zajrzalem do Twojego dziennika chyba pierwszy raz, bo bylem ciekawy, jak z bliska wygladaja opaski na okna. Zobaczylem tez ten wpis o plytkach. Wg mnie powinnas zakombinowac z kolorem szafy, wieszaka, czy tez co tam bedzie w wiatrolapie. Sprobuj przylozyc do sciany i plytek cos w kolorze czerwonym, podejrzewam, ze moze bedzie to ciekawy efekt. A moze jakis inny kolor? Ewentualnie jakis chodniczek/wycieraczka pod nogi w jednym ladnie komponujacym sie kolorze. To tyle, ja sie nie znam, ale tak sprobowalbym zrobic:-) Pzdr.

A jak Ci się znudzi, to połóż agrowłókninę, a na nią albo korę, albo kamyczki, bo i tak w końcu to zrobisz.

Ja też lubię dłubać, ale odrastają te chwaściska w takim tempie , że nie mam czasu na inne przyjemności,

trawki fajne :)

Meganko....oczywiście mam w planie położyc kore.....ale dopiero na wiosne....zobaczymy co przezyje, a co zmarznie ;)

Kala, pięknie domek wygląda z opaskami!

Płytki nie są takie złe, to tylko mały wiatrołap. A co zrobisz jak ci się tak bardzo nie podobają?

dorbie....miałam chęć wymienic te płytki:(

i pewnie bym to zrobiła...tylko nie mam na co:(

nic innego nie moge znaleść :(

a jak mam wydac kase na cos co znowu okaże sie klapą???:(

..chyba dam sobie czas.............

Fajnie już,

A to wc to nie za niskie?

Wiolasz........... nieeeeee

wchodzi sie swobodnie, jeszcze nad głowa jest sporo miejsca:)

Czesc, zajrzalem do Twojego dziennika chyba pierwszy raz, bo bylem ciekawy, jak z bliska wygladaja opaski na okna. Zobaczylem tez ten wpis o plytkach. Wg mnie powinnas zakombinowac z kolorem szafy, wieszaka, czy tez co tam bedzie w wiatrolapie. Sprobuj przylozyc do sciany i plytek cos w kolorze czerwonym, podejrzewam, ze moze bedzie to ciekawy efekt. A moze jakis inny kolor? Ewentualnie jakis chodniczek/wycieraczka pod nogi w jednym ladnie komponujacym sie kolorze. To tyle, ja sie nie znam, ale tak sprobowalbym zrobic:-) Pzdr.

Gasol..........dziekuje za wizyte i rady:)

Ty jestes u mnie pierszy raz................a ja u Ciebie bywałam jeszcze zanim zaczęłam budować swój dom:)

....masz piekne schody, ogrodzenie i kostke wkoło domku!!:)

Przestaje sie użalać nad tymi płytkami we wiatrołapie !!!!!!!!!!

....daje sobie czas.......narazie niech leżą.......a my wykanczamy reszte domu..........

Albo sie do nich jakoś przekonam :(............albo nie .....i wtedy wymienie !!!

czas pokaże :):):)

Prace posuwaja sie do przodu i to mnie cieszy.....

klatka schodowa wyglada tak:

DSC_0239.JPG

dojedzie jeszcze maskownica nad drzwiami oraz boczna ścianka między wc a schodami...

wtedy zamowimy jakąś poręcz.....bo chciałam zobaczyc najpierw jak to wyglada po zamontowaniu ;)

Nie chciałam żadnych ozdobnych poręczy czy tralek.....bo nie grałyby z ogólnym klimatem mojego wiejskiego domu....

na pieterku zamówilam barierkę takim stylu jak mamy na balkonie:

DSC_0247.JPG

uważam, że wyglada dobrze :)

Łaaaałłłłłłł jakie zmiany :)

A płytek nie masz bardzo dużo to i zmiana nie zrujnuje Was za jakiś czas, skoro nie możesz się do nich przekonać....

Jak dojdą płaszcze, buty, kapcie i zrobi się " tłoczno" to z czasem ich nie zauważysz....

Ja szczerze to bym drewnopodobne położyła u Ciebie... jakiegoś stonwooda ( chyba jakoś tak się pisze) ale i tak najgorzej nie wyglądają.

A okna jakie masz ładne i jakie parapety i opaski.... O schodach o poręczy nie wspomnę.

Fiu, fiu....Kala jakie zmiany!!!! Wszystko piękne i z klimatem!!! Opaski, schody, poręcze.....a nawet nieszczęsne płytki ;) Arnika dobrze napisała....jak wypełnisz wiatrołap sprzętami, kurtkami, butami...itp, wszystko się zmieni i płytki będą mało widoczne....

Hej!

Te opaski to sama wymyśliłaś, czy były już w projekcie??? Wyglądają jakby musiały tam być, po prostu super!

Płytek wiatrołapowych nie zmieniaj:no:... nawet jak już będziecie mieszkać to nie będzie to jakimś strasznym remontem wymiana ich. A i tak gwarantuję, że zginą w tłumie:p. Jak nic nie ma to patrzysz na podłogę;)...

Ps. w ostatni weekend sierpnia jesteście na budowie, tfu co ja bredzę... jesteście w domku???

Kalu ślicznie wygląda domek! Opaski extra,schody extra, a jak zobaczyłam parapety wewnętrzne to kopara mi opadła:jawdrop:.

A płytki w wiatrołapie- nie moje klimaty,więc nie powiem że mi się podobają ale...pomyśl ile będziesz w tym wiatrołapie przebywać!Pewnie jakiś chodniczek zwłaszcza na jesień ,zimę położysz i nie będzie ich wcale widać.Ja teraz dałabym sobie spokój,a jak już tak bardzo będą cię drażnić to wymienisz.

kalu.powtórzę za dziewczynami-Twoja wersja domu wygląda o niebo lepiej ,niż w projekcie.Opaski są fantastyczne ,schody ,parapety również . Z płytkami w wiatrołapie się wkrótce zaprzyjaźnisz ,zobaczysz ,że ta och ciapowatość ,jak mówisz ,będzie miała swoje dobre strony.Szczególnie w jesienne deszczowe dni ,na pewno będą bardziej praktyczne od jasnych.

Domek pięknie się prezentuje a opaski ślicznie wyglądają:) schody bardzo ładne i fajny kibelek będzie;):)

Kaluś a nie wiem czy dobrze pamiętam ,że miałaś w koncepcji inne kafelki do wiatrołapu z tego co wiem to miałaś kupić taki grafitowe ;)

widzę ,że zmieniłaś swoją koncepcję ale nie jest tak źle z tymi kaflami nawet dosyć ładnie się prezentują ;)

Pozdrawiam i czekam na dalsze efekty pa!!!:)