Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Kaluś :)

Domek piękny! Super wygląda z zewnątrz! W środku widzę ,że już ostatnie prace, już uwielbiam Twoją sypialnię :yes: I proszę o więcej zdjęć :)

Kiedy przeprowadzka ???? bardzo Ci zazdroszę, wiadomo tak pozytywnie ;) Ja na moją będę musiała jeszcze dlugo czekać...

Buziaki :**

P.S widzę,że wakacje w Chorwacji jak zawsze udane :)

Kaluż- wszystko pięknie wygląda u ciebie!!! Macie niezłe tempo!!!

Płytkami nie przejmuj się..nie są takie złe. Pomieszkasz z nimi to może przyzwyczaisz się..a jak nie to wymienisz ;)Na razie nic z nimi nie rób...

P.S. czy w IKEA mają nowe katalogi i jakieś nowości?

Ala, zobacz sobie nowości na stronie Ikei w necie. katalogów jeszcze nie ma, chyba co roku maja dopiero we wrześniu

córcia miała dokładnie ten sam przez dwa lata w swoim pokoju...mi się też b.podobał!

a ściany w sypialni będziecie mieli po prostu miodzio!!!!

Akuś.....od zawsze chciałam mieć białą sypialnie.... dotychczas mąz pomalowal ja dwukrotnie....ale chyba trzeba bedzie machnąc trzeci raz:)

Cześć Kaluś :)

Domek piękny! Super wygląda z zewnątrz! W środku widzę ,że już ostatnie prace, już uwielbiam Twoją sypialnię :yes: I proszę o więcej zdjęć :)

Kiedy przeprowadzka ???? bardzo Ci zazdroszę, wiadomo tak pozytywnie ;) Ja na moją będę musiała jeszcze dlugo czekać...

Buziaki :**

P.S widzę,że wakacje w Chorwacji jak zawsze udane :)

Karolinko....dziekuje za odwiedzinki:)

lepiej napisz jak tam Wasza wyprawa do Chorwacji?? udana z malenstwem??:)

Kala, piekne kolorki :-)

Przy sadzeniu wrzosów pamietaj o ziemi do wrzosów i by bylo to stanowisko słoneczne, nawadniać trzeba na początku ale tak by nie zalewać. Kora najlepiej ta drobna grubo by nie wysuszyc od góry korzeni które są powierzchowne

Dorbie......kupiłam dziś torf......nie wiem czy mieszać go z czymś???

a kore mam juz tez:)

Kala, ja odnośnie wrzosów, zrób wieksze odstępy. Za rok już bedą nieźle rozrośnięte, wiem bo mam tylko 3 krzaczki na małej powierzchni i już im miejsca brakuje.

Wiolka.....planowałam odstepy ok. 20 cm.....myslisz, że za małe???

Kaluż- wszystko pięknie wygląda u ciebie!!! Macie niezłe tempo!!!

Płytkami nie przejmuj się..nie są takie złe. Pomieszkasz z nimi to może przyzwyczaisz się..a jak nie to wymienisz ;)Na razie nic z nimi nie rób...

P.S. czy w IKEA mają nowe katalogi i jakieś nowości?

Aluś....nie było jeszcze nowych katalogów..............ale nowe rzeczy sa juz dostepne:)

ups!!!! tez mi sie podoba!! :)

to zaplanuj meg w którymś pokoiku:)

Kalunia..dech mi zaparło! Śliczny kolor w salonie!

I zadam podstawowe pytanie.-kiedy przeprowadzka? Bo coś mi się widzi,że już niebawem;)

Bogusiu...........nie wiem kiedy:)

....gdy bedziemy gotowi:):):)

Ala, zobacz sobie nowości na stronie Ikei w necie. katalogów jeszcze nie ma, chyba co roku maja dopiero we wrześniu

dorbie.......ma Ikea pod nosem.....jest na bieżąco:)

Byłam w Ikei tydzień temu, ludzi fuuuulllllll! Do restauracji mega kolejki obustronnie, trudno znależć stolik :-)

Kala, ziemia musi byc kwaśna ph 4-4,5, zobacz jaki torf kupiłaś. ja kupowałam taka ziemie do rododendronów i wrzosy rosna super, nie mierzylam pH, ale jak możesz zmierzyć to warto, bo torf może byc tez odkwaszony. W ph-metr zaopaatrzylam sie dopiero w tym roku jak moje rododendrony zaczęły mi padać.

PLANY NAJBLIŻSZE :

czwartek.......zabieram sie za zakładanie wrzosowiska............;)

piątek.........malowanie sypialni Martynki,

montaż kuchni z Ikei.

sobota.........wyjazd po meble do betib :)

....obecnie moja kuchnia wyglada jeszcze tak:

DSC_0261.JPG

DSC_0259.JPG

DSC_0262.JPG

Edytowane przez kala67