yokasta 29.09.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kala, zebrałam wszystkie zdjecia jakie mam z kominka, wysylam Ci na maila, na pewno beda dlugo szly . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.09.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kalu, łazienka jest boska!!! Czy taka wielkość bufora to norma przy tego typu ogrzewaniu? Ja mam tylo 160 l i to w zupełności wystarcza dla naszej rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.09.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A co to jest ten bufor ? MY mamy tylko bojler 110l na cwu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.09.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 no właśnie ..czy bufor to to samo co bojler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.09.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) Eeee chyba nie po co komu bojler na 500 litrów :o:o Przecież tyle na jeden raz się nie zużywa, a w bojlerze woda jest podgrzewana cały czas, nie stoi pusty . Edit: znalazłam Bojler to zasobnik CWU z własnym źródłem podgrzewania wody, np. grzałką elektryczną, a bufor to zasobnik na instalacji CO i nie koniecznie wyposażony w własne źródło ciepła. Edytowane 29 Września 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 O, pomysł na taras fajny! dołączam się do zachwytów nad łazienką, nie tak ją sobie wyobrażałam, ale tak jest fajniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kala, zebrałam wszystkie zdjecia jakie mam z kominka, wysylam Ci na maila, na pewno beda dlugo szly . yokasta.....zdjęcia doszły baaaaaaardzo Ci dziekuje......w wekend bedziemy je z mężem szczególowo ogladać i spróbujemy wykombinować wstępny projekt naszego kominka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kalu, łazienka jest boska!!! Czy taka wielkość bufora to norma przy tego typu ogrzewaniu? Ja mam tylo 160 l i to w zupełności wystarcza dla naszej rodzinki. A co to jest ten bufor ? MY mamy tylko bojler 110l na cwu . no właśnie ..czy bufor to to samo co bojler? Eeee chyba nie po co komu bojler na 500 litrów :o:o Przecież tyle na jeden raz się nie zużywa, a w bojlerze woda jest podgrzewana cały czas, nie stoi pusty . Edit: znalazłam Bojler to zasobnik CWU z własnym źródłem podgrzewania wody, np. grzałką elektryczną, a bufor to zasobnik na instalacji CO i nie koniecznie wyposażony w własne źródło ciepła. zgadza sie, bojler zawiera ciepłą wode, która leci w kranach, zlewach , itd..... bufor to taki termos utrzymujacy ciepłą wode w kaloryferach, podłogówce..... bojler mam po lewej stronie bufor po prawej stronie i tym spodobem z mojej spiżarki....... zrobiła sie kotłowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 O, pomysł na taras fajny! dołączam się do zachwytów nad łazienką, nie tak ją sobie wyobrażałam, ale tak jest fajniej! Agatko.....ciesze sie, że Ci sie łazienka podoba:) a jak sobie ją wyobrażałaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.09.2011 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mi też się podoba łazienka! Mam taki sam kolor i glazurę więc nie ma siły żeby było inaczej. Nasz bojler stoi sobie grzecznie na podłodze. Kalu i też jest w "spiżarni". Na projekcie to akurat pomieszczenie gospodarcze, ale spiżarka będzie - powstawiamy regały i heja ze słoiczkami Jeśli tylko będziesz miała jakieś pytania odnośnie kominka - pytaj smiało. Polecam połączenie cegły ręcznie formowanej z płytami silca - jeśli przy kominku planujecie cokolwiek z gk to zróbcie z silci - nie ma ryzyka, że coś się stanie z wełną bo jej tam nie ma itd. Dodatkowo jeśli ta dolna obudowa wkładu będzie z cegły to nic do niej nie dodawajcie - żadnych dodatkowych izolacji czy czegoś takiego. Najtrudniejsza część to budowa nadproża ale tatuś mój zbudował je osobno, potem przytwierdził podpierając płytami gk. Mysle, ze wszystko znajdziecie na zdjeciach ale byc moze nie. Sciskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 U mnie jest bufor i bojler w jednym do tego ogrzewany jest na paliwo stałe i jest podłączenie grzałką elektryczną, oraz są przewidziane wyjścia na solar i ... może pompę ciepła. Jest z baaardzo grubej blachy co by nie skorodowało, bo te sklepowe to z cienkiej blachy są... Dobrze Yokasta odrobiłaś lekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.09.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Cześć, widziałam już łazienkę, brawo, małymi kroczkami do przeprowadzki.Wiecie, tak czytam i ja od tego lata w końcu mam solary, teraz mąż krzyczy za nami zeby sie kąpać i ręcznie prać, bo woda potrafi osiągnąć +75 stopni. Dla mnie bomba, bo przez 3 lata miałam wodę ogrzewaną tylko piecem ale to w okresie grzania, a latem grzało sie wodę raz na kilka dni. Tylko tak sobie przypominam, ze nasze solary nie kosztowały wcale tak dużo. coś ok. 4400 bez bojlera. ALe mąż montował sam. Faktycznie gdybyśmy moze doliczyli montaż byłoby coś ok. 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A ile macie tych solarów i które? Pstryknij fotki u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.09.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Faktycznie....małymi kroczkami idziemy do przodu:) co cieszy:) lazienka robi sie i robi i robi...............:) Edytowane 30 Września 2011 przez kala67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kala, super wyglądają te kafelki, bedziesz zadowolona. U nas sa solary prózniowe - dobrze piszę? 30rur, koszt z podłączeniem, bez kosztowały chyba 5tys lub 5,5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.10.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kala, to jest moja deszczownia Symphonia Grohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 01.10.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 ślicznie te kafelki wyglądają. Już nie mogę się doczekać kiedy wszystko będzie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Fajnie wyglada Twoja deszczownia ....ja jeszcze nie wybralam nic do nas:( dziś zamontowaliśmy kinkiet przy drzwiach wejściowych... byłam z Jagodą w lesie.....zebrałysmy dwie reklamówki szyszek:) które zostały rozsypane na wrzosowisku..... mam nadzieje, że nie zaszkodzą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.10.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kala, szyszki są super! Na wrzosowisko wskazane, nie rozkladają się tak jak kora. ja mam u siebie w ogrodzie kilka taczek szyszek, jakbym miala czas, to bym więcej przywiozła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 a daleko masz po szyszki?? bo ja musiałam pojechać do lasu na drugi koniec miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts