Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kalu, łazienka wyszła naprawdę ślicznie...super kabina prysznicowa - wpasowałaś ją idealnie.

trochę szkoda, że te firanki z woalu - a może nie ? bo wyglądają na płócienne.

A patrząc teraz na Twoją zabudowę kominka, to ja postawiłabym jenak na płaskie cegiełki - ale nie po sufit. Kafle mogą go przeciążyć...Ale najlepiej rysuj kochana albo nawet na fotkach powstawiaj takie wizualki. bo z 1 zdjęcia to trudno doradzić...

kalu do tu dużo mówić - łazienka wygląda FANTASTYCZNIE!! Taka przytulna, ciepła, a przy tym prosta. Cudo:)

Niezmiennie podoba mi się pokój Jagódki, odcień na ścianie wyszedł świetnie. Podobnie Wasza sypialnia...

Oj, uwielbiam nasz domek, wiadomo. Ale zawsze będę czuła sentyment do domów z bali, drewna na ścianach, kutych klamkach, ozdobach...bajka:)

Pięknie...

meg :) jak to na co czekam????

na odbiór domu :):):)

...a tak poważnie......Pan robi nam teraz tymczasowa obudowe kominka.....

w czwatetk-piatek przywiozą nam drzwi wewnetrzne - 9 szt....

pełno jeszcze drobnych rzeczy do zrobienia....parapety, listwy, półki, wieszaki.........

Ło tam....bez tego też można mieszkać...ja tam bym się już wprowadzila. zamienimy się???? ;)

Meganko...........duży ten podatek dowalą???

wiesz, że wogóle o tym nie pomyślalam :)

rozumiem, że podatek za dom?? bo za działke juz przeciez płace....

Amtla....własnie zastanawiam sie czy firanka w łazience to dobry pomysl??

musiałaby byc na całe okno......bo wanna stoi blisko okna

może jakąs białą rolete zamówię??

....co do kominka.....to przegladam nadal inspiracje w necie....

Aniu....dziekuje za miłe słowa:)

i Jagódka cieszy sie, że jej pokoik sie spodobał !

...mam nadzieje, że będzie nam sie w tym domu dobrze mieszkało....

meg......nie moge sie wprowadzic bez odbioru.....bo znajdzie sie zawsze ktos kto uprzejmie doniesie o tym fakcie komu trzeba:)

wiesz.....ludzie sa różni......a ja nie mam kasy na płacenie kar !!

poza tym.....i tak trzeba na drzwi poczekać.....bo w trakcie montażu wszystko bedzie się pylić !!!

aż boje sie pomyslec o koncowym sprzataniu domku !!!!!!!!!!!

:):):)

Mam nowe zadanie............musze rozrysować swoja garderobę !!!

Powymyslac gdzie chce mieć półki, gdzie wieszaki itd....

i mąz w wolnym czasie będzie sobie wgarderobie dłubał :)

licze na Waszą pomoc i dobre rady!!!

kiedys sure....zwróciła mi uwagę, aby półki nie były za głębokie.....to pamiętam :)

długość garderoby mam 180 cm.

półki bedą po dwóch stronach przejścia na balkon ;) tak wyszło !!

wyglada to tak:

DSC_0149.JPG

tutaj widać lewą ściane garderoby.

ściąge mam taką z netu:

1663630garderoba2.jpg

a teraz prosze o Wasze opinie........na co zwócic uwage????

Dużo półek w wygodnej wysokości, tak jak piszesz - nie za głębokie - sprawdź ile miejsca zajmują Ci poskładane rzeczy, na głębokość i szerokość.

Szuflady na bieliznę, biżuterię, apaszki, itp.

Mi brakuje tego, żeby przy otwarciu jednych drzwi było widać moje wszystkie aktualnie używane rzeczy: wiszące i leżące na półkach. Niestety teraz za jednym skrzydłem są półki, a za drugim drążek z wiszącymi. Muszę więc przesuwać drzwi zanim zdecyduję co ubrać i co z czym połączyć.

Nie wie czy będziesz tam trzymała rzeczy z innego sezonu (np. latem zimowe), w każdym razie dobrze jest najpierw sprawdzić wymiary (głównie wysokość) jednolitych pojemników, pudełek (np. z Ikea) zanim ustali się wewnętrzny wymiar górnych półek (żeby nie zabrakło np. 1 cm).

Dobrze jest zaplanować miejsce na małą drabinkę/stołeczek do sięgania rzeczy wyżej położonych. Ja za każdym razem muszę iść po drabinę do innego pokoju, ale to zależy jak często będziesz po te rzeczy sięgała.

zamiast planować swoją garderobe.....piorę i latam po mieszkaniu z mąką ziemniaczaną !!!! :(

pojechałam dziś na zakupy i na budowę z córkami. Alma została sama w mieszkaniu. Przy lodówce stały dwie pełne butelki oleju ( kupilam ostatnio, bo promocja była w Biedronce;) ).

W wakacje bawiliśmy sie z Almą rzucając jej pustą butelkę plastikową po wodzie mineralną....ona z nią biegała, gryzła itd....

Widocznie dziś chciała się pobawić.....bo złapała butelke z olejem i wskoczyła z nią na nasze łóżko w sypialni!!!

Tam ją pogryzła.....więc cały litr oleju .....chyba rzepakowego....wylało się na pościel, 2 kołdry, prześcieradło, pokrowiec, materac......:(:(:(

ale chyba zrobiło jej się tam nudno ....bo złapała butelke w zęby i pobiegła do dużego pokoju, wskoczyła na sofę z ikei :(:(:(

potem się źle poczuła.....chodziła po domu i wymiotowała !!!

myślałam, że zwariuje gdy wróciłam do domu !!!!!!!

...cały dzień piorę, sprzątam.....i staram się uratować materac.....wcieram mąkę ziemniaczaną.....która wchłania olej.....

może znacie inne sposoby?????

ratunku !!!:(

O ja pierdzielę!! Najgorsze, że nawet nie wiadomo jak się złościć :cry: Ja tłuste plamy usuwam ze wszystkiego dobrym płynem do garów. Na ubraniach zawsze działa (chyba że są jakieś stare albo coś). Na pewno jakiś w domu masz więc trzymam kciuki i daj znać jak Ci wyszło. Na pocieszenie - jak już wszystko posprzątasz i ochłoniesz to będziesz się z tego śmiała - i tego się trzymajmy:D

Moja koleżanka już to przerabiała, staford -Lara zrobiła dokładnie to samo .

Też olej był w promocji ;)

Jeśli możesz coś ręcznie wyczyścić, to też myślę, że płyn do naczyń powinien dać radę lub Vanish.

Z internetu:

Tłuste plamy znikają zazwyczaj po zastosowaniu zwykłego płynu do naczyń np. „Ludwika”.

Możesz zwyczajnie przeprać plamę wodą z płynem i wypłukać lub plamę zalać płynem,

odstawić na kilka godzin i potem dopiero przetrzeć płynem, wyprać i wypłukać.