Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kalu, łazienka wyszła naprawdę ślicznie...super kabina prysznicowa - wpasowałaś ją idealnie.

trochę szkoda, że te firanki z woalu - a może nie ? bo wyglądają na płócienne.

A patrząc teraz na Twoją zabudowę kominka, to ja postawiłabym jenak na płaskie cegiełki - ale nie po sufit. Kafle mogą go przeciążyć...Ale najlepiej rysuj kochana albo nawet na fotkach powstawiaj takie wizualki. bo z 1 zdjęcia to trudno doradzić...

kalu do tu dużo mówić - łazienka wygląda FANTASTYCZNIE!! Taka przytulna, ciepła, a przy tym prosta. Cudo:)

Niezmiennie podoba mi się pokój Jagódki, odcień na ścianie wyszedł świetnie. Podobnie Wasza sypialnia...

Oj, uwielbiam nasz domek, wiadomo. Ale zawsze będę czuła sentyment do domów z bali, drewna na ścianach, kutych klamkach, ozdobach...bajka:)

Pięknie...

meg :) jak to na co czekam????

na odbiór domu :):):)

...a tak poważnie......Pan robi nam teraz tymczasowa obudowe kominka.....

w czwatetk-piatek przywiozą nam drzwi wewnetrzne - 9 szt....

pełno jeszcze drobnych rzeczy do zrobienia....parapety, listwy, półki, wieszaki.........

Ło tam....bez tego też można mieszkać...ja tam bym się już wprowadzila. zamienimy się???? ;)

Meganko...........duży ten podatek dowalą???

wiesz, że wogóle o tym nie pomyślalam :)

rozumiem, że podatek za dom?? bo za działke juz przeciez płace....

Amtla....własnie zastanawiam sie czy firanka w łazience to dobry pomysl??

musiałaby byc na całe okno......bo wanna stoi blisko okna

może jakąs białą rolete zamówię??

....co do kominka.....to przegladam nadal inspiracje w necie....

Aniu....dziekuje za miłe słowa:)

i Jagódka cieszy sie, że jej pokoik sie spodobał !

...mam nadzieje, że będzie nam sie w tym domu dobrze mieszkało....

meg......nie moge sie wprowadzic bez odbioru.....bo znajdzie sie zawsze ktos kto uprzejmie doniesie o tym fakcie komu trzeba:)

wiesz.....ludzie sa różni......a ja nie mam kasy na płacenie kar !!

poza tym.....i tak trzeba na drzwi poczekać.....bo w trakcie montażu wszystko bedzie się pylić !!!

aż boje sie pomyslec o koncowym sprzataniu domku !!!!!!!!!!!

:):):)

Mam nowe zadanie............musze rozrysować swoja garderobę !!!

Powymyslac gdzie chce mieć półki, gdzie wieszaki itd....

i mąz w wolnym czasie będzie sobie wgarderobie dłubał :)

licze na Waszą pomoc i dobre rady!!!

kiedys sure....zwróciła mi uwagę, aby półki nie były za głębokie.....to pamiętam :)

długość garderoby mam 180 cm.

półki bedą po dwóch stronach przejścia na balkon ;) tak wyszło !!

wyglada to tak:

DSC_0149.JPG

tutaj widać lewą ściane garderoby.

ściąge mam taką z netu:

1663630garderoba2.jpg

a teraz prosze o Wasze opinie........na co zwócic uwage????

Dużo półek w wygodnej wysokości, tak jak piszesz - nie za głębokie - sprawdź ile miejsca zajmują Ci poskładane rzeczy, na głębokość i szerokość.

Szuflady na bieliznę, biżuterię, apaszki, itp.

Mi brakuje tego, żeby przy otwarciu jednych drzwi było widać moje wszystkie aktualnie używane rzeczy: wiszące i leżące na półkach. Niestety teraz za jednym skrzydłem są półki, a za drugim drążek z wiszącymi. Muszę więc przesuwać drzwi zanim zdecyduję co ubrać i co z czym połączyć.

Nie wie czy będziesz tam trzymała rzeczy z innego sezonu (np. latem zimowe), w każdym razie dobrze jest najpierw sprawdzić wymiary (głównie wysokość) jednolitych pojemników, pudełek (np. z Ikea) zanim ustali się wewnętrzny wymiar górnych półek (żeby nie zabrakło np. 1 cm).

Dobrze jest zaplanować miejsce na małą drabinkę/stołeczek do sięgania rzeczy wyżej położonych. Ja za każdym razem muszę iść po drabinę do innego pokoju, ale to zależy jak często będziesz po te rzeczy sięgała.

Kalu, z tym podatkiem, to wyszło tak, że płaciliśmy za ziemię rolną 28 zł ( 1177 m2)

a teraz coś ponad 600 zł .

Wiem, że to nie jakiś kosmos, ale porównanie tych dwóch kwot, to już robi wrażenie ;)

jejciu Kalciu, pięknie:)))))

materac polecam najtańszy z możliwych z Ikei, wysoki na 30cm, sprężynowo-piankowy 90*200

za niecałe 100zł

chyba, ze musisz mieć dla córci konkretny jakiś wypasiony..

Łazienka bomba, a te białe sypialniane dechy powalają:))))

pozdrawiam sobotnio

pamiętasz jak byliśmy u Agatki? kazała zwracać uwagę na gł.szafek, półek.....mają być na jeden ciuch lib na 2, nigdy na 1,5 bo szkoda miejsca....

zamiast planować swoją garderobe.....piorę i latam po mieszkaniu z mąką ziemniaczaną !!!! :(

pojechałam dziś na zakupy i na budowę z córkami. Alma została sama w mieszkaniu. Przy lodówce stały dwie pełne butelki oleju ( kupilam ostatnio, bo promocja była w Biedronce;) ).

W wakacje bawiliśmy sie z Almą rzucając jej pustą butelkę plastikową po wodzie mineralną....ona z nią biegała, gryzła itd....

Widocznie dziś chciała się pobawić.....bo złapała butelke z olejem i wskoczyła z nią na nasze łóżko w sypialni!!!

Tam ją pogryzła.....więc cały litr oleju .....chyba rzepakowego....wylało się na pościel, 2 kołdry, prześcieradło, pokrowiec, materac......:(:(:(

ale chyba zrobiło jej się tam nudno ....bo złapała butelke w zęby i pobiegła do dużego pokoju, wskoczyła na sofę z ikei :(:(:(

potem się źle poczuła.....chodziła po domu i wymiotowała !!!

myślałam, że zwariuje gdy wróciłam do domu !!!!!!!

...cały dzień piorę, sprzątam.....i staram się uratować materac.....wcieram mąkę ziemniaczaną.....która wchłania olej.....

może znacie inne sposoby?????

ratunku !!!:(

O ja pierdzielę!! Najgorsze, że nawet nie wiadomo jak się złościć :cry: Ja tłuste plamy usuwam ze wszystkiego dobrym płynem do garów. Na ubraniach zawsze działa (chyba że są jakieś stare albo coś). Na pewno jakiś w domu masz więc trzymam kciuki i daj znać jak Ci wyszło. Na pocieszenie - jak już wszystko posprzątasz i ochłoniesz to będziesz się z tego śmiała - i tego się trzymajmy:D

Uśmiech pojawi się dopiero za jakiś czas... nawet dłuższy....

A płynem do garnków to ja bym prała te plamy, ale zostaje tylko ręcznie, bo pralka by kipiała...

Można też pastami BHP i Amway-owski Zoom i L.O.C.

Łóżko Jagody jest zarąbiste!! Nawiedziliśmy ostatnio Ikeę w Jankach i powiedziałam mojemu, że chciałabym takie cudeńko kupić naszej córci:) Co prawda na razie dostała tylko skompletowaną kolorową zastawę, ale wszystko w swoim czasie :D

O matko!!! współczuję....ja walczę od kilku dni z zasrawaniem, nie w kuwetę, innych miejsc w domku przez Laluchę (profil w moim dzienniczku:rolleyes:)

przerabiałam już wsio, ale oleju niet:jawdrop:

Moja koleżanka już to przerabiała, staford -Lara zrobiła dokładnie to samo .

Też olej był w promocji ;)

Jeśli możesz coś ręcznie wyczyścić, to też myślę, że płyn do naczyń powinien dać radę lub Vanish.

Z internetu:

Tłuste plamy znikają zazwyczaj po zastosowaniu zwykłego płynu do naczyń np. „Ludwika”.

Możesz zwyczajnie przeprać plamę wodą z płynem i wypłukać lub plamę zalać płynem,

odstawić na kilka godzin i potem dopiero przetrzeć płynem, wyprać i wypłukać.