wiolasz 17.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ja mam wymiary planowane 4,5x 4,5 ale braliśmy pod uwagę 1 koniec domu i 2 koniec -aby nam było wygodnie. Mierzyliśmy na oko. Ale Ty kochana to widzę nie masz prawie wogle spadku, wiec taras będzie na płaskim terenie, tylko troche podniesiony. Super będzie wyglądał Idę do Dorbie do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.06.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 wiolasz mam jakieś beznadziejne zdjęcia tylko. Nie prezentuje się tak jak powinno. Acha, w komentarzach powklejałam. I oczywiście zapraszam Kala u nas taras ma właśnie 4 czy 4,5m szerokości, dłuższy jest, bo to takie L, ale taka szerokośc jest doskonała, by posiedzić na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Dorbie, byłam i widziałam, nie bądź taka skromna. Kawał świetnej roboty odwaliłaś, i wrzosowisko piekne...niestety dla mnie nie do zrealizowania, póki mam psa-uwielbia mi je rozgrzebywać i leżeć w rozkopanej ziemi i korze.. A odnośnie tarasu: moim zdaniem, najlepiej zastanowić się co chcemy na co dzień trzymać na nim-krzesła, stolik, huśtawka moze...ja wózek dziecięcy i wtedy obrysować sobie mniej więcej wielkość. Deski wbrew pozorom nie są takie drogie, u mnie wyszło 32 szt- 2 m i 32 szt-2,5 m. Całość to 1600 zł z transportem. Żadna fortuna, biorąc pod uwagę ceny za jakieś wypaśne egzotyczne drewno czy kompozyt. A jaki bedzie efekt :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.06.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 kaluś tu http://forum.muratordom.pl/group.php?gmid=1121813&do=discuss#gmessage1121813 masz kilka zdjęć z mojego ogródka ,moich i M wypocin ale 80 % moje wypociny ,tam gdzie taras z kostki i wysypane ziemią i roślinki będzie jeszcze wodospad a na dole gdzie betoniara oczko wodne i więcej kamieni na skalniakach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.06.2012 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 ....nadal przerabiamy temat tarasu mamy juz połozone legary.....i zrobilismy rozeznanie w tartakach w sprawie desek na taras. Zrobimy z drewna modrzewiowego. Zastanawiam sie czy olejowac taras czy malowac jakimś środkiem?? jak u siebie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.06.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 rób, rób rozeznanie i daj znać, gdzie jest najlepszy towar i najlepsza cena może w końcu zrobię mój tarasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Alu, zajrzyj do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.07.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Hejka, ja własnie jestem w trakcie robienia tarasu. Szukaliśmy modrzewia w okolicy i kogoś kto zrobi ryfle, ale okazało się, ze mało który tartak ma modrzew, a potem problem z transportem, z ryflami -to okazało się ze na allegro mają deski i to wcale nie tak drogo. Trzeba tylko znaleźć takiego sprzedawcę, który zapewni transport. Do nas jechały deski spod Krakowa i w 3 dni już było po sprawie. Wiem ze za 64 szt desek 2 i 2,5 m zapłaciliśmy z transportem 1600 zł.Teraz je olejuję sadolinem. tani nie jest, nie wiem na ile mi puszka wystarczy ale dobrze się rozprowadza, ładnie wsiąka i nie trzeba rozrabiać z jakimiś rozpuszczalnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.07.2012 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 U nas powoli do przodu.... ale czasu na wszystko malo czekamy na deski tarasowe.....zamówiliśmy modrzewiowe. Narazie wygląda tak: przede mną za 2 tygodnie ostatni zjazd !!! i potem wakacje...wreszcie !!!! ale w sobote jeszcze jade na spotkanie do Alunka )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.07.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 oo kochana to lepiej niż u mnie, bo ja mam tylko 1 warstwę oleju pomalowane deski, a dzis dopiero M. zaczął przykręcać legary.3 dni wiercił i zalewał słupy betonowe pod legary.. A tych legarów u siebie niczym nie smarujesz? jakiś drewnochron albo coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.07.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 legary kupiliśmy z tartaku zabezpieczone już jakimś środkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 10.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witaj gratuluję uroczego , klimatycznego domku Miło popatrzeć )) Jeśli to nie problem - mam jedno małe pytanie. widziałam u ciebie w łazience Mugaty połozone tylko miejscowo - jak są brzegi zakończone ? u góry wiadomo - listwa, ale boki - płytka jak to płytka - boków zakończonych nie ma - malowałas je? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.07.2012 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witaj Kamilciu mugaty na brzegach mają ścięcie więc bok płytki jest ładnie zakończony. nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.07.2012 04:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 w ogrodzie nadal mamy pełno do zrobienia.... musimy popracować nad następnymi rabatami i obrzeżami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Kalunia u Was coraz piekniej:) A tarasiku drewnianego zazdroszczę...zwłaszcza letnia pra kiedy gołymi stópkami bedziesz sobie po nim chodzić Edytowane 11 Lipca 2012 przez rogbog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 11.07.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Hej Kala! Uff, ale nas tu dawno nie było, widać, że mieszkacie pełną parą Ja w sprawie desek- też kupiliśmy ryflowany modrzew (w końcu kościółki modrzewiowe i po dwieście lat mają), ale dodatkowo zabezpieczaliśmy impregnatem do drewna. Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.07.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witaj Kalu, No patrz ja dopiero teraz jestem na etapie tworzenia tarasu.Mój będzie zdecydowanie mniejszy - taki tylko do rodzinnego wypicia kawy. Obecnie rodzinnie jest nas dwóch, w porywach czworka. Usytuowany jest od południa i trudno tam latem dłużej wytrzymać.Będzie z bruku dębowego, już widzę go w wyobraźni, gorzej z realizacją bo fachowcy póki co bardzo zajęci. Jest też plus tej sytuacji bo drewno się sezonuje. Mam tylko nadzieję, ze jeszcze tego lata trochę na tym tarasiku poleniuchuję.My usypaliśmy w tym miejscu dość rozległą skarpę i na niej ułożony zostanie bruk. Jeden brzeg skarpy mam w miarę zagospodarowany i jeżeli to nie zburzy Twojej koncepcji ogrodu szczerze polecam aromatyczne rośliny. U mnie są róże, lawendy, macierzanka ....można siedzieć i w nieskończoność rozkoszować się tymi zapachami- zwłaszcza po deszczu bądź podlewaniu.Ale u mnie i dom i ogród ( nie wiem czy otoczenie mojego domu mogę nazwać ogrodem) takie ....bardzo wiejskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUSTEK88 13.07.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 no też bym się zakochała w takiej pralko-suszarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.07.2012 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam z rana wybieram sie dzis na spotkanko forumowe do Alunka ciesze sie, że będą mogła osobiście zobaczyć Jej piękny ogród !!!! Potrzebuje kupić maszyne do szycia.....jakąś łatwą w obsłudze.......dla córki ...do szycia domowego. Czy ktoś może cos polecić??.....bo na allego znalazlam milion ofert ( lub może ktoś ma do odsprzedania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 14.07.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witaj Kamilciu mugaty na brzegach mają ścięcie więc bok płytki jest ładnie zakończony. nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam?? no własnie wiem - ale przy ułożeniu w cegiełke to wypada ścięty "co drugi" bok - chyba, ze w tym ostatnim rządku połówki są ułożone ściętym bokiem nie na zewnątrz - mam nadzieje, ze teraz ja nie zagmatwałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts