Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

Ja mam wymiary planowane 4,5x 4,5 ale braliśmy pod uwagę 1 koniec domu i 2 koniec -aby nam było wygodnie. Mierzyliśmy na oko.

Ale Ty kochana to widzę nie masz prawie wogle spadku, wiec taras będzie na płaskim terenie, tylko troche podniesiony. Super będzie wyglądał :D

Idę do Dorbie do ogrodu ;)

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiolasz mam jakieś beznadziejne zdjęcia tylko. Nie prezentuje się tak jak powinno. Acha, w komentarzach powklejałam. I oczywiście zapraszam

Kala u nas taras ma właśnie 4 czy 4,5m szerokości, dłuższy jest, bo to takie L, ale taka szerokośc jest doskonała, by posiedzić na nim

Dorbie, byłam i widziałam, nie bądź taka skromna. Kawał świetnej roboty odwaliłaś, i wrzosowisko piekne...niestety dla mnie nie do zrealizowania, póki mam psa-uwielbia mi je rozgrzebywać i leżeć w rozkopanej ziemi i korze..

A odnośnie tarasu: moim zdaniem, najlepiej zastanowić się co chcemy na co dzień trzymać na nim-krzesła, stolik, huśtawka moze...ja wózek dziecięcy ;) i wtedy obrysować sobie mniej więcej wielkość. Deski wbrew pozorom nie są takie drogie, u mnie wyszło 32 szt- 2 m i 32 szt-2,5 m. Całość to 1600 zł z transportem. Żadna fortuna, biorąc pod uwagę ceny za jakieś wypaśne egzotyczne drewno czy kompozyt. A jaki bedzie efekt ;) :D:D

kaluś tu http://forum.muratordom.pl/group.php?gmid=1121813&do=discuss#gmessage1121813

masz kilka zdjęć z mojego ogródka ,moich i M wypocin ale 80 % moje wypociny ,tam gdzie taras z kostki i wysypane ziemią i roślinki będzie jeszcze wodospad a na dole gdzie betoniara oczko wodne i więcej kamieni na skalniakach .

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hejka, ja własnie jestem w trakcie robienia tarasu. Szukaliśmy modrzewia w okolicy i kogoś kto zrobi ryfle, ale okazało się, ze mało który tartak ma modrzew, a potem problem z transportem, z ryflami -to okazało się ze na allegro mają deski i to wcale nie tak drogo. Trzeba tylko znaleźć takiego sprzedawcę, który zapewni transport. Do nas jechały deski spod Krakowa i w 3 dni już było po sprawie. Wiem ze za 64 szt desek 2 i 2,5 m zapłaciliśmy z transportem 1600 zł.

Teraz je olejuję sadolinem. tani nie jest, nie wiem na ile mi puszka wystarczy ale dobrze się rozprowadza, ładnie wsiąka i nie trzeba rozrabiać z jakimiś rozpuszczalnikami.

Witaj

gratuluję uroczego , klimatycznego domku :) Miło popatrzeć :)))

Jeśli to nie problem - mam jedno małe pytanie. widziałam u ciebie w łazience Mugaty połozone tylko miejscowo - jak są brzegi zakończone ? u góry wiadomo - listwa, ale boki - płytka jak to płytka - boków zakończonych nie ma - malowałas je?

pozdrawiam serdecznie :)

Witaj Kalu,

No patrz ja dopiero teraz jestem na etapie tworzenia tarasu.

Mój będzie zdecydowanie mniejszy - taki tylko do rodzinnego wypicia kawy. Obecnie rodzinnie jest nas dwóch, w porywach czworka. Usytuowany jest od południa i trudno tam latem dłużej wytrzymać.

Będzie z bruku dębowego, już widzę go w wyobraźni, gorzej z realizacją bo fachowcy póki co bardzo zajęci. Jest też plus tej sytuacji bo drewno się sezonuje. Mam tylko nadzieję, ze jeszcze tego lata trochę na tym tarasiku poleniuchuję.

My usypaliśmy w tym miejscu dość rozległą skarpę i na niej ułożony zostanie bruk. Jeden brzeg skarpy mam w miarę zagospodarowany i jeżeli to nie zburzy Twojej koncepcji ogrodu szczerze polecam aromatyczne rośliny. U mnie są róże, lawendy, macierzanka ....można siedzieć i w nieskończoność rozkoszować się tymi zapachami- zwłaszcza po deszczu bądź podlewaniu.

Ale u mnie i dom i ogród ( nie wiem czy otoczenie mojego domu mogę nazwać ogrodem) takie ....bardzo wiejskie

Witam z rana :)

wybieram sie dzis na spotkanko forumowe do Alunka :)

ciesze sie, że będą mogła osobiście zobaczyć Jej piękny ogród !!!!

Potrzebuje kupić maszyne do szycia.....jakąś łatwą w obsłudze.......dla córki ...do szycia domowego.

Czy ktoś może cos polecić??.....bo na allego znalazlam milion ofert :((

lub może ktoś ma do odsprzedania???

Witaj Kamilciu :)

mugaty na brzegach mają ścięcie więc bok płytki jest ładnie zakończony.

nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam??:)

no własnie wiem - ale przy ułożeniu w cegiełke to wypada ścięty "co drugi" bok - chyba, ze w tym ostatnim rządku połówki są ułożone ściętym bokiem nie na zewnątrz - mam nadzieje, ze teraz ja nie zagmatwałam