Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kala wpadlam z wizyta :) ale macie klimatycznie. wielkosci dzialki zazdroszcze, oj bym sie na takim terenie ogrodowo wyzyla :D dzis z moim m zdecydowalismy, ze zmniejszamy powierzchnie trawnika na korzysc rabat :D Ale sie ciesze:wiggle:to zadanie na przyszly sezon.

Kala wpadlam z wizyta :) ale macie klimatycznie. wielkosci dzialki zazdroszcze, oj bym sie na takim terenie ogrodowo wyzyla :D dzis z moim m zdecydowalismy, ze zmniejszamy powierzchnie trawnika na korzysc rabat :D Ale sie ciesze:wiggle:to zadanie na przyszly sezon.

Ach, już widzę jaka jesteś szczęśiwa:-)

dziewczyny ciesze sie, że moglam znowu sie z Wami zobaczyc, i poznać TAR :)

.....w drodze powrotnej zlapała mnie wichura i ulewa........jakieś oberwanie chmury,,,,,wycieraczki nie nadążały:(

Dostałam lekkiego stracha.....nawet dzwonilam do męża i pytalam czy mam jechać czy zjechać gdzieś na bok i przeczekać...

To trawało jakieś 10-12 minut i wyszlo potem słońce.

W domu z TV dowiedziałma sie, że przeszła trąba powietrzna :(

ale trąba chyba była kilka minut przede mną.........bo jak ja tamtędy jechałam to już deszcz strasznie lał !!

Aniu......na mojej działce możesz sie wyżyć wirtualnie.........wszystkie Twoje sugestie i pomysły mile widziane :):):)

....po wizycie w ogrodzie Alunka uznalam, że mój ogród jest nudny.......i dziś zmienilam jedną rabate :)

Hejka, jako stała czytelniczka Twojego wątku odpowiadam co mam z maszyn do szycia: zwykła polska Arka Radom. Jest kilka typów, ale nie warto brać jakiejś wypasionej. Mam zwykłą z dodatkową stopką do dziurek. Koszt ok. 400 zł z allegro. Jestem córką krawcowej zawodowej, nawet moja mama jak nią szyła zasłonki dla mnie powiedziała ze to "zwykła" maszyna jest, nie to co jej łucznik (ale nie ten współczesny tylko z lat 70-tych). Arka jest plastikowa ale wzięłam ją dlatego że współczesny łucznik ma wg internautów bardzo delikatną obudowę i podobno często pękają części. Moja używana do zwykłego podkładania spodni i takich tam poprawek..Sprawdza się i taki laik jak ja też daje radę..

Kalu, cieszę się,że dojechałas cała. Wyobrażam sobie co przeżywałaś. Tydzień temu w takich samych warunakcha wracałam z Sopotu....

Dzięuję za wizytę i juz nie moge doczekać się nastepnego naszego spotkania :yes:

P.S. zrobisz fotki zmienionej rabacie? jestem ciekawa co stworzyłaś?

w sprawie maszyny - Łucznik teraz to niestety juz nie ta marka - raczej tylko nazwa sprzedana chińskiej fabryce... Słyszałam, ze mocno awaryjne - od kilku osób.

Ja szyje tylko okazyjnie materiał, a głównie papier - do tego celu mam "dziecinną" Janomke - tzn wersja mini. Niestety ograniczona liczba ściegów i zasłonek to raczej na niej nie uszyjesz. Za to kupowaliśmy dwa lata temu na urodziny mamie Janome normalnej wielkości - cena była ponad 500 zł - w komplecie z porządnymi nozycami. Jak narazie do domowego szycia sprawdza się bez zarzutu.

Kalu, nie polecam maszyn do szycia zakupionych w marketach, ostatnio jak Michał zawiózł do naoliwienia moją, to Pan powiedział, że przy Chińskich nic nie robi, bo to są urządzenia nie do naprawiania. Moja Łucznik, ale już trochę starszy ( jeszcze wtedy nie z Chin), więc spokojnie się nią zajął. Piszę, żeby się zastanowić na kupnem. No chyba, że chcesz, żeby się pouczyła na początek :). Edytowane przez Megana

witam.jestem zainteresowany budową domu z bali,niestety jest spory problem ze znalezieniem firmy ktora jest w 100% profesjonalna.mam więc wielką prośbe o polwcenie i namiary na dobrych fachowców.dziekuje.j.

Witaj:)

Nasz dom stawiała firma Stollux z Istebnej, mają strone w internecie.

W razie pytań pisz śmiało, w czym moge to pomogę :)

witam.dziekuje za odpowiedz,własnie z tą firmą miałem zamiar podpisać uwowe,ale niestety gdy poszukałem w necie opini o nich to troszke sie przestraszyłem.poza tym dostalem od nich namiary na dom ktory stawiali i inwestor powiedzial mi ze nastepnym razem nie podpisalby z nimi umowy.czekal przeszlo 3 mies na wstawienie okien i drzwi.poza tym ekipa była cały czas niedopita i lekko wstawiona.tak wiec mam mieszane uczucia.sa oczywiscie i opinie dobre,ale martwia raczej te zle.szukajac opini o nich trafilem tutaj,ale niestety nie moge znalezć tego czego szukam,tzn czy są Państwo zadowoleni,czy nie?od szukania w necie to belki zaczynają mi sie śnić po nocach.pozdrowienia j.

• 2 weeks później...
witam.jestem jeszcze caly czas na etapie projektowania domu,i chciałbym miec w domu ogrzewanie z pompy ciepła,ale nie wiem jak sprawdza sie w domach z bali,a zwłaszcza na poddaszu gdzie bedą grzejniki?prosze o podzielenie sie opiniami jesli macie doswiadczenia w tym temacie.opinie fachowców to jedno,a życie czasami pokazuje cos innego.j.

witam.dziekuje za odpowiedz,własnie z tą firmą miałem zamiar podpisać uwowe,ale niestety gdy poszukałem w necie opini o nich to troszke sie przestraszyłem.poza tym dostalem od nich namiary na dom ktory stawiali i inwestor powiedzial mi ze nastepnym razem nie podpisalby z nimi umowy.czekal przeszlo 3 mies na wstawienie okien i drzwi.poza tym ekipa była cały czas niedopita i lekko wstawiona.tak wiec mam mieszane uczucia.sa oczywiscie i opinie dobre,ale martwia raczej te zle.szukajac opini o nich trafilem tutaj,ale niestety nie moge znalezć tego czego szukam,tzn czy są Państwo zadowoleni,czy nie?od szukania w necie to belki zaczynają mi sie śnić po nocach.pozdrowienia j.

tak wiem, że opinie są różne...........zawsze tak w życiu jest, że jedni są zadowoleni, inni nie :)

Ja pisze o sobie i swoim domu .....wszystko było na czas, ekipa Pana Staszka - rewelacyjna, pracowici i sumienni.

My jesteśmy BARDZO zadowoleni.

witam.jestem jeszcze caly czas na etapie projektowania domu,i chciałbym miec w domu ogrzewanie z pompy ciepła,ale nie wiem jak sprawdza sie w domach z bali,a zwłaszcza na poddaszu gdzie bedą grzejniki?prosze o podzielenie sie opiniami jesli macie doswiadczenia w tym temacie.opinie fachowców to jedno,a życie czasami pokazuje cos innego.j.

aron.......u nas jest kominek z plaszczem wodnym.

W zimie mieliśmy bardzo ciepło w domku. W każdym pomieszczeniu mamy grzejniki, na poddaszu taż.

Natomiast nie mam doświadczeń z pompą ciepła, więc nie pomoge.

Macie już wybrany jakiś projekt domu ???

Do pompy ciepla musza byc grzejniki niskotemperaturowe albo podlogowka. Te grzejniki sa dosc drogie. My z tego tez powodu zrezygnowalismy z domu. drewnianego. Mamy podlogowke na dole i gorze bez kaloryferow

witam.mamy projekt w trakcie zmian,zwykły gotowiec,tyle ze przerabiamy tak jak chcemy.sporo problemów,zwlaszcza z ogrzewaniem,wiem ze te grzejniki sa drogie,ale podlogowka odpada przy podlodze z drewna.tak wiec pozostaje droga wersja,co wcale nas nie cieszy.odnosnie projektu to chetnie uslyszalbym co zmienic,a co jest ok,ale wolalbym go przeslac na zwylkej poczcie a niena forum,jesli jest taka mozliwosc,jesli nie toto rozumie i niemam nic przeciw temu.czy ktos miał do czynienia z firmą Drew-Kon z Ledbąga?jesli tak toproszeo opinie.