wiolasz 23.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witaj Beaty, stella, dardurdka i telmunia u mnie, dzieki za miłe slowa:) wiolasz... tu jest mój dziennik !! wraz z komentarzami oki, to już wiem, bo myślałam, ze zdjeć bedę gdzieś na forum szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.06.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ..W dniu 5 czerwca 2009 roku podpisaliśmy umowę na postawienie domu z bali z firmą Stollux w Izdebnej. Umowa dotyczy stanu surowego zamkniętego,... czyli ściany, ścianki działowe, dach odeskowany i pokryty papą, okna, balkon, filary, drzwi wejściowe itd.... Budujemy z bala o grubości 24cm. W trakcie podpisywania umowy musiałam dokonac wyboru..jakie chcę okna, jaki balkon, jakie filary i jakie drzwi. Wszystko wybrałam odrazu:) Tylko nie mogłam sie zdecydowac i dogadać z mężem w sprawie drzwi!!!!!!! Staneło na tym, że nad drzwiami jeszcze sie zastanowimy i damy odpowiedź w terminie późniejszym. ..i to dlatego własnie robiłam sondaż na temat drzwi:))) ja od poczatku chcialam drzwi nr 4, natomiast mąż chciał drzwi nr 2 ..bo będzie przez okienko wpadało światło do wiatrołapu/a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 23.06.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Czy to będzie L-34? Można wiedzieć ile Was będzie kosztował stan surowy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.06.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Tak telmunia budujemy lustrzane odbicie L-34 , ale dom będzie powiekszony od dwa miejsca w garażu.cene wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.06.2009 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ..górale przyjadą stawiac nasz domek ok. 15 lipca. Do tego czasu musimy postawić fundamenty. Zabraliśmy sie więc ostro do pracy. Zamówiliśmy koparke, koszto to 50 zł/za godzine pracy. Najpierw zdjęła humus a potem wykopała nam "piękną" dziure w ziemi: ) http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SjkZ8Hu_aQI/AAAAAAAADHw/5dBDj-uU3rE/s512/DSCN1378.JPG http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SjkaPMYATxI/AAAAAAAADH4/sSUpcwRw80c/s512/DSCN1390.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.06.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 To gratulki moje, pierwsza łopata "łycha" wbita trzeba to oblać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.06.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Koniecznie malka trzeba to oblac !!! jak tylko przestanie padać zrobimy pierwszą imprezke na działce!! A Wy mam nadzieje wypijecie tez za moja budowe na zlocie??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 23.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Kala i ty mi zazdrościłaś działań na działce? U mnie do pierwszej łychy jeszcze ho,ho, a może jeszcze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.06.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ooooo, tu sie dopiero dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.06.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 ..oj dzieje się , dzieje,!!! Musi sie dziać, bo musimy zdążyć z fundamentami do 15 lipca !!!a tutaj dalsze wykopki.....http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Sjkase-WxLI/AAAAAAAADIA/yH_HAQX0-Ps/s512/DSCN1542.JPG po wykopach biega córka z pieskiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 24.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 A tak niedawno u nas zaczęły się wykopy A już budzę się we własnym domu. Oj dzieje sie u Was dzieje. W sumie to fajnie, że musicie zdażyć z fundamentami do 15 lipca, znaczy się akcja będzie toczyć się wartko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.06.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Dziś cały dzień przerabialismy temat ogrodzenia naszego domu....Mąż chce ogrodzić siatką, natomiast ja ciągle upieram sie przy drewnianym płocie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 24.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kala ja też śpieszę pogratulować wbicia pierwszej łopaty Alę wiedzę, że z pracą to się nieźle sprężacie, boście dołek niezły wykopali. Brawo Tak trzymać Kurcze a co do ogrodzenia to chyba trochę i od kaski zależy. My z dwóch stron które są w granicy z innymi działkami ogrodziliśmy siatką, bo i tak zrobimy tam żywopłot a to zawsze taniej. Jedynie od frontu chcemy zrobić "przyzwoite" i eleganckie ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 24.06.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 My z dwóch stron które są w granicy z innymi działkami ogrodziliśmy siatką, bo i tak zrobimy tam żywopłot a to zawsze taniej. Jedynie od frontu chcemy zrobić "przyzwoite" i eleganckie ogrodzenie. Tak jak większość. U nas jest taki problem że wokół nas jeszcze nie ma żadnego sąsiada i musimy otoczyć domek z czterech stron, wiec na pewno będzie siatka, a z przodu coś fajnego wyczarujemy jeszcze się zastanawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ja mam działkę rogową i tylko jedną stroną narazie granicze z sąsiadem.Na dwóch bokach mam drogi, a na trzecim boku pole gdzie uprawiane jest zboże:)Myśle,aby na tym jednym boku, tam gdzie granicze z sąsiadem dac siatke, a na trzech bokach chciałabym drewniany płot. Co o tym myślicie??Mam na myśli taki płot jak ma u siebie Iwuś.Jesli mi pozwoli to wstawie Jej płotu fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 25.06.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ale się szybko wzięliście do roboty Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ja mam działkę rogową i tylko jedną stroną narazie granicze z sąsiadem. Na dwóch bokach mam drogi, a na trzecim boku pole gdzie uprawiane jest zboże:) Myśle,aby na tym jednym boku, tam gdzie granicze z sąsiadem dac siatke, a na trzech bokach chciałabym drewniany płot. Co o tym myślicie?? Mam na myśli taki płot jak ma u siebie Iwuś. Jesli mi pozwoli to wstawie Jej płotu fotki:) Do twojego domku ,to ogrodzenie tylko drewniane pasuje i do tego takie siermiężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Beauty....i to właśnie próbuje wytłumaczyc mojemu męzowi:))ale facet powoli mięknie w sprawie płotu....mam tylko nadzieje, że cena drewnianego z trzech stron nie powali nas z nóg !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Użyj odpowiednich argumentów ,to zmięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ..będe musiała he he:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts