Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać: Polsat czy Cyfrę +, N TV... albo jeszcze inne?

grave

Jaką TV wybrać...  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką TV wybrać...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawa sprawa moze być ta Tv na Kartę..., a tunery z nagrywaniem tez mają? (ponieważ to tvn, to też nie mają Polsatu... :-?

TnK idzie prawie na wszystkim. Ja używam na starym Fergussonie jeszcze z czasów gdy polsat był w całości edukacyjny... Można przerabiać pioneery po cyfrze. To taki prepaid, w zasadzie opłaci się bardzo jak masz stary sprzęt po cyfrze.

Płacisz paredziesiąt złotych za kartę i masz święty spokój - karta ma przypisany numer konta w banku i albo tam wpłacisz albo nie. Jak nie to masz przez 3 miesiące wszystko potem tylko TVP1,2, TVN i kanały FTA. Jak zapłacisz kiedykolwiek zechcesz parenaście złotych to masz jeszcze automatycznie włączane Nsport, TVPsport, TVN24, Style, meteo, Turbo, Disney itd itp

Tez uważam, że telewizja na kartę TVN to jest dobre rozwiązanie. Ja osobiście mam tyle pracy przy domu, że nie mam czasu na oglądanie TV więc płacenie np: 140 zł za pakiet cyfry jest bez sensu. Jeśli ktoś jest telemaniakiem albo dysponuje czasem to jak najbardziej C+ to trafny wybór. Każdy robi pod swoje potrzeby. Pewnie w zimie będzie troszkę więcej czasu ale wtedy nadrobię zaległości w DVD i DVIX.

Sharingi nie wchodzą w rachubę (bo to tylko dla fachowców bądź zapaleńców)

Pozostaje tylko: Cyfra+ i Telewizja Na Kartę (TNK)

Sharing programowy to mniej więcej tyle samo pracy co uzycie cardsplittera. Kosztowo rozwiązanie o niebo lepsze.

podaj namiar na jakis instruktarz jak zrobic taki "sharing"

i co potrzebne

Ciekawa sprawa moze być ta Tv na Kartę..., a tunery z nagrywaniem tez mają? (ponieważ to tvn, to też nie mają Polsatu... :-?

TnK idzie prawie na wszystkim. Ja używam na starym Fergussonie jeszcze z czasów gdy polsat był w całości edukacyjny... Można przerabiać pioneery po cyfrze. To taki prepaid, w zasadzie opłaci się bardzo jak masz stary sprzęt po cyfrze.

Płacisz paredziesiąt złotych za kartę i masz święty spokój - karta ma przypisany numer konta w banku i albo tam wpłacisz albo nie. Jak nie to masz przez 3 miesiące wszystko potem tylko TVP1,2, TVN i kanały FTA. Jak zapłacisz kiedykolwiek zechcesz parenaście złotych to masz jeszcze automatycznie włączane Nsport, TVPsport, TVN24, Style, meteo, Turbo, Disney itd itp

Właśnie widzę, że ta TnK to fajna sprawa.... tanio wychodzi ok, 16zł na miesiąc tylko jeden poważny minus, że nie ma POLSATU... chcoiaż tego podstawowego, trzeba by z siatki posiągnąc...

Na cyfrze Speedway Grand Prix leci to dla mnie duzy plus (Cyfra + w koncu). Na Polsat i tvn, tvn24 mam uczulenie przez zenujaco niski poziom tych "telewizji" wiec nie zwracam na nie uwagi. Pozdrawiam.

TVN24 - żenująco niski poziom??

:roll:

A jaki poziom jest dla ciebie wystarczająco dobry?

TV Trwam?

:lol: :lol:

Zdecydowalismy sie na eNke, bo nie trawimy P.....u wiec jedna platforma odpadla. A jesli chodzi o Cyfre+ to przegrala jakoscia i brakiem recordera.

To jest oczywiscie tylko nasze zdanie i prosze sie nim zbytnio nie sugerowac.

Brak recordera ?!?!

Cyfra posiada recorder od dawna.

Pozdrawiam

:D Poziom techniczny wysoki

Pozim obiektywności i solidności nie za bardzo....

Dlatego jeśłi chcemy byść w miarę poinformowani to polecam ogladać kilka konkurencyjnych TV i dodatkowo posłuchac radia (nie koniecznie ZET czy RMF :) )

Generalnie z TVN24 zrobiłą sie moim zdaniem kronika wypadków i trelewizja taniej sensacji... często gesto pytania zadawane przez prowadzacych sa po prostu albo żenujaco stronnicze albo sztucznie generujace wydazenie (lubia potem wywrywać zdania z kontekstu i wrzucac to na żółty ostatnio pasek.

Ale z drugiej strony nie masię co dziwić TV informacyjna musi mieć materiał na minimum 12 godzin więc każda stłuczka i każde pierdnięcie jest dla nich mega wydazeniem.

Potwierdzma że Cyfra posiada recorder i PPV wiec taki argument odpada

A nie mówiłęm że temat głupawy

Też bym się wstydził jakbym pracował w Radio Zet.

Też nie przyjmuje pytań od tej małpy w czerwonym.

Też uważam, że są w Polsce niemieckie radia chroniące nie nasze narodowe interesy.

itd...

Darujcie żenująco niski poziom, ale mam wrażenie, że Jareksiad jest dzisiaj bardzo zdenerwowany.

MSPANC

Na cyfrze Speedway Grand Prix leci to dla mnie duzy plus (Cyfra + w koncu). Na Polsat i tvn, tvn24 mam uczulenie przez zenujaco niski poziom tych "telewizji" wiec nie zwracam na nie uwagi. Pozdrawiam.

:roll:

A jaki poziom jest dla ciebie wystarczająco dobry?

TV Trwam?

:lol: :lol:

moherowcy uznaja tylko dwie telewizje - Trwam i TV Puls, wiadomości w wydaniu Igora Janke, publicystyke Pospieszalskiego, a państwowa tylko kiedy leci w południe Urbi et Orbi ...

dla nich Polsat, TVN i TVN24 jest niemoralna, a Kuba Wojewódzki - antychryst ! :)

no i teraz bedziemy pisali o pierdolach (patrz 2 ostatnie posty powyzej).

lazik napisał:

rusek007 napisał:

Sharing programowy to mniej więcej tyle samo pracy co uzycie cardsplittera. Kosztowo rozwiązanie o niebo lepsze.

i co potrzebne

No i na czym polega ten sharing, moze szczegoly (moze byc na priva)

no i teraz bedziemy pisali o pierdolach (patrz 2 ostatnie posty powyzej).

lazik napisał:

rusek007 napisał:

i co potrzebne

No i na czym polega ten sharing, moze szczegoly (moze byc na priva)

Tu jest wszystko:

http://forum.dvhk.pl/showthread.php?t=10434

Miałam Cyfrę + i byłam zadowolona, pilot sterował z 8 metrów bez problemu. Nie było też nieporozumień typu "niezaksięgowana wpłata".

Przy Polsacie :evil: :evil: :evil: zapłacone na 2 m-ce naprzód, a i tak wyłączali sygnał w piątek wieczorem. A wytłumacz dziecku, że nie obejrzy bajki...

Pilot działa na 4m max :evil: i to pod odpowiednim kątem. Zrezygnowaliśmy najszybciej jak się dało.

• 1 year później...
eee tam, nfilm to lipa, mam pł roku te dwa programy (dostałem gratis do umowy) i do dziś żadnego całego filmu nie obejrzałem ja ani nikt z domowników bo tam nic godnego uwagi nie ma, bez porównania z hbo czy canal+, n-kę mam pół roku, do tej pory zawsze byłą c=, ale beznadzijene promocj na przedłuzenie mieli to się rozstaliśmy, generalnie chyba w c+ bardziej było na czym oko zaczepić niż na n, ale jak zawsze wszystko to kwestia ceny i "promocji" ;)