karolove 07.02.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dużo wysiłku fizycznego. Zacznij ćwiczenia areobowe połączone z odpowiednią dietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.02.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 odpowiednia dieta - czyli jaka Twoim zdaniem? pod tymi słowami kryją sie cuda i cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 07.02.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ej, no każdego dnia, ale nie dziś! W Tłusty Czwartek zapomina się o dietach Zjadłem już cztery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.02.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 dobrze - to ciiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dużo wysiłku fizycznego. Zacznij ćwiczenia areobowe połączone z odpowiednią dietą. Hm, no nie wiem Od 4 lat chodzę regularnie na aerobik (2x1h, a ostatnio 3-4x1h) i jest to metoda na sprawność, nawet na mięśnie! ale nie na utratę kilogramów. Od kiedy ćwiczę, przybrałam na wadze 7-8 kg, choć w centymetrach nie ma to odzwierciedlenia. Jestem po prostu bardziej ubita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.02.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Bo mięśnie są cięższe niż tkanka tłuszczowa waga przybiera a figura sie modeluje. Dlatego się nie ważymy tylko mierzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisu28-85 13.06.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 biegać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.06.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 mi tam po bieganiu nie ubyło, a łatwo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cheremis 08.08.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 A ktoś wykonywał ćwiczenia Ewy Chodakowskiej? Ostatnio wszędzie jej pełno, w telewizji, na yt, w babskich czasopismach. Jestem ciekawa czy te ćwiczenia naprawdę tak świetnie działają, bo przydałoby mi się zrzucić parę zbędnych kilogramów, a biegać nie lubię, na siłownię też nie bardzo mam możliwość chodzić. Z kolei ćwiczenia Chodakowskiej są łatwo dostępne w internecie, więc można by spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 26.09.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Same ćwiczenia nic nie dadzą!Najważniejsza jest dieta redukcyjna. Zjadamy mniej kcal niż spalamy.Należy zjadać minimum 6 posiłków dziennie w równych odstępach czasowych.Nie jedzenie po 18 to bzdura! Organizm nie dostając kcal przez pół doby zaczyna magazynować i zwalniać tempo spalania.Należy unikać pustych kalorii.Zwiększyć aktywność fizyczną.NIE STOSOWAĆ DIET Z INTERNETU!!! Najlepiej wybrać aktywność fizyczną, którą lubimy! Rower, taniec, bieganie, narty, pływanie, itd. Ważne jest, żeby chudnąć z głową i robiąc to jak się lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 26.09.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 End_riu ale Twoje porady też są w internecie Zgadzam się z błędnym rozumieniem nie jedzenia po 18-tej. Nie należy jeść raczej na określony czas przed snem. Znam takich, którzy chodzą spać o 19-tej, więc u nich kolacja godzinę wcześniej oznacza dla metabolizmu coś innego niż np. u mnie, jeśli kończę ćwiczenia ok. 20 a spać chodzę nie wcześniej niż o północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbychu1992 27.09.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 nie da się łatwo schudnąć, zawsze trzeba stosować się przynajmniej do podstawowych zasad zdrowego odżywiania i bez regularnego wysiłku fizycznego nic nie osiągniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mathikus 30.09.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 tak jak zostalo juz napisane - dieta plus aktywnosc fizyczna jezeli chodzi o diete, to w duzym uproszczeniu, ograniczamy ilosc przyjmowanych weglowodanow (ponadto spozywamy jedynie weglowodany zlozone), diete staramy sie oprzec na bialku, jednak musimy pamietac, ze to weglowodany sa zrodlem energii, tak wiec powinny byc przyjmowane przed treningiem. jezeli chodzi o aktywnosc fizyczna to cwiczenia aerobowe, nalezy jednak pamietac ze spalanie tluszczu rozpoczyna sie po ok. 30 minutach treningu, wczesniej organizm do produkcji energii wykorzystuje przyjete wczesniej weglowodany. aby uniknac spalania miesni o ktorym pisal ktos wyzej warto zainwestowac w aminokwasy i przyjmowac je przed oraz po treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stopczas 30.10.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Kilka prostych zasad:- piwko, zagęszczane soki, makarony, pieczywo, słodkie owoce, wszystkie słodkie napoje, tłuste produkty mleczne,tłuste mięsa ryż - itd. spożywaj gdy planujesz wysiłek fizyczny - produkty te powodują znaczny wzrost stężenia glikozy, która musi zostać "zużyta" w przeciwnym wypadku "pójdzie w tyłek" - ryby, chude mleko, jaja, warzywa, chude mięso, chleb pełnoziarnisty w małych ilościach, owoce świeże, można trochę soku(polecam te ze słonecznej tłoczni Jeśli nie dasz rady powstrzymać sie od opychania produktami wysokoenergetycznymi to musisz ćwiczyć intensywnie, żeby spalić nadmiar energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuczaka 07.11.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Wszyscy piszecie o ćwiczeniach areobowych, ale moim zdaniem o wiele lepsze wyniki można osiągnąć stosując Interwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarych 07.11.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Dokładnie - interwały pozwalają*szybko zrzucić zbędne kilogramy. Wystarczy odpowiednie połączenie biegu i szybkiego chodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaprawawapienna 18.11.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 W moim przypadku najlepiej z ćwiczeń typowo na "spalanie" zadziałał spinning - efekty po chodzeniu na zajęcia kilka razy w tygodniu były naprawdę imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.12.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 generalnie na początek nie ma znaczenia czy będą to ćwiczenia o charakterze tlenowym czy beztlenowym.... chodzi głównie o "przyzwyczajenie" organizmu do jakichkolwiek ćwiczeń - REGULARNYCH. potem dopiero można rozmawiać o ułiożeniu treningu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 03.02.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Przez kilka lat ( z niewielkimi przerwami) żyłam w ciągłym napięciu i stresie - mało jadłam,bo żołądek ściśnięty i z nerwów nie miałam apetytu. Ostatni rok -o wiele spokojniej i luźno; zaczęłam sobie dogadzać, zaczęło mi smakować i niestety dorobiłam się sporej nadwagi, a do tego jestem niska. Muszę coś z tym zrobić, bo źle się czuję, nie mówiąc o kłopotach z garderobą. Mam gynoidalny typ otyłości ( gruszka). Odstawiłam pieczywo, ziemniaki, kasze. Ograniczam cukier - ale mam z tym ogromny problem, bo organizm strasznie się go domaga i po prostu mnie ''nosi" jak na jakimś odwyku; poza tym dopadają mnie nagłe hipoglikemie ( nie jestem cukrzykiem), zaczynam się telepać i muszę wtedy wpakować w siebie kilka łyżeczek cukru,żeby to jakoś opanować ( a i tak resztę dnia chodzę osłabiona ); ale ogólnie słodycze są moim głównym grzechem; nie jadam żadnych fast-foodów, frytek , słodzonych napoi. Staram się jeść zawsze śniadanie mimo,że nie mam rano ochoty na posiłek, ale największy apetyt mam wieczorem i wtedy mnie "nosi" i mam największe wpadki Z ruchu - tylko intensywne marsze z kijami. Czy ktoś z podobnymi problemami mógłby mi doradzić sposób odżywiania i rodzaj ćwiczeń -ruchu z uwzględnieniem brzucha i bioder - bo wydaje mi się nordic-walking niewiele pomoże na te partie ciała. Dietetyczka, do której się zwróciłam o pomoc zaleciła mi dietę z preparatami herbalife - zniechęciłam się i szukam teraz porad na własną rękę. Doradzi ktoś Edytowane 3 Lutego 2014 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 04.02.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jeśli chodzi o brzuch i biodra to moim zdaniem najlepszy jest hula-hop, tylko nie można się zniechęcać jak na początku nie idzie. A co do słodyczy to polecam zdrowe ciasteczka otrębowe z orzechami, rodzynkami i innymi naszymi ulubionymi dodatkami (słodzone miodem) - słodko, zdrowo i w miarę nieszkodliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts