Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dach - bardzo ładnie zabezpieczony. Jak już będzie tam dachówka - będzie piękny! :D

A co Ty tam wleczesz we czwartek? :o Piec na sznurku? :o :lol:

To jest folia paroprzepuszczalna pod dachówki. Dziś pojawiły się pierwsze, jest ich chyba 10, są piękne.

Kocioł - ciągnę na dwóch stalowych linach ... na dwóch, bo jedna pękła. Ten kolos waży prawie tonę :D Teraz tylko po schodach do piwnicy i dalej do kotłowni ...

Ged, niestety jeszcze nie udało mi się zabrać za prowadzenie dziennika. Mój dworek jest z projektu Jerzego Sajdaka ( wwww.domysajdaka.pl) - projekt dworku Adam. Jak wejdziesz na stronę projektu, to na dole w lewym rogu jest lik "dodatkowe zdjęcia" i tam można obejrzeć jak będzie wyglądał - mniej więcej, bo ja planuję okna Igies&Igies, inne drzwi i inne wykończenia i rozmieszczenie pomieszczeń po lewej stronie parteru, ale bryła dokładnie taka. A Twój dworek podobny stylem, choć nie dokłądnie taki,ale masz wykończenia, jakie mi się podobają - dopracowane w każdym calu w typowym klimacie "z epoki". Jeśli chodzi o wyposażenie wnętrz, to sporo pięknych, satrych mebli już posiadam w domu, wiec przynajmniej te koszty mi odpadną przy urządzaniu, bo póki co wydatki są ogromne w związku z budową. Jak skuszę się na wstawienie dziennika, to wyślę Ci link, bo parter domu już stoi i zdjeć sporo z etapu piwnic i parteru. Buduję również z maksa, jak Ty. Pozdrawiam.M.

Istnieje prawdopodobieństwo, że w środę, lub czwartek wejdzie ekipa od trumny nad budynkiem głównym. Teoretycznie na koniec stycznia powinni skończyć, potem dach i na początku marca (a w marcu mają być upały) będzie można wykańczać...

z tym marcem to potwierdzone informacje ?? bo mi też by pasowało lato w marcu :D

Naprawdę podziwiam za konsekwencję w realizacji marzeń!

Nie daje mi spokoju jedna sprawa- kiedy Ty, przy takim zaangażowaniu w budowę, jesteś w stanie pracować a co za tym idzie zarabiać :o

U nas podział obowiązków był prosty- mąż pracował w zawodzie a ja poza czyli budowałam :wink:

Powodzenia

Ps. Mój niby dworek powoli się wykańcza- aktualnie druga łazienka. :lol:

http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg

'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,

oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały'

życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku

dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną

http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpg

Przepis na Dobry Rok : (autor - Miłka)

Bierzemy 12 miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkładamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości. Gotową potrawę

przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Życzę pięknego 2008 roku

• 2 weeks później...