Monique 25.10.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Piskosch jestem zachwycona domkiem, jest przesliczny. Z zewnątrz wygląda jak taki bajkowy domek. Gratuluję gustu. Sypialnia też mi się bardzo podoba nabrała charkteru super. czekam na kolejne odsłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.10.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Piskosch oryginalna nie będę : dom na 6. Choć zupełnie nie w moim typie Tym bardziej słowa uznania Natomiast ogrodzenie bije na głowę wszystkie, które dotąd oglądałam.Wymiary znajdę u Ivoneski i jak najbardziej wykorzystam. Jestem pod ogromnym wrażeniem ogrodu : macie niesamowite wyczucie, albo dobrych doradców co do posadzenia takich, a nie innych roślin.Niech Wam rosną bujnie i dokończą dzieła tworzenia P.S. Co to za kamyczki oddzielające trawę od palisady?Skąd się takie bierze? Czy to droga inwestycja? Czy wysypane są tak sobie luzem, czy w jakiś sposób ujarzmione?Ich rolą jest tylko dekoracyjne wydzielenie części rabatowej, czy np.zapobiegają przerastaniu traw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 28.10.2006 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam i odpowiadamKamyczki zapobiegaja przerastaniu traw i pozwalają na wygodne koszenie trawnika przy palisadzie bez konieczności podkaszania samego brzegu z wykorzystaniem podkaszarki.Sa one wsypane do rowka o szerokości około 20 cm i głebokości około 5-10 cm, wyłozonego agrotkaniną. Ich cena to 100 PLN za tonę. W sumie kupilismy 3 tony - co starczyło nam na całą długość palisadki + wszystkie rabatki od strony frontowej domu. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.10.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dzięki serdeczne za odpowiedź Jeszcze Cię chwilę pomęczę : widziałam takie kamyczki w sklepie ogrodniczym pakowane w torebki.Ale gdybym chciała z tego wykonać takie obrzeża, to zapłaciłabym tyle, co za dach Gdzie takiego czegoś szukać? Kojarzy mi się tylko wapienny żwirek, taki do betonu i tłuczen, z którego robiliśmy podsypkę pod drogi.Ale takie rude i w miare obłe (tak na zdjęciu wyglądają) to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 29.10.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Faktycznie, gdyby kupować na torebki to bankructwo murowane.Musisz poszukać w lokalnych hurtowniach budowlanych. U nas występował pod nazwą żwir płukany, gościu to kupuje w kamieniołomie wywrotkami, a potem odprzedaję w detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 29.10.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Teraz jestem w szoku!w końcu coś z innej bajki!Pięknie moje kolory,atmosfera.....tu się chce przebywać gratuluje odwagi-nowego koloru w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.11.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Natomiast ogrodzenie bije na głowę wszystkie, które dotąd oglądałam.Wymiary znajdę u Ivoneski i jak najbardziej wykorzystam. ogrodzenie to jest wizualnie baaardzo udane, dlatego nie chciałam kombinować i pytałam o wymiary. Niestety brak mi wszystkich i ponownie zwarcam sie do Marcina o dodanie brakujących wymiarów. Oto co udało mi się zebrać: wysokość przęseł 1m długość przęseł 2,5-2,7 m elementy pionowe szer. 15cm, gr. 2,5cm elelmenty poziome szer........... gr. 4cm odległość pomiędzy sztachetkami ................ materiał: sosna kolor: lakierobejca Bondex REDWOOD cośtam (do kupienia w Castoramie) Przęsła są mocowane do słupków za pomocą aluminiowych kątowników Sztachetki są umocowane na pióro i wpust. Z góry ponownie dziękuję PS. Chyba znalazłam tańszego stolarza - chciał koniecznie zobaczyć to ogrodzenie w realu ....no ale chyba sie nie wybierze tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 08.11.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Już uzupełniam wymiary elementy poziome szer 20 cm gr. 4cm odległość pomiędzy sztachetkami 5 cm pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.11.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Już uzupełniam wymiary elementy poziome szer 20 cm gr. 4cm odległość pomiędzy sztachetkami 5 cm pozdrawiam Marcin pieknie dziękuję tak z rysunku myślałam że własnie te poziome mają 20 cm a napiszesz jeszcze odległość pomiędzy przęsłem a podmurówką? co do stolarza - zerknij na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 20.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 czesc marcinmam kilka pytań: gdzie kupowaliście te pliski do okien do wykuszu i czy macie je tylko w wykuszu czy tez w innych oknach jakiej firmy jest mozaika w łazience czy pościel jest z ikei?? przepraszam za tyle pytan i pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 21.11.2006 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witaj Pliski do okien w wykuszu kupowaliśmy u przedstawiciela firmy Shadow System http://www.shadow-system.pl w Częstochowie. Oprócz wykuszu pliski są jeszcze zamontowane w oknach narożnych w salonie. Mozaika w łazience jest z serii Kuba firmy Tubadzin. Pościel to rzeczywiście Ikea pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 24.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Marcin! Gratuluję konsekwencji w odpowiedziach na pytania... u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 25.11.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ta sypialnia jest obłędna Nie wspomnę o reszcie.........ale to juz pisałam parę stron wcześniej Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiasikorka 02.12.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Mam pytanko - kto tak pieknie zaprojektowal Wam wnetrza? Jestem pod wrazeniem, przesliczne!!! Czy te luksfery w lazience sa podswietlane? Gratulacje kolorystyki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 04.12.2006 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 WitamWnętrza są generalnie naszego autorstwa, choć oczywiście inspirowane pomysłami z gazet.Luksfery w łazience są podświetlane.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPrzemek 04.12.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Hej! Co do pomarańczowej łazienki- jest bardzoooo ładna tylko dlaczego luksfery są niebieskie? Jak dla mnie kłóci się to z resztą tego przyjemnego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GARBI 04.12.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 WITAM! PIĘKNA OKOLICA, WSPANIAŁY DOM, CUDOWNE WNĘTRZA! POZDROWIENIA Z GISZOWCA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jld 06.12.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Ja rozpoczynam budowę swojego domku dopiero na wiosnę, ale Twoje wnętrza bardzo mi się podobają i napewno coś sobie "ściągnę" od Ciebie. Ogród przepiękny , zapragnęłam takiego. Pozdrawiam Jld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jld 06.12.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam ponowniePiskosh, mam jeszcze pytanie natury budowlanej.Jak pisałam zaczynam budowę swojego domku na wiosnę.Projekt mam troche podobny do twojego, w związku z tym moje pytanie:Czy nic się nie dzieje z balkonem nad wykuszem tzn czy nie ma podcieków?Tez mam wykusz z balkonem i słyszałam że trzeba bardzo dobrze wykonać izolację żeby nie podciekało.Napisz jak to rozwiązanie się sprawdza.Dziękuję za odpowiedż.PozdrawiamJld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 06.12.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 WitajCo dokładnie rozumiesz pod pojęciem podciekania ??U mnie nic podejrzanego się nie dzieje. Trzeba zwrócić uwagę na porządne zasilikonowanie spoin na załamaniu pomiędzy podłogą balkonu a cokolikiem na ścianie i porządne zafugowanie samego balkonu.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts