Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ady i Mikołaja

Recommended Posts

W ludziach w ogóle jakiś "głupik" się odzywa jak widzą dzieci. ja poza 7 miesięcznym mam jeszcze 3,5 latka. I co jestem z dziećmi to musze słuchac różnych głupot. Dzis bylismy na targach budowlanych z młodszym. ja pytam panią o drzwi, a dowiaduję się,ze pani ma w domu 3latkę, ale starają się o drugie. Tyle ze na razie mąż celuje samymi slepakami :jawdrop: To był cytat :p Noszę też młodszego w chuście i ludzie wariują jak mnie widzą. Komentują na głos jakby mnie nie było :)

Ale tak czy siak podziwiam za dwójkę maluszków :) Mi się marzy jeszcze jeden maluszek (trzeciego chłopaka bym chciała;) ), ale mąż stawia veto ;)

Co do desek, to wiem,ze mi pomalują i na różowy jak będę chciała. Ale żeby mi się zgrało z orzechem,to niestety musiałoby być ciemne. A kurde tego nie chce.. Twoja elewacja zamieszała mi bardzo w głowie.. To wygląda tak: nie wiem jak będziemy stać z kasą na koniec budowy. Jesli by nie było drewna to wtedy biorę orzech. Co tu dużo mowić, wnętrza mam już wymyslone pod orzech ;(

Ale jeśli by jednak znalazła się kasa na to drewno, to wtedy musialyby byc jaśniejsze okna,zeby zrobić podobne deski. Tylko nie wiem jak ja potem w środku zgram to wszystko..

Ze złotym dębem to mam też taki problem,ze ogólnie nie przepadam za nim. Zwłaszcza ze niektóre okna w tym kolorze wyglądają okropnie. jak nie powiem co ;) Ale kurde u Ciebie to wygląda slicznie.. Z jakiej firmy masz okna?

No nie wiem co robic.. Po co ja weszłam na Twój dziennik :( :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Ciemne parapety zewnętrzne" ... upsss ... było słuchać*córki. Jak pan zapytał jaki kolor, ta od razu krzyknęła - józiowe!!! "lol2:

Jaką*macie tę miskę? Ostatnio miałam okazję posiedzieć kilka razy na popularnym dość i ładnym z wyglądu KOLE (nie pamiętam serii, ale to ta opływowa). I to było bardzo niemiłe doświadczenie. Wszędzie mnie upijało

Gratuluję przeprowadzki!

A o parapetach potwierdzam - w domu u Cioci, gdzie teraz mieszkam przy tarasie jest taki ciemny parapet + pies + piaszczysta ziemia - wygląda gorzej niż FATALNIE. Tylko jaka alternatywa kolorystyczna? Na jasnych z kolei widać wszystkie owadzie pozostałości :-(. Dochodzę do wniosku, że ciemne szare...

Gratuluję przeprowadzki!

A o parapetach potwierdzam - w domu u Cioci, gdzie teraz mieszkam przy tarasie jest taki ciemny parapet + pies + piaszczysta ziemia - wygląda gorzej niż FATALNIE. Tylko jaka alternatywa kolorystyczna? Na jasnych z kolei widać wszystkie owadzie pozostałości :-(. Dochodzę do wniosku, że ciemne szare...

Alicja, ja mam u siebie w mieszkaniu szare. Są genialne, nie widać na nich nic (myję okna 2 razy w roku). Ale ja sobie na takie nie mogłam pozwolić. Widziałaś moje okna

Monia no i ja też nie będę chyba sobie mogła pozwolić na szare bo też będę miała brązowe okna (jeszcze jak dokładnie brązowe nie wiem, nie wybrałam).

Ale wiesz co?

U mnie w bloku okna też są*brązowe, a parapety szare.

No ale, okna z klatek schodowych, drzwi, elewacja, jest szaro-biała, więc pasują (nigdy nie zwróciłam uwagi, że nie)

Ale wiesz co?

U mnie w bloku okna też są*brązowe, a parapety szare.

No ale, okna z klatek schodowych, drzwi, elewacja, jest szaro-biała, więc pasują (nigdy nie zwróciłam uwagi, że nie)

Monia ale wezmę to pod uwagę. Bo mogę szare drzwi wejściowe na przykład zrobić. Myślałam o szarych lub białych. A elewacja jest właśnie zaprojektowana szara lub biała. Ja jeszcze nigdzie nie widziałam szarych parapetów.

Monia ale wezmę to pod uwagę. Bo mogę szare drzwi wejściowe na przykład zrobić. Myślałam o szarych lub białych. A elewacja jest właśnie zaprojektowana szara lub biała. Ja jeszcze nigdzie nie widziałam szarych parapetów.

Mogę Ci strzelić kilka fot tych moich tutaj

W ludziach w ogóle jakiś "głupik" się odzywa jak widzą dzieci. ja poza 7 miesięcznym mam jeszcze 3,5 latka. I co jestem z dziećmi to musze słuchac różnych głupot. Dzis bylismy na targach budowlanych z młodszym. ja pytam panią o drzwi, a dowiaduję się,ze pani ma w domu 3latkę, ale starają się o drugie. Tyle ze na razie mąż celuje samymi slepakami :jawdrop: To był cytat :p Noszę też młodszego w chuście i ludzie wariują jak mnie widzą. Komentują na głos jakby mnie nie było :)

Ale tak czy siak podziwiam za dwójkę maluszków :) Mi się marzy jeszcze jeden maluszek (trzeciego chłopaka bym chciała;) ), ale mąż stawia veto ;)

Co do desek, to wiem,ze mi pomalują i na różowy jak będę chciała. Ale żeby mi się zgrało z orzechem,to niestety musiałoby być ciemne. A kurde tego nie chce.. Twoja elewacja zamieszała mi bardzo w głowie.. To wygląda tak: nie wiem jak będziemy stać z kasą na koniec budowy. Jesli by nie było drewna to wtedy biorę orzech. Co tu dużo mowić, wnętrza mam już wymyslone pod orzech ;(

Ale jeśli by jednak znalazła się kasa na to drewno, to wtedy musialyby byc jaśniejsze okna,zeby zrobić podobne deski. Tylko nie wiem jak ja potem w środku zgram to wszystko..

Ze złotym dębem to mam też taki problem,ze ogólnie nie przepadam za nim. Zwłaszcza ze niektóre okna w tym kolorze wyglądają okropnie. jak nie powiem co ;) Ale kurde u Ciebie to wygląda slicznie.. Z jakiej firmy masz okna?

No nie wiem co robic.. Po co ja weszłam na Twój dziennik :( :)

W sprawie dzieci - jak chodziłam na spacery z dwójką to było normalnie, miło i sympatycznie, a jak zaczęłam z trójką to się niektórzy patrzą podejrzliwie jak na kosmitkę. Ekstremalną sytuację przechodziłam w Medicoverze, gdy przyjechałam z trójeczką (noworodek, 2 i 4 lata) to się zbiegły pielęgniarki "Ojej, trójka dzieci, zobaczcie". Mam wrażenie, że w naszych czasach większe rodziny kojarzą się z patologią i to mnie dopinguje, żebym wyglądała jak zadbana, odstawiona mama, gdy z nimi wychodzę. Chore.

W kwestii orzechowej elewacji - zapraszam do mojego dziennika za dwa, trzy tygodnie. Mam orzechowe okna, drzwi i bramę wjazdową oraz antracytowy dach. Za dwa tygodnia zaczynam montaż elewacji drewnianej, która będzie barwiona pod kolor orzecha. I bardzo chciałabym, aby wyszła choć w połowie tak ładnie jak u Mikiady:rolleyes:

witam się jak z zaświatów.. walczylismy z internetem (teraz testuje orange radiowy...w miedzyczasie byl play, orange free i polsat cyfrowy:) maluchy dają nieźle w kość.. czasami myślę "już wychodzimy na prostą" a tu następny dzień przypomina mi "nie tak prędko"... dopadły nas kolki, pleśniawki, podobno czerwone gardło - ale już nie wiem czy wierzyć pediatrze (druga juz z kolei) bo wizyta u niej trwa 5 minut z bliźniakami i spieszy się bo inni czekają.. chyba muszę znalezć jakąs prywatnie bo dochodzę do wniosku ze wszystkie wizyty na nfz tak wygladają...

miło poczytać o budowlanych zmaganiach.. kurka brakuje mi tego, chociaz z maluchami nie dalabym rady zajmowac sie budowa..

Moje parapety tez sa grafitowe..bardzo ciemny szary ale macie racje nie ma za bardzo alternatywy.. powoli dzieci ucza mnie tolerancji do balaganu:) i brudnych parapetow.

ciagle czekamy na p.Tomka z "drewniana" sciana w kuchni, drzwiami do spizarni...echhh.. stałam się nadzwyczaj cierpliwa

plyty betonowe - oczywiscie contractors - jestem bardzo zadowolona.. tak byly kladzione przez parkietami, w sumie to byl pierwszy wnetrzarski element

Ada pocieszę cie - mój ma zaplenie oskrzeli, ciągle chciałby chodzić a mnie brzuch rośnie i powoli zaczyna robić się ciężko. Do tego M. wymięka przy wykończeniówce a mnie brak i czasu i sił na wszystko. DOm wygląda jak po tornadzie. Mały uwielbia wyciągac wszystko ze wszystkiego a ja tylko chodze i wkładam z powrotem. A i tak jest bałagan.

Ciemne parapety - właśnie kłada szare płytki klinkierowe (pod kolor dachówki), reszta stolarki to orzech. Jak dl amnie ywgląda naprawdę ładnie. Elewacja będzie w odcieniach szarych - ale to na wiosnę bo nie zdążyliśmy z podbitką.

No i nie wiem czy słyszałaś - p.Tomek w dniu podpisania z nami umowy na kuchnię zrezygnował ze zlecenia. W pracy ma sajgon i się nie wyrabia. A my zostaliśmy na lodzie.

• 2 weeks później...

Bardzo ładny dom. Lubię nowoczesną, ale klasyczną architekturę.

W każdym razie dobry brukarz specjalizujący się w granicie: Zbigniew Pierzchot 691 725 845, 505 120 407

Można powołać się na ogrodnika od projektu ogrodu w Strzeszynie Literackim - ale nazwiska pewnie nie będzie pamiętał.