Gość atabe_s 01.12.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Bardzo proszę o pomoc. Będę w najbliższym czasie kupowała kuchnię elektryczno-gazową do zabudowy. I mam problem z wyborem koloru. Białą mam obecnie i jest bardzo dobra do czyszczenia, ale kusi mnie żeby kupić inox. Boję się tylko, że nie nadążę z czyszczeniem takiej kuchenki Nie chciałabym się wpakować w coś, czego będę później żałowała. Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulas 01.12.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Mam taką od jakiegoś roku i narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 01.12.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Każda się brudzi. Inox mamy od 6 lat - czyści się świetnie. Nie jest to w końcu wielka powierzchnia. Jeśli kolorystycznie bardziej leży Ci inox, wybierz inox. Z drugiej strony, nie chciałbym mieć całej kuchni wyłożonej blachą, jak się czasem widzi w czasopismach, ale rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 01.12.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 przez wiele lat mialam wrozamet z emalia na wierzchu i do konca zachowal sliczna blyszczaca biel. Gdy kupowalam nowa kuchenke, doszlam do wniosku, ze poniewaz nie mam nic stalowego w kuchni, to inox by mi byl w poprzek i kupilam emaliowana amike. Nie wiem, czy to kwestia wytworcy, czasow czy serii, ale po 2 latach emalia stracila polysk, miejscami jest ciut odprysnieta i biel tez juz nie ta.Mysle, ze z inoksem takich problemow nie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość atabe_s 01.12.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Dziękuję bardzo za odpowiedzi i mam jescze jedno pytanko: czym najlepiej taką powierzchnię czyścić? Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 01.12.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 No nie wiem... Ja również skusiłam się na inox (stalowa satyna). Znać każdy palec - co doprowadza mnie do szału. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 01.12.2003 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Wrr mam inox, znać każde kapnięcie tłuszczu, paluchy , przejechanie ścierką ... poprostu odjazd. Tradycyjnym mleczkiem czy płynem do naczyń myje sie fatalnie . Jednak po płynie do mycia okien np MR M czy Ajax nabiera b.dobrego wyglądu . Poza tymi "drobiazgami " jest ozdobnym elementem.Pozdrawiam Ori_noko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 02.12.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Rzecz gustu i dopasowania do wystroju kuchni. A myć trzeba każdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Joannna Ka. 02.12.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Witam serdecznie Wprawdzie raz lub dwa pisałam o swoim spsobie czyszczenia inoxu, ale nie zaszkodzi polecić ponownie żebyście się nie męczyli: Prima ściereczka mikrofibra extra do zadań specjalnych firmy INTERCHEMAL. Tylko b.ciepła woda i ONA! Działa to od dawna, jest sprawdzona. Błagam nie próbujcie mazać mleczkami, denaturatem, olejem itp. - a takie pomysły niektórzy mają. Ściereczkę można kupić w większych supermarketach, kosztuje ok.10-15zł i starcza na długo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 02.12.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 więc jednak macie kuchenki a już się bałem że nikt nic nie wie jestem na etapie zakupu kuchenki poradzcie na co zwrócić uwagę co jest warte polecenia a co jest zbądnym gadżetem chodzi o kuchenkę elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 02.12.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Ja się zdecydowałam na Amicę w kolorze inox. Od znajomych wiem że najfajnjejszy jest termoobieg. Fajnie też wygląda rożen obrotowy ale podobno bardzo brudzi. A termosonda jest mi zbędna.Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 03.12.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Tak do końca nie wygląda to na dobra radę - ale może sie mylę . W każdym razie mnie to razi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 INOXS ! DOMINOXS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 03.12.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 to kup lepiej białą- mam inox i szlag mnie trafia po kazdym dotknięciu i smażeniu. Na białym chociaż łapek nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 03.12.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 INOXa wystarczy umyć czymkolwiek; wodą, wodą z płynem jak tłusty a potem przetrzeć do sucha np. papierowym ręcznikiem i jest cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 03.12.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 zdecydowanie inox - wg mnie są ładniejsze, wyglądają jakoś tak nowocześnie i zgadzam się z Joanną Ka, że wystarczy ściereczka z mikrofibrii i woda do czyszczenia - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.12.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Mój błyszczący inox już w ogóle nie błyszczy, od czasu gdy go żona "potraktowała" mleczkiem do czyszczenia marki "TIP"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 04.12.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Inox inoxowi nie równy. Zauważyłam istotne różnice w strukturze inoxu. Np na kuchenkach Whirpoola faktycznie znać wszystkie ślady (palce). Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona. Piekarnik jest inox bo płyta ceramiczna jest czarna ze stalową obwódką. Bosch ma jakąś inną strukturę (nie wiem jak się to fachowo nazywa), ale nie widać palców ani żadny śladów.Jeżeli chodzi o płyny to są specjalne do kuchenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.