Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchenka inox czy bia?a

Gość atabe_s

Recommended Posts

Gość atabe_s

Bardzo proszę o pomoc. Będę w najbliższym czasie kupowała kuchnię elektryczno-gazową do zabudowy. I mam problem z wyborem koloru. Białą mam obecnie i jest bardzo dobra do czyszczenia, ale kusi mnie żeby kupić inox. Boję się tylko, że nie nadążę z czyszczeniem takiej kuchenki

:wink: Nie chciałabym się wpakować w coś, czego będę później żałowała.

Dziękuję bardzo za pomoc

przez wiele lat mialam wrozamet z emalia na wierzchu i do konca zachowal sliczna blyszczaca biel. Gdy kupowalam nowa kuchenke, doszlam do wniosku, ze poniewaz nie mam nic stalowego w kuchni, to inox by mi byl w poprzek i kupilam emaliowana amike. Nie wiem, czy to kwestia wytworcy, czasow czy serii, ale po 2 latach emalia stracila polysk, miejscami jest ciut odprysnieta i biel tez juz nie ta.

Mysle, ze z inoksem takich problemow nie bywa.

Wrr mam inox, znać każde kapnięcie tłuszczu, paluchy , przejechanie ścierką ... poprostu odjazd. Tradycyjnym mleczkiem czy płynem do naczyń myje sie fatalnie . Jednak po płynie do mycia okien np MR M czy Ajax nabiera b.dobrego wyglądu . Poza tymi "drobiazgami " jest ozdobnym elementem.Pozdrawiam Ori_noko

Gość Joannna Ka.

Witam serdecznie :D Wprawdzie raz lub dwa pisałam o swoim spsobie czyszczenia inoxu, ale nie zaszkodzi polecić ponownie żebyście się nie męczyli: Prima ściereczka mikrofibra extra do zadań specjalnych firmy INTERCHEMAL. Tylko b.ciepła woda i ONA! Działa to od dawna, jest sprawdzona. Błagam nie próbujcie mazać mleczkami, denaturatem, olejem itp. - a takie pomysły niektórzy mają.

Ściereczkę można kupić w większych supermarketach, kosztuje ok.10-15zł i starcza na długo. Powodzenia :lol:

Inox inoxowi nie równy. Zauważyłam istotne różnice w strukturze inoxu. Np na kuchenkach Whirpoola faktycznie znać wszystkie ślady (palce). Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona. Piekarnik jest inox bo płyta ceramiczna jest czarna ze stalową obwódką. Bosch ma jakąś inną strukturę (nie wiem jak się to fachowo nazywa), ale nie widać palców ani żadny śladów.

Jeżeli chodzi o płyny to są specjalne do kuchenek.