Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko dla pań:durne pomysły facetów na urządzenie mieszkania

aniaitomek

Recommended Posts

A mnie się czasem marzy dom z podziałem stref żywcem wyjętym z ziemiańskiego dworu. Na lewo panie, na prawo panowie (tudzież odwrotnie). Dla mnie sypialnia, garderoba, salon kąpielowy i salonik w buduarowych klimatach, a dla niego gabinet, salon odsłuchowy z całą kolekcją płyt, do tego oddzielna garderoba i łazienka. Kuchnia i jadalnia mogą być wspólne. Ech, to były czasy... Wilk syty i owca cała. ;-)

Tak tak, popieram. Każdy czasem pragnie się wyalienować. Ja lubię mieć swoja przestrzeń, której teraz mi brakuje. Chciałabym w spokoju przeczytać ksiażkę, posłuchać muzyki czy obejrzeć jakis durny wyciskacz łez tylko dla kobiet.

• Odpowiedzi 793
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie wiem, ja jakoś nie widzę nic atrakcyjnego w tym, o czym piszesz Darcy. No chyba że staromodny model rodziny z tradycyjnym podziałem ról i obowiązków + dawna obyczajowość Ci odpowiadają, czy tylko powierzchowne aspekty tutaj mają znaczenie?

Ależ skąd! Kuchnia byłaby wspólna. A ileż romantyzmu jest w zapraszaniu lubego do sypialni. :lol:

P.S. Teraz mamy oddzielne szafy - ja w sypialni, luby w gabinecie. Ale w nowym domu będzie wspólna garderoba i już widzę te skarpetki i koszule porozrzucane po całej podłodze. :-? Gosposia przychodzi raz w tygodniu, a przez pozostałe dni to ja będę walczyć z bałaganem.

nauczyć faceta sprzątać - jak matce się nie udało, to jest to walka z wiatrakami... :D

:lol: :lol: :lol:

Mój też niereformowalny :wink:

nooooo, to i ja przyłączę sie do chóru :roll:

W akademiku w swoim pokoju miał IDEALNY porządek- po ślubie przeżyłam szok :o Kiedy pozaliłam się wspolnemu koledze, on zrobił wielkie oczy i powiedział- a ty myślałas ,że to on trzymał porządek?!!! Przecież to zasługa... - i tu padła ksywka przyjaciela i współlokatora mojego ślubnego. No, taaaaaaaaaaaaaaaaaaak... A teraz mam za swoje :lol: :lol: :lol:

inez5 "Mój mąz jest fascynatem wczesnego sredniowiecza"

To chyba o moim mężu :D Ten nie wystawi kolczugi- juz przestał ja kochac, jak kiedyś, teraz sa inne przeszywki, torebki i dzbanki...

Czy Twój jest w jakieś drużynie? Jezdzicie na imprezy historyczne? My tak :o od wielu lat.

Jesli chodzi o wspomaganie przy wyborze i zakupach, od kilku dni dostaję szału! :evil: Próbujemy kupić zwykły, mały naroznik. Niesty mimo 100 propozycji, z czego 3 były juz chyba smiertelnie powazne - już śniły mi sie w nocy, ich akcje spadły i nadl jesteśmy w kropce... Jak bedzie tak dalej - całe urzadzanie przed nami, dostanę świra i wezme rozwód :roll: pozdrawiam

To chyba o moim mężu :D Ten nie wystawi kolczugi- juz przestał ja kochac, jak kiedyś, teraz sa inne przeszywki, torebki i dzbanki...

Czy Twój jest w jakieś drużynie? Jezdzicie na imprezy historyczne? My tak :o od wielu lat.

Anulkawi my jeździmy z naszymi synami od kilku lat na imprezę wolińską , ale jako widzowie :D

Moj mąż jest z wykształcenia miediewistą i jego największym , niespełnionym marzeniem jest członkostwo w jakiejś wikingskiej drużynie :wink: Jednak- aby tam sie znaleźc, ktoś musiałby go wprowadzic... Więc póki co, zbroi się i.... marzy :lol: A swoją bitewną energię wyładowuje w "bitwach" off roadowych, gdzie jako pilot,czasami kierowca-zmiennik, mu twardo sekunduję 8)

Ps. kiedys właśnie rzuciło mi sie w oczy, ze wstydzisz sie pod sklepem bagażnika zawalonego mieczami i tarczami :lol: :lol: :lol: I od razu pomyślałam sobie, ze fajnie wyczaic podobnie , pozytywnie zakrconych ludzi , tu na tym forum :wink: :D

Anulkawi my jeździmy z naszymi synami od kilku lat na imprezę wolińską , ale jako widzowie :D

Moj mąż jest z wykształcenia miediewistą i jego największym , niespełnionym marzeniem jest członkostwo w jakiejś wikingskiej drużynie :wink: Jednak- aby tam sie znaleźc, ktoś musiałby go wprowadzic... Więc póki co, zbroi się i.... marzy :lol: A swoją bitewną energię wyładowuje w "bitwach" off roadowych, gdzie jako pilot,czasami kierowca-zmiennik, mu twardo sekunduję 8)

Ps. kiedys właśnie rzuciło mi sie w oczy, ze wstydzisz sie pod sklepem bagażnika zawalonego mieczami i tarczami :lol: :lol: :lol: I od razu pomyślałam sobie, ze fajnie wyczaic podobnie , pozytywnie zakrconych ludzi , tu na tym forum :wink: :D

Ale fajnie, to musimy sie umówić na wolińskie spotkanie. Jestsmy tam co roku, jako "historyczne cudaki" :D My jeszcze jeździmy na Ogrodzieniec i Braniewo oraz kilka mniejeszych imprez w zależności od chęci i czasu. Namawiam Was goraco do przyłączenia sie do drużyny - super sprawa. Wcale tak dużo czasu nie kosztuje (oprócz codziennego myślenia o sezonie :) ). Podaje namiary na naszą małą drużynkę http://www.inog.webd.pl/ Pozdrawiam

Ale fajnie, to musimy sie umówić na wolińskie spotkanie. Jestsmy tam co roku, jako "historyczne cudaki" :D My jeszcze jeździmy na Ogrodzieniec i Braniewo oraz kilka mniejeszych imprez w zależności od chęci i czasu. Namawiam Was goraco do przyłączenia sie do drużyny - super sprawa. Wcale tak dużo czasu nie kosztuje (oprócz codziennego myślenia o sezonie :) ). Podaje namiary na naszą małą drużynkę http://www.inog.webd.pl/ Pozdrawiam

No proszę ... to jest nas więcej sympatyków imprez wolińskich... też jesteśmy co roku , z racji bliskości imprezy, bite trzy dni :)

Już obejrzeliśmy :wink:

Szkoda, ze już od 6 lat nie mieszkamy w Toruniu, byłoby nam "po drodze" :wink: Mąż sie rozpalił do czerwoności i już zaczął planowac 3 dni na Wolinie :lol:

Anulkawi z wielką chęcią zawitamy pod wasz namiot na wyspie :wink: Moi chłopcy byliby zachwyceni :lol:

Zastanawiałam sie, która dziewczyna na zdjeciach z waszej galerii to Ty, a wasi wojowie prezentują sie doprawdy imponująco :wink: :D

Acha, filmik z walki mąż mój obejrzał dwukrotnie (czy to twój luby wygrał? :wink: )

madziutek78 zazdroszczę łatwosci dotarcia na tę świetną imprezę - dla nas to spora wyprawa na tydzien, ale dzieki temu miałam okazje poznac zachodnie wybrzeże i konkurencyjny dla mojej rodzinnej miejscowosci kurort, Miedzyzdroje, i - no cóż, nie wytrzymał porównania :lol: Ale żubry fajne :D

I przy okazji nad wyraz seksistowska metka :o :wink:

To apropos naszych ślubnych "porządnickich" vel "czyścioszków" :lol:

Po takich "apelach" nic dziwnego, ze podłoga i krzesło przy łóżku wystarczy za każdą szafę :roll:

http://lh5.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S37BlNs23fI/AAAAAAAADgw/QbiNIKidC84/pranie%20-%20bezczelnosc%21.jpg

Szkoda, ze już od 6 lat nie mieszkamy w Toruniu, byłoby nam "po drodze" :wink: Mąż sie rozpalił do czerwoności i już zaczął planowac 3 dni na Wolinie :lol:

Anulkawi z wielką chęcią zawitamy pod wasz namiot na wyspie :wink: Moi chłopcy byliby zachwyceni :lol:

Zastanawiałam sie, która dziewczyna na zdjeciach z waszej galerii to Ty, a wasi wojowie prezentują sie doprawdy imponująco :wink: :D

Acha, filmik z walki mąż mój obejrzał dwukrotnie (czy to twój luby wygrał? :wink: )

madziutek78 zazdroszczę łatwosci dotarcia na tę świetną imprezę - dla nas to spora wyprawa na tydzien, ale dzieki temu miałam okazje poznac zachodnie wybrzeże i konkurencyjny dla mojej rodzinnej miejscowosci kurort, Miedzyzdroje, i - no cóż, nie wytrzymał porównania :lol: Ale żubry fajne :D

No cóż , to ja właśnie z tego kurortu :)

No cóż , to ja właśnie z tego kurortu :)

:lol:

Pewnie, że bedziemy Was gościć pod naszym namiotem. W końcu tam się człowiek głównie "gości" :D

Czy wygrał w bitwie??? Nie wiem, pewnie nie :wink:

Mąz jest drugi w galerii drużynników, ja mam niebieska sukienkę - bez rękawów albo taką ciepłą granatową. Nas nie ma tylko na zdjeciach z Ryni.

Inez, nie wiem, gdzie mieszkacie? Podaj jakies wieksze miasta w pobliżu, postaramy sie poszukać namiary na jakieś drużyny. Pozdrawiam

a propo tej kuchni i drogi po piwo, to was zaskocze.

u nas w domu w kuchni rządzi mój małż i do zaskakująco dobrze.

co do urządzania wnętrza to kuchnia jest jego, nie bez moich poprawek oczywiście.

przy budowie to ja jestem "mężczyzną" a on typoiwą "kobietą".

ja kosztorysy, wylewki, gładzie co? gdzie? za ile? a on w tym czasie o półeczkach, firankach.

jest to tak irytujące że uuuuuuuuuuuuuuufff.

mamy dom w stanie surowym i bardziej interesują mnie etapy wykończenia, a on biega po sklepach i kupuje solniczki, pieprzniczki, noże że o wieszaku do telewizora nie wswpomne.

ja mu mówie nie wydawaj teraz kasy bo za gaz trzeba zapłacić a on myk do sklepu i tv 50cali do nowego domu kupuje. zgroza, zero wyobrazni. jak male dziecko.

ostatnio obrazil sie na mnie ze nie pozwolilam kupic szafki pod tv za 700zl :o

no ludzie STAN SUROWY OTWARTY pobudka.

wszystko musze tlumaczyc jak malemu dziecku.

Wiecie co, czasami zastanawiam się, czy faceci to naprawdę takie innowacyjne indywidua, czy może sypią z rękawa ciekawymi (czyt. durnymi) pomysłami tylko po to, aby sprawdzić naszą czujność i poziom naszego zdrowego rozsądku.

Jakiś czas temu opisałam pomysły mojego ślubnego dotyczące sieci komputerowej w naszym domu. No i naiwnie myślałam, że to mu wystarczy, że poprzestanie na swoich mrzonkach o kompie w garderobie. Ale nie!!! Znowu mnie zaskoczył. Mój mąż, ten, którego sama sobie wybrałam...

Jesteśmy właśnie w czasie zakupów różnych pierdół do małego WC. Ja siedzę godzinami z laptopem na kolanach, dzień zaczynam od sprawdzenia co się zmieniło w wątkach forum muratora, a kończę na przeglądaniu ofert sklepów internetowych (tak, tak - ja z tych, co bez kompa dnia nie wytrzymają i nawet czasem z nim śpię :lol: ). I wtedy mój Pan Mąż prosi mnie, abym przy okazji zamawiania kibelka i umywalki sprawdziła ofertę "takich przydatnych uchwytów", o takich:

http://img.bazarek.pl/61545/6771/386363/6231057974a48bd1ae5523.jpg

:o :o :o

Już czuję podstęp...

- A niby do czego to? - pytam nieśmiało

- No wiesz, Kochanie - odpowiada z przekonaniem w głosie - trzeba iść z czasem, postępem osiągnięciami.

- ???

- No wiesz, że nie lubię czytać gazet i wolę info w necie. A jak doskonale wiesz, każdy prawdziwy facet czyta w kiblu gazety.

- No i ? - (już boję się odpowiedzi).

- No i zamontujemy taki uchwyt w toalecie, żebym podczas "posiedzenia" miał na czym laptopa stawiać. Fajne, nie?

Nie pamiętam, co odpowiedziałam :-?