Aleksandra M05a 11.07.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Wiosną zasadziłam sześć krzaczków pięciornika. Pięknie się rozrosły i cudownie zakwitły. Niestety najpierw padł mi jeden, a teraz marnieje kolejny. Opadły kwiatki i krzaczek zaczął się kurczyć. Nie wiem dlaczego, bo przecież okres kwitnienia jest do października. Może wiecie, co powinnam zrobić, żeby go uratować. Martwię się o kolejne krzaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 spróbuj jeden wyciągnać z ziemi i zobacz czy nie ma gruzełków na korzeniach lub pedraków w glebie (zakładam ze na liściach nie ma szczególnych objawów?).Mój pięciornik też marniał i źle rósł, dopóki go nie przesadziłam w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.07.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dziękuję za radę. Wyjęłam jeden krzaczek. Wygląda na to, że mimo iż nad ziemią pięciornik pięknie się rozrósł, to się nie ukorzenił (korzenie pozostały zbite jak w doniczce). Co mam zrobić w takiej sytuacji? Rozczapierzyć je, czy może przemyć wodą? Gruzełek i pędraków nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Moze gleba zbyt gliniasta, cięzka? Pięciorniki lubią piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts