xisio 27.12.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 ja mam jeszcze pytanko do garderoby, na co Wam takie zatrzęsienie plastikowych pojemników? nie wydaje mi się, żeby było wygodne trzymanie w tym rzeczy? Wręcz przeciwnie, na każdą półkę wchodzą 3 pojemniki, każdy duzy pojemnik może byc zastąpiony 2 mniejszymi. Te co widać na prosto są zupełnie małe (na buty żony). Znacznie łatwiej wszystkim zarządzać i wystawić odpowiedni pojemnik by sie dostać do szukanej rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kai 27.12.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 respect, że pamiętacie co jest w którym pojemniku ja bym nie dała rady, dlatego zostają mi szuflady z przegródkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 27.12.2010 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 respect, że pamiętacie co jest w którym pojemniku ja bym nie dała rady, dlatego zostają mi szuflady z przegródkami są przezroczyste łatwo je okręcić i zobaczyć co jest w środku, część półek jest przesłonięta z boku zabudową dzięki pudełkom mogę wsunąć rzeczy głębiej i łatwiej jeszcze je wystawiać. Takie same pudełka curvera stosuje jeszcze w piwnicy więc mogę wynosić i przynosić rzeczy bez wystawiania z pudełek. Polecam takie przechowywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1grzecho 04.01.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 xisio słowa uznania za duży wkład pracy w salon. podoba mi się bardzo. na wiosnę będę też robił coś w tym stylu-też chcę zabudować ekran do projektora w podwieszanym suficie. mam do Ciebie pytanko... gdzie kupywałeś te płytki z gipsu? możesz podesłać linka? jaka cena z metra? da się te płytki malować?apropo oświetlenia to masz zwykłe halogeny czy diody led? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 23.03.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 xisio słowa uznania za duży wkład pracy w salon. podoba mi się bardzo. na wiosnę będę też robił coś w tym stylu-też chcę zabudować ekran do projektora w podwieszanym suficie. mam do Ciebie pytanko... gdzie kupywałeś te płytki z gipsu? możesz podesłać linka? jaka cena z metra? da się te płytki malować? apropo oświetlenia to masz zwykłe halogeny czy diody led? Płytki kupowane w leroyu, cena koło 50zł za m2, płytki są gipsowe, narożniki cięte do 45stopni i składane z jednej płytki, całość fugowana finiszerem i malowana na biało z sufitem. Mam zwykłe halogeny bo jest ściemniacz legranda w ścianie w włącznikami, ledy nie dają takiego klimatu i świecą za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroobelek 18.11.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam , bardzo fajne wnętrza , podobają mi się szczególnie podwieszane gzymsy i sufity , mam tez pytanie , chciałbym dowiedzieć się jaki jest optymalny wymiar gzymsu z ledami i halogenami , chciałbym tez poznać przekrój jak wykonać taką zabudowę , zadałem nawet pytanie na forum ale widzę , że nikt nie udziela odpowiedzi. , Może autor posta mógłby pomóc w temacie ? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190643-Gzyms-z-o%C5%9Bwietleniem-halogenowym-i-led-prosz%C4%99-o-pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 18.11.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Optymalna dla każdego jest inna, u mnie to 15cm z krawędz 10cm, na początku robiłem na 50% ale była za duża dziura.Tutaj masz cos więcej.http://www.inspiracje.leroymerlin.pl/salon-z-kinem-domowym,1,4444,78866,78866,10451,xisio.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 30.11.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 (edytowane) Właśnie jestem na etapie zamawiania kuchni, jak wam sie podoba taki pomysł ? dąb fornir wysoki połysk i biały lakier http://i.imgur.com/A6j1f.jpg http://i.imgur.com/incTp.jpg http://i.imgur.com/qJOda.jpg http://i.imgur.com/VXR9N.jpg (prawym klawiszem i pokaż obrazek pokazuje większe wersje) Edytowane 30 Listopada 2011 przez xisio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.11.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 dałabym wszystkie uczwyty w poziomie i schowała panel zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 30.11.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 a ja najchętniej "schowałabym" uchwyty i zdecydowanie ukryłabym panel zmywary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.11.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 dałabym wszystkie uczwyty w poziomie i schowała panel zmywarki i jeszcze zamieniłabym piekarnik z lodówką miejscami (do lodówki zaglądam znacznie częściej, więcej rzeczy kursuje na linii lodówka-blat aniżeli piekarnik-blat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 A ja do tego powyższego zmieniłabym położenie zlewu z narożnika na bok: wysoka zabudowa, zmywarka, szafka pod zlew, szafka narożnikowa i dalej do płyty.Po co? By dwie osoby mogły stanąć przy zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margulka 30.11.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 A ja do tego powyższego zmieniłabym położenie zlewu z narożnika na bok: wysoka zabudowa, zmywarka, szafka pod zlew, szafka narożnikowa i dalej do płyty. Po co? By dwie osoby mogły stanąć przy zlewie. Hmm... a po co dwie osoby mają stać przy zlewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 np: rano: jedna osoba chce nalać wody do czajnika, a druga wody do ekspresu - tłok....prawdę mówiąc, u mnie w tym rejonie raczej tłoku nie ma....................ale na prostej wygodniej jest niż w roguco do kuchni wolę inny styl - ten wydaje mi się za bardzo zaszafkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 cóż, nie wiem, jakich macie mężów, ale mój pomaga mi w kuchni. Np. on zmywa, ja płuczę warzywa. Dla mnie dostęp z dwóch stron zarówno do kuchenki, jak i płyty to priorytet, bo razem gotujemy. Albo będziecie chcieli uczyć dziecko gotować/prac kuchennych - łatwiej przy swobodnym dostępie z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 11.12.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Dzięki Wielkie za foki z robienia zabudów gk. Dużo mi rozjaśniły. Producenci w katalogach pokazują tylko podstawowe i proste zastosowania. Mało jest w sieci takich dokumentacji (ps. Jeśli znacie ciekawe linki to bardzo bym o nie prosił). Może gdzieś było, ale maszcoś wspólnego zawodowo z budowlanką?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 11.12.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja bym nazwała te wnętrza silnie spolaryzowanymi do naszych. Niesamowite, jak bardzo macie wszystko to, przed czym my uciekamy i nigdy nie zrobilibyśmy tego u siebie Łączy nas fakt, że wszystko wykonujemy sobie sami i każdy obstaje przy swoich wyborach. Mimo wszystko, gratuluję, choć nie podoba mi się absolutnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 11.12.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Miszaki, mnie też się nic nie podoba, ale na szczęście ja w tym wnętrzu mieszkać nie będę i moje zdanie kompletnie się tu nie liczy.., więc z mojej strony EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 A ja mam tylko jedno pytanko praktyczne, bo aranżacji wnętrz nie śmiem oceniać Czy nie pękają wam regipsy na łączeniach ??? Mam u siebie tylko w jednym miejscu ściankę regipsową (nie konstrukcja dla ozdoby, zwykła ścianka). Łączona na jakąś megasuper specjalną masę, na to taśmy z włókna szklanego i i jeszcze coś tam i mimo tego pół roku po zrobieniu zaczyna być widoczna ryska. Na razie minimalna, ale jest. Ty jak widzę masz mieszkanie w bloku, więc osiadanie budynku będzie silne. A konstrukcji od groma. Nic się nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 20.12.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 A ja mam tylko jedno pytanko praktyczne, bo aranżacji wnętrz nie śmiem oceniać Czy nie pękają wam regipsy na łączeniach ??? Mam u siebie tylko w jednym miejscu ściankę regipsową (nie konstrukcja dla ozdoby, zwykła ścianka). Łączona na jakąś megasuper specjalną masę, na to taśmy z włókna szklanego i i jeszcze coś tam i mimo tego pół roku po zrobieniu zaczyna być widoczna ryska. Na razie minimalna, ale jest. Ty jak widzę masz mieszkanie w bloku, więc osiadanie budynku będzie silne. A konstrukcji od groma. Nic się nie dzieje? Na razie zauważyłem pękniecie po 2 latach na krawędzi zabudowy od ekranu w dość cienkim kawałku płyty (widocznie tam słabo było wzmocnione taśma i wkrętami). Czekam na więcej niestety w nowym domu czy masz gipsy czy ściany tak samo będzie pękać, śmiem nawet twierdzić że w łazience czy holu jak mam zabudowę po środku mniej będę miał pęknięć niż sąsiad piętro niżej co ma goły tynk. Zabudowa pracuje na profilach i gips nie pęka w takim stopniu co sufit. Cała zabudowa była solidnie naszpikowana wkętami i taśmą oraz cekolem c45 nie ma prawa pękać robiłem ją dla siebie, jestem informatykiem nie znam sie na budowlance Co do kuchni jestem załamany trochę cenami i wykonawcami, rust wycenił na prawie 70k, wfm na 40 ale nie mogą zrobić ramiaka w połysku pomimo że robią fronty w połysku, prywatne mniejsze firmy chętnie by wzieły zlecenie ale nigdy tego nie robiły tak naprawdę jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts