Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrze do oceny.

xisio

Recommended Posts

ja mam jeszcze pytanko do garderoby, na co Wam takie zatrzęsienie plastikowych pojemników? :) nie wydaje mi się, żeby było wygodne trzymanie w tym rzeczy?

Wręcz przeciwnie, na każdą półkę wchodzą 3 pojemniki, każdy duzy pojemnik może byc zastąpiony 2 mniejszymi. Te co widać na prosto są zupełnie małe (na buty żony).

Znacznie łatwiej wszystkim zarządzać i wystawić odpowiedni pojemnik by sie dostać do szukanej rzeczy.

• Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

respect, że pamiętacie co jest w którym pojemniku ;) ja bym nie dała rady, dlatego zostają mi szuflady z przegródkami

są przezroczyste :) łatwo je okręcić i zobaczyć co jest w środku, część półek jest przesłonięta z boku zabudową dzięki pudełkom mogę wsunąć rzeczy głębiej i łatwiej jeszcze je wystawiać. Takie same pudełka curvera stosuje jeszcze w piwnicy więc mogę wynosić i przynosić rzeczy bez wystawiania z pudełek.

Polecam takie przechowywanie.

• 2 weeks później...

xisio słowa uznania za duży wkład pracy w salon. podoba mi się bardzo. na wiosnę będę też robił coś w tym stylu-też chcę zabudować ekran do projektora w podwieszanym suficie. mam do Ciebie pytanko... gdzie kupywałeś te płytki z gipsu? możesz podesłać linka? jaka cena z metra? da się te płytki malować?

apropo oświetlenia to masz zwykłe halogeny czy diody led?

• 2 months później...
xisio słowa uznania za duży wkład pracy w salon. podoba mi się bardzo. na wiosnę będę też robił coś w tym stylu-też chcę zabudować ekran do projektora w podwieszanym suficie. mam do Ciebie pytanko... gdzie kupywałeś te płytki z gipsu? możesz podesłać linka? jaka cena z metra? da się te płytki malować?

apropo oświetlenia to masz zwykłe halogeny czy diody led?

Płytki kupowane w leroyu, cena koło 50zł za m2, płytki są gipsowe, narożniki cięte do 45stopni i składane z jednej płytki, całość fugowana finiszerem i malowana na biało z sufitem.

Mam zwykłe halogeny bo jest ściemniacz legranda w ścianie w włącznikami, ledy nie dają takiego klimatu i świecą za mocno.

• 7 months później...
Witam , bardzo fajne wnętrza , podobają mi się szczególnie podwieszane gzymsy i sufity , mam tez pytanie , chciałbym dowiedzieć się jaki jest optymalny wymiar gzymsu z ledami i halogenami , chciałbym tez poznać przekrój jak wykonać taką zabudowę , zadałem nawet pytanie na forum ale widzę , że nikt nie udziela odpowiedzi. , Może autor posta mógłby pomóc w temacie ? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190643-Gzyms-z-o%C5%9Bwietleniem-halogenowym-i-led-prosz%C4%99-o-pomoc

• 2 weeks później...

Właśnie jestem na etapie zamawiania kuchni, jak wam sie podoba taki pomysł ? dąb fornir wysoki połysk i biały lakier

http://i.imgur.com/A6j1f.jpg

http://i.imgur.com/incTp.jpg

http://i.imgur.com/qJOda.jpg

http://i.imgur.com/VXR9N.jpg

(prawym klawiszem i pokaż obrazek pokazuje większe wersje)

Edytowane przez xisio

cóż, nie wiem, jakich macie mężów, ale mój pomaga mi w kuchni. Np. on zmywa, ja płuczę warzywa. Dla mnie dostęp z dwóch stron zarówno do kuchenki, jak i płyty to priorytet, bo razem gotujemy.

Albo będziecie chcieli uczyć dziecko gotować/prac kuchennych - łatwiej przy swobodnym dostępie z każdej strony.

• 2 weeks później...

Dzięki Wielkie za foki z robienia zabudów gk. Dużo mi rozjaśniły. Producenci w katalogach pokazują tylko podstawowe i proste zastosowania. Mało jest w sieci takich dokumentacji (ps. Jeśli znacie ciekawe linki to bardzo bym o nie prosił).

Może gdzieś było, ale maszcoś wspólnego zawodowo z budowlanką?

Pozdro

Ja bym nazwała te wnętrza silnie spolaryzowanymi do naszych. Niesamowite, jak bardzo macie wszystko to, przed czym my uciekamy i nigdy nie zrobilibyśmy tego u siebie :)

Łączy nas fakt, że wszystko wykonujemy sobie sami i każdy obstaje przy swoich wyborach. Mimo wszystko, gratuluję, choć nie podoba mi się absolutnie nic :)

A ja mam tylko jedno pytanko praktyczne, bo aranżacji wnętrz nie śmiem oceniać ;)

Czy nie pękają wam regipsy na łączeniach ???

Mam u siebie tylko w jednym miejscu ściankę regipsową (nie konstrukcja dla ozdoby, zwykła ścianka). Łączona na jakąś megasuper specjalną masę, na to taśmy z włókna szklanego i i jeszcze coś tam i mimo tego pół roku po zrobieniu zaczyna być widoczna ryska. Na razie minimalna, ale jest.

Ty jak widzę masz mieszkanie w bloku, więc osiadanie budynku będzie silne. A konstrukcji od groma. Nic się nie dzieje?

• 2 weeks później...
A ja mam tylko jedno pytanko praktyczne, bo aranżacji wnętrz nie śmiem oceniać ;)

Czy nie pękają wam regipsy na łączeniach ???

Mam u siebie tylko w jednym miejscu ściankę regipsową (nie konstrukcja dla ozdoby, zwykła ścianka). Łączona na jakąś megasuper specjalną masę, na to taśmy z włókna szklanego i i jeszcze coś tam i mimo tego pół roku po zrobieniu zaczyna być widoczna ryska. Na razie minimalna, ale jest.

Ty jak widzę masz mieszkanie w bloku, więc osiadanie budynku będzie silne. A konstrukcji od groma. Nic się nie dzieje?

Na razie zauważyłem pękniecie po 2 latach na krawędzi zabudowy od ekranu w dość cienkim kawałku płyty (widocznie tam słabo było wzmocnione taśma i wkrętami). Czekam na więcej niestety w nowym domu czy masz gipsy czy ściany tak samo będzie pękać, śmiem nawet twierdzić że w łazience czy holu jak mam zabudowę po środku mniej będę miał pęknięć niż sąsiad piętro niżej co ma goły tynk. Zabudowa pracuje na profilach i gips nie pęka w takim stopniu co sufit.

Cała zabudowa była solidnie naszpikowana wkętami i taśmą oraz cekolem c45 nie ma prawa pękać robiłem ją dla siebie, jestem informatykiem nie znam sie na budowlance :)

Co do kuchni jestem załamany trochę cenami i wykonawcami, rust wycenił na prawie 70k, wfm na 40 ale nie mogą zrobić ramiaka w połysku pomimo że robią fronty w połysku, prywatne mniejsze firmy chętnie by wzieły zlecenie ale nigdy tego nie robiły tak naprawdę jeszcze....